nak menang keris model baru? klik sini.

April 01, 2012

.: ini bukan racist :.

Assalamualaikum...

Semalam aku ada borak borak dengan sorang member aku... dia cina.. hensem.. kaya..bergaya sekali..
Dia belajar kat kolej swasta kat Pulau Pinang baq ang ni... Yelah, kaya kan, masuk je lah kolej swasta, kalau masuk ipta, nanti duit banyak banyak tu tak tau nak buat apa pulak...

Aku borak borak pasal life dia kat kolej tu... memang kaw kaw punye lah nak survive kat sana tu... masa belajar susah, nak exam lagi susah... kalau ada repeat paper, kena bayar ratus ratus untuk satu paper dan kena repeat balik sem... kalau ada 3,4 paper yg repeat, tak ke ribu ribu nak kena bayar?  kalau jenis yg nak habis cepat, tengah tengah exam untuk sem ni, esoknya dah start kelas sem baru, lusa pulak exam second paper... macam orang gila kan?

Cuba kau bayangkan, sem satu, kau amik 5,6 paper straight , lepas tu kau failed 4 paper, sem depan nak amik lagi 3,4 paper, campur dengan 4 paper yg kau failed tu, nak kena cover balik pointer kau lagi... baik kau pergi tolong bapak kau jual top up, daripada kau habiskan duit dia kat benda yg kau sia sia kan...

Tiba tiba aku tanya soalan yg aku rasa tak payah tanya pun takpe, tapi aku nak tanya jugak... lantak arh, nak jugak nak jugak *(sambil hentak kaki)... aku tanya kat dia, student melayu ramai tak belajar kat kolej tu, dia jawab, melayu ramai, tapi yg Islam sikit... hah! kau sentap tak dengar jawapan dia tu? mestilah sentap, kau kan melayu kafir, kira mix la tu... masa lahir kau Islam, kau membesar pun dalam keluarga Islam, tapi bila kau dah besar, nak sangat jadi kafir laknat...tapi  takpe, aku tak salahkan kau pun, kau bukan nak semua tu jadi kat kau pun kan... tu lah namanya hidup... kau paham?
har har har.. padan muka kau sentap gila kan...








2 comments:

Kucing Nakal said...

memang.... Yg melayu tru ramai.. yg Islam tu sikit.. kolej aku pn sama... ade yg xsolat pn... g solat jumaat pn x.. masa puasa... tgk kt cafe... bnyk lak student melayu yg g makan... nasib baik aku xtrikut dgn diorg tu.. ade frnd aku yg siap bg tau... fmly dia minum arak... -________-

Panglima Arep said...

bagus lah kau tak terikut budaya mcm tu.. standard la melayu sekarang, bukan betul2 Islam pun..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang