nak menang keris model baru? klik sini.

January 22, 2012

.: meow :.

Assalamualaikum....

" takkan kucing nak menjerit kalau kau tak pijak ekor dia "

" kalau takde angin , takkan pokok boleh bergoyang "
tanya sama pokok.... lalalalala~

" kalau kau tak malas , mesti kau boleh dapat anugerah naib canselor "

" kalau kau tak ugut Datuk Najib , takkan polis cari kau "

" kalau tak dapat baucer RM 200 , macam mana nak beli buku "


Nampak kan? apa je yg jadi mesti ada sebab... walaupun kau tahu itu adalah Qada' serta Qadar dari Allah, tapi Allah menjadikan satu sebab untuk sesuatu itu berlaku.... kalau takde sebab, kang mula lah, masing masing update blog cakap " agenda illuminati " lah, pastu ada yg semangat kol Harian Metro suruh datang rumah sebab " ada benda ajaib berlaku pada petang semalam di kampung saya " lepas tu esok pulak keluar kat youtube " ajaib PARODY" dangggg! boleh pengsan dowh...

semua yg berlaku ada hikmahnya

Pernah tak kau sematkan ayat ni kat lubuk hati kau yg dalam dalam tu? mesti jarang jarang je kan... aku tau.. aku pun manusia biasa macam kau jugak... yg tak pernah sematkan ayat tu kat lubuk hati aku yg dalam dalam ni...

Biasa lah manusia macam kau... tak kena lagi, memang takde hikmah kau dapat... kang kalau dah kena, hambek kau ayat tu , berjoget joget kat lubuk hati kau yg dalam dalam tu... sedap kan?

Kau tak payah nak risau risau sangat lah.... apa yg jadi semua tu ada hikmah tersendiri... jangan dok kalut kalut nak KB MALL untuk bunuh diri, just let it go and follow the flow...
Allah tak suka hambaNYA tidak berusaha.... usaha itu tangga kejayaan... nak berumah tangga pun kira usaha jugak, kalau dah berjaya berumah tangga, kira dah dapat kejayaan lah tu.... kan?

sengal lah kau~

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang