nak menang keris model baru? klik sini.

November 30, 2011

.: banjir .:

Assalamualaikum...... (sambil pegang payung)

Hujan turun dengan lebat sekali sehinggakan kawasan Permatang Pauh, Pulau Pinang tempat aku belajar ni ditenggelami air... bukan main dalam lagi banjir kat sini sampai paras dada... paras dada kucing kalau tak silap aku.. nasib baik aku tak lemas...

tiba tiba....

Aku teringat masa zaman sekolah menengah rendah dulu.. hah mesti pelik kan, sekolah menengah ke sekolah rendah ni... orang orang yg masuk asrama macam aku je tau.. sekolah menengah rendah ni adalah mereka mereka yg tergolong dari tingkatan 1 sampai tingkatan 3 atau dengan lebih manja budak budak baru nak up..
kalau zaman aku dulu, budak budak macam ni reti main Play Station 2 dengan Gameboy, diorang pergi sekolah pakai kasut Converse All Star high cut, pastu reti dress up macam budak nak mintak sula sampai tekak.. tapi kalau tengok bab belajar, sumpah diorang ni bodoh gila... kelas paling last diorang duduk..

Tapikan, tak semua macam tu...  macam aku ni lah... pergi sekolah pakai songkok.. punya lah baik tak nak susahkan mak bapak, songkok tu aku pakai dari darjah 5 sampai lah tingkatan 3... dia punya lusuh takyah cakap laaa... arhh.. peduli apa aku, lusuh macam mana pun songkok tu, kau ada pakai? nak pergi masjid pun susah, ni kan nak pakai songkok...

Masa zaman baru nak up ni jugak, ada satu trend budak perempuan yg tergolong dalam spesis bangang tak sedar diri ni... dah la tak lawa, bodoh, kelas paling last, pastu suka bawak trend bangang kau tu masuk dalam sekolah... trend itu lebih dikenali sebagai BANJIR... ok, imagine sekejap... budak perempuan sekolah menengah pakai baju kurung putih kain biru muda...

Trend yg si bangang ni bawak adalah baju kurung tu, dia punya lengan sampai kat siku bawah sikit je... pastu kain biru muda tu diorang singkatkan sampai nampak betis bulu bulu diorang tu... pepatah ada mengatakan, dah bagi betis, nak peha.. hah ni lah.. diorang dah bagi pakwe pakwe tengok betis diorang, ofkos lah pakwe pakwe ni nak rasa peha dan yg sewaktu dengannya... pastu hilang dara.. padan muka.. bodoh sangat buat macam tu...

kenapa aku cerita pasal benda macam ni?

Aku tengah marah ni sebab petang tadi ada budak sekolah pakai uniform sekolah, ( baru abes exam SPM kot) kain singkat sampai peha, naik motor laju laju dengan pakwe dia, pastu langgar air kena kat aku... habis aku kena mandi wajib sebab terkena air dari perempuan tu... arghhh!!


*mood : jeles sebab sekolah tengah cuti, tapi aku baru nak start semester baru.. *DANGGG pengsan~

November 27, 2011

.: Solat itu Tiang Agama :.

Assalamualaikum..... (sambil pakai kopiah)

Hai everybadi.... subuh sudahkah kau padi tadi? tidak? adakah kerana malam tadi mimpi yg sangat indah dan kau malas nak mandi wajib sebab pagi pagi sejuk sangat... Bodoh buat kau... seratus peratus Bodoh... bole pegi mampos sebelum masuk waktu Isyak kejap lagi...

Kau tau kan solat itu tiang agama?
tak tau? sebab kau leka dengan awek hot urban kau tu kot....

ok, kita ambik satu contoh yg simple dan mudah... sebuah rumah harus mempunyai tiang agar dapat membina di atasnya bumbung agar kita dapat berteduh dari panas dan hujan... tiang tu jugak beraksi sebagai penahan daripada rumah itu roboh dan ranap... tanpa tiang, maka robohlah rumah itu... sekian..

Tanpa solat, Agama kita runtuh... sama la jugak macam kau runtuh dengan awek awek kau kat tengah bandar sana tu... masa mula mula kenal, masing masing jaga solat serta saling mengingati antara satu sama lain.... bila dah pandai keluar merayau, kau dengan dia sama sama runtuh dalam punggung wayang tu tengok cerita cinta yg ada banyak adegan cium cium punggung...

Aku ada satu fakta nak share dengan korang korang semua... harap ambil perhatian yg secukupnya dan sewajarnya... sape taknak baca, pegi mampos cepat cepat.. tak payah tambah dosa lagi...

benda ni berdasarkan pengiraan rambang sahaja okay..

1 hari ada 24 jam  x 60 minit  = 1440 minit Sehari
1440 minit  x 7 hari  = 10080 minit Seminggu
10080 minit  x 4 minggu  = 40320 minit Sebulan
40320 minit  x 12 bulan  = 483840 minit Setahun
483840 minit  x 62 tahun = 29998080 minit Seumur Hidup

Solat 5 waktu sehari memang wajib... CONTOH lah kau ambik masa 5 minit untuk solat satu waktu sendirian campur doa dan mintak ampun...

5 minit  x  5 waktu  =  25 minit Sehari
25 minit  x  7 hari  = 175 minit Seminggu
175 minit  x 4 minggu =  700 minit Sebulan
700 minit  x 12 bulan = 8400 minit Setahun

CONTOH lah usia umat manusia sama seperti Nabi Muhammad S.A.W iaitu 62 tahun..

8400 minit  x 62 tahun  = 520800 minit Seumur Hidup


nampak tak? 


kau hanya menggunakan 520800 minit daripada 29998080 minit dari hidup kau untuk menunaikan kewajipan yg wajib ni... masih tak insaf? ok, dah masuk waktu Isyak.. dah bole pegi mampos laju laju...














*kalau aku ada salah kira, kau kira balik sendiri okay? amik kalkulator canggih kau tu...


usia Nabi Muhammad wafat tu pun kalau aku salah tulis, maaf yee...


renung renung kan lah sampai tembus laptop kau yg canggih tu tapi tak boleh nak connect internet~

.: speechless :.



"Ya ALLAH  Ya Tuhan ku , Kurnia kan lah aku jodoh yg terbaik  buat diriku yg Hina ini"

November 21, 2011

.: jom tengok bola :.



Final Bola Sepak
Sukan Sea 2011  (Indonesia)
Malaysia vs Indonesia
goodLuck
:)

November 19, 2011

.: bunga :.

Assalamualaikum...

' bunga bukan sekuntum, 
  kumbang bukan seekor '

kau orang semua mesti dah biasa dengar ayat tu kan?
ayat tu je lah yg sesuai untuk mereka mereka yg putus cinta...

masa tengah sedap, tengah sedap.. dan sedap
sayang je la keluar dari mulut kau..
sikit sikit saya sayang awak
i love u tak yah cite la kan
bersepah sepah atas katil

kau tak payah nak sedih sangat lah
bukan dia sorang je yg ada untuk kau kat dunia ni
bersepah sepah lagi orang yg lebih berhak dapat kau
yg berhak untuk memiliki diri kau yg hebat tu
satu hari nanti kau akan jumpa jugak Mr or Mrs Right
chill je lah tau?

kau kena tau kenapa kau putus dengan dia
mungkin sebab dia ada someone lagi better dari kau
dan kau jugak kena tau, kalau kau putus sebab dia
ada someone maknanya kau pon akan dapat yg lagi
better dari dia... seirus better, jangan risau..
 iyeeeeee... aku tau kau sedih sangat, tapi
tak payah nak sedih lah kalau orang dah khianati
cinta kau yg bajet tulus mulus kudus tu...



tu lah kalau putus cinta..
putusnya ikatan kasih sayang
antara Adam serta Hawa
cinta kerana manusia sementara
cinta kerana Allah kekal selamanya





kalau mereka mereka yg putus Haid pulak

'Ayang rela kalau bermadu'


November 18, 2011

.: segar :.

Assalamualaikum...

sluuuurrpppp... ( hirup udara segar penang )

arrhhhh.... ( hembus udara busuk johor bahru )

Alhamdulillah aku belum mati lagi... semalam naik bas dari JB pukul 10 malam... pukul 3 pagi aku tersedar dalam bas, bas tu tengah laju gila gampang turun bukit lepas terowong kat Ipoh... nasib baik bas Konsortium yg aku naik tu mempunyai ciri ciri keselamatan yg tinggi ( kipas punggung boss konsortium sikit ) ia dilengkapi sistem keselamatan yg cekap serta berpotensi mengelak dari sebarang kejadian... cuma satu je bas tu tak boleh nak elak, takdir serta ketentuan Ilahi...


Ok, Alhamdulillah aku dah selamat sampai Penang... Moga moga naik sem baru dengan buku hidup baru ni akan membuatkan aku lebih ghairah untuk kejar cita cita aku... mungkin aku akan cari buku buku rujukan yg lebih seksi demi merangsang nafsu belajar aku... Sory to say la pada buku buku yg skema serta nerd, mungkin korang akan di anak tiri kan... *hidup lebih segar dengan 100 plus

Pagi tadi baru tau yg Malaysia menang lawan bola Sukan Sea dengan Indonesia... betul ke? harap harap benda ni bukan khabar angin la... jangan ingat aku dah sampai Penang kau orang boleh tipu aku... Tahniah bertubi tubi lah...


*Selamat Pagi Pulau Pinang.....

November 17, 2011

.: Dewasa :.

Assalamualaikum...

Pertama sekali aku nak wish tahniah bertubi tubi kat adik adik kecil yg dapat
5A dalam UPSR beliau.. Tahniah yeee... semoga kau rasa happy untuk satu hari ni.
tapi jangan nak happy sangatlah kan, 5A kau tu bukan penentu kau masuk syurga pun..

Tapi baguslah, kau dah berusaha untuk kejar cita cita yg kau impikan...
Mungkin ramai akan cakap serupa tahi pasal result kau tu... yelah, ia hanya sekadar
Ujian Pencapaian Sekolah RENDAH... RENDAH sangat kau tau?
tahap pelajar pelajar yg masih pergi sekolah yg hanya tau nak main saje...
bila habis exam akhir tahun, semua datang sekolah akan bawak mainan...
yg mane anak orang orang kaya, sekurang kurangnya mereka akan
berlagak dengan rakan rakan mereka yg anak orang miskin dengan
mengusung mainan mainan mahal seperti MONOPOLY, patung transformer,
tidak kurang juga yg bawak PSP serta PS 3...
Tapi kau tak payah nak berlagak sangat lah kan, benda benda tu semua
mak bapak kau yg belikan... diorang kan kaya dengan rasuah...
so, boleh lah buat kau berlgak dengan kawan kawan kau yg lain...

Sekejap sekejap!.... kau kena sedar, 5A kau tu bukannya penentu yg kau dah dewasa,
jauh lagi perjalanan kau lah... ni tak, balik je rumah lepas amik result kat sekolah,
lepas kau bagitau kat mak kau pasal kau punya cemerlang tu, terus kau cakap
nak kahwin... weh sengal....kau dah la baru lepas sunat atau lebih sopannya
berkhatan, baru dapat 5A terus cakap nak kahwin... tau la kau bergurau,
tapi mana ada orang kahwin gurau gurau...

Lepas ni kau dah masuk sekolah menengah , kau tunggu sampai kau
masuk tingkatan 3, baru kau boleh pikir pasal kahwin...
masa tingkatan 3 tu, tekankan kat subjek sains bab 4..
kat situ kau akan tau apa itu kahwin sebenarnya...


*congratulation to straight A's scorer...
make your success right now as your catalyst
to achieve the real examination outside...

.: thank you Allah :.


Assalamualaikum...

speechless~

just thank you Allah <3

for clear view, kindly visit my site :)


















November 14, 2011

.: digital photo album :.


ok, firstly i know maybe there's a lot of people
already known about the 500px, the digital photo album,
that we can store our own photo inside it...

this is how the Home page when you log in into your
own account :


at the home page, it will show you the latest update
of your friend / people you follow photo.
i like this photo album website the most is, we can connect
the other people outside our country, so that,
we also can share the photo to each other..

this is how your profile looks like :


nice isn't it?
ok, i strongly agreed with my statement..
its very cool to have the 500px.


one thing that i like the most of this photo album is
when we upload a picture to our own account,
others can watch our photo, and leave a comment
and one more thing, they can vote for the picture
that shows the rating of the photo.. thats very nice of it..

why don't you try to have it one,
it gonna be sweetdream of your sleep..
good luck!

November 13, 2011

.: super sunday senyum selalu :.


Beraksi sebagai cikgu memang sesuatu yg mustahil bagi aku.

tapi tu lah yg aku tengah buat sekarang, jadi cikgu..

bukan cikgu sekolah, tapi cikgu untuk adik aku..

Adik aku nak SPM esok, ya! esok..

aku je yg semangat jadi cikgu, 

dia sendiri tak semangat nak jadi anak murid..

Memang tak semangat lansung pun, geram aku..

petang tadi sempat pulak tu dia pergi berjimba-jimba

kat taman depan tu... entah ap yg dia pikir dalam

kepala otak dia tu, padahal esok dah start SPM.

bak kata Abg. Zam Dot Com 

kepala otak kau ada penis, itu pasal la bebal..

tapi adik aku tak macam tu.. kepala otak dia ok, tip top..

yg macam Abg Zam cakap tu adalah mereka mereka

yg nak ambik SPM, tapi still melayari fesbuk 

dan update status yg bukan bukan..

selamat menduduki peperiksaan yg paling susah dalam dunia.

:)

November 11, 2011

.: gampang :.


pergi mana2 semua orang tanya

" arep, kau dah break ke?"

takkan nak cakap belum..

cakap je la dah break..

ingatkan diorang nak pujuk,

rupanya cakap Takziah

lepas tu terus belah..

serius gampang

kbai

November 06, 2011

.: cinta :.


cinta itu datang dan pergi
...cinta tu bagi kenangan yg best giler kat dalam hidup kau...


sumpah best




tak kisah lah macam mana sekalipun kisah cinta kau dengan dia
mesti ada kenangan indah




tapi




cinta tak semestinya jodoh
tetapi jika sudah bertemu jodoh, cintailah si dia sepenuh hati


satu lagi




cinta itu memang buta
kau buta sebab kau takkan nampak dia buat salah



sebab tu lah




even baru setahun jagung, kau dah curahkan 100% kasih sayang
kau sendiri yg akan merana



sebab apa tau tak?




cinta antara dua darjat
terima je lah yg keadaan kau dengan dia tak sama..




sebab




dia lebih bahagia dengan orang lain
itulah kebahagiaan sebenar buat kau kalau betul kau sayang dia

November 03, 2011

.: Bela saka :.

Secara ringkasnya , Saka ialah jin atau jin-jin atau jin-jin-jin yg diwarisi daripada seorang manusia kepada manusia lain sama ada secara sedar atau tidak sedar dan kebiasaanya melibatkan keturunan...


Kemeriahan suasana ketika keluarga Encik Bakar meraikan sambutan majlis hari jadi anak gadis sunti seksi habaq hang, bertukar tragedi apabila Encik Bakar diserang sakit jantung... Khabarnya Encik Bakar seorang perokok winston light tegar... Jika pasangan suami isteri mangalami kelajuan denyutan jantung ketika berjimak dan jinakan itu berlaku 2 hingga 3 kali seminggu, Encik Bakar pula mengalami kelajuan denyutan jantung yg sangat agresif kerana sehari sahaja beliau mampu menghabiskan 2 hingga 3 kotak winston light...

Pada kebiasaannya, orang yg terkena serangan jantung akan memegang dada mereka sendiri, tetapi ketika Encik Bakar terkena serangan itu, beliau terpegang dada montok dan gebu anak gadis sunti seksi beliau...
"eh, silap..." getus hati Encik Bakar

"nasib baik orang lain tak perasan" hati Encik Bakar bergetus lagi... Tapi kali ini, getusan hatinya disulami rasa sakit yg amat sangat akibat daripada serangan itu...

Kemudian Encik Bakar rebah di samping isteri-isteri beliau... ooh.. lupa pulak nak bagitau, Encik Bakar mempunyai 3 orang isteri yg cantik putih gebu montok, walaupun usia semakin meningkat, namun nafsu serakah beliau tak dapat ditandingi... itulah punca dia berbini 3...

Ketika rebah, Encik Bakar sempat bergurau dengan isteri-isteri beliau... " abang ingatkan sempat nak tambah satu lagi, macam tak sempat je ni".. ( sambil tersenyum sinis )

Keadaan rumah itu kembali kecoh dek tetamu yg menggelabah akan serangan terhadap Encik Bakar itu... semua orang panik, berlari kesana kemari, yg berlari-lari anak ade jugak, yg lari setempat pon ade 2,3 orang...

Keadaan Encik Bakar semakin parah, semakin nazak orang tua itu... bergilir-gilir isteri isteri beliau menyuruh beliau mengucap, tapi makin menjadi jadi pulak nazak nya itu...

Tiba-tiba tubuh Encik Bakar terapung...  mulut keluar darah... muka jadi hitam... rambut... err.. Encik Bakar botak, lupe nak bagitau... tiba-tiba kilat sabung menyabung...  tetamu yg menggelabah dah balik, tinggal tetamu yg cool je stay kat rumah tu... yg buat-buat cool pulak duduk dalam kereta, tunggu apa nak jadi lepas tu....

Entah macam mana, ada ustaz dalam bilik Encik Bakar tu... ramai yg tertanya-tanya kenapa Encik Bakar jadi macam tu, ramai jugak yg bertanya macam mana ustaz tu boleh ada kat dalam bilik tu... ABAIKAN....
tubuh Encik Bakar berasap...  Ustaz tadi  tu sedang membaca sesuatu... ayat suci Al-Quran agaknya...
ustaz tu cakap, Encik Bakar ada bela SAKA... semua isteri Encik Bakar terkejut... rupa-rupanya, ada jugak yg ke-4...  ustaz tu cuba sedaya upaya nak ubati Encik Bakar...  SAKA tu kena buang jugak... takde orang yg sanggup amik alih untuk bela SAKA tu...

Last-last, Encik Bakar mati akibat penangan SAKA tu....

Ustaz tu mengucap panjang sambil mengusap janggut nya....
"baiklah aku bela janggut ni daripada aku bela SAKA"... getus hati ustaz tu...

November 01, 2011

.: persamaan artis oversea :.

What is the different
between
 this



A N D

this


Both of them are the johnny
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang