nak menang keris model baru? klik sini.

August 31, 2011

.: Salam Aidilfitri :.


Alhamdulillah...
Selesai jugak Ramadhan untuk tahun ni
walaupun tak sehebat mana puasa aku,
tapi aku puasa la jugak, kalau nak bandingkan
dengan org yg tak puasa tu, baik aku lagi yg puasa ni..
hahaha...

Sempena Syawal 2011 ni, terdetik hati aku
nak luahkan apa yg tersirat kat hati aku ni,
kemaafan yg perlu aku pohon dari mereka2 ini,
iaitu keluarga aku yg tercinta...


Abah...
Angah susun sepuluh jari memohon ampun dan maaf
atas segala salah silap angah pada abah sepanjang
hidup angah, mungkin angah ada buat abah menangis,
atau marah pada angah, mungkin itu yg tidak
disengajakan atau tersalah pandang. Terima kasih
kerana abah berjaya mendidik anak2 abah
menjadi insan yg berguna dan bertanggungjawab,
maafkan angah..


Ibu...
Sepanjang 21 tahun angah hidup, banyak sangat
salah silap angah pada ibu, selalu ibu menitiskan
air mata kerana angah, setiap titisan itu membuatkan angah
sedar dan insaf dengan kesalahan yg angah lakukan.
Angah sentiasa mencuba untuk menjadi anak yg baik,
mungkin angah gagal, tapi angah akan berusaha
untuk mencapai title sebagai 'anak soleh'
maafkan angah...


Along...
Menjadi adik kepada along adalah satu nikmat
yg Allah berikan pada angah, angah lah adik yg paling 
beruntung sekali dalam dunia ni ada abang macam along,
angah tak nafikan along lah abang paling bertanggungjawab
yg pernah angah dapat, tanggungjawab ada keluarga kita
along tak pernah abaikan, along banyak tolong angah
sepanjang angah hidup ni. terima kasih along.
maafkan angah...


Aiman...
Angah sedar sepanjang kita hidup bersama
di bawah satu bumbung, angah terlalu banyak
mengabaikan tanggungjawab angah pada aiman,
angah lalai semasa menjadi abang kepada aiman,
selalu angah pentingkan benda lain selain dari aiman,
tapi percaya lah, macam mana berat sekalipun
tanggungjawab angah, angah tetap berusaha
untuk menjadi seperti along, along lah
abang yg terbaik untuk dijadikan contoh pada kita
adik-adik ni, angah sentiasa cuba untuk
membantu aiman dalam apa jua keadaan
demi menebus kesilapan lalu..
maafkan angah...


Adik...
Hai si comel... kehadiran adik dalam keluarga kita
menambahkan lagi seri dalam keluarga kita,
11 tahun Allah menguji angah sebelum adik dilahirkan,
Angah pun nak mintak maaf kalau selama adik
ada dalam keluarga ni, angah banyak menyakat adik,
angah banyak buat adik marah pada angah,
banyak buat adik menangis, tapi angah harap
satu hari nanti, adik akan sedar kenapa angah buat semua tu,
tanpa perkelahian di masa kecil, hubungan sesama
adik beradik tidak akan rapat di  kala dewasa nanti.
maafkan angah...

*****************

Salam Aidilfitri

August 26, 2011

.: Salam Perantauan :.


Salam Aidilfitri buat keluarga, mak, abah, 
saudara mara, rakan-rakan serta guru-guru,
tak lupa juga kepada penaja kami, PTPTN,
walaupun hanya seribu lebih, tapi kami bersyukur
dengan pinjaman yg tak seberapa itu.
Terima kasih diucapkan kepada pensyarah-pensyarah
UiTM Pulau Pinang yg tidak jemu-jemu mencurahkan
ilmu yg tak terhingga kepada kami, tidak lupa juga
kepada makcik serta pakcik yg jual nasi campur
yg telah menyediakan makanan tengah hari kami
setiap hari, serta jiran-jiran yg banyak membantu
ketika kami dalam kesusahan..

Salam Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin

Pelajar Tahun 2, Kejuruteraan Mekanikal,
UiTM Pulau Pinang, Malaysia..

August 24, 2011

.: si bonzai :.


" Allah menciptakan makhlukNya sesempurna kejadian,
ada yg cantik, ada yg kacak
ada yg tinggi, ada yg rendah
ada yg besar, ada yg kecik
ada yg hebat, ada yg mantap
ada yg gagah, ada yg lemah

Bersyukurlah dengan kesempurnaa kejadian kita
kerana setiap apa yg berlaku ada hikmahnya

Kita manusia unik, 
punyai hati dan perasaan
untuk mengasihi dan dikasihi
punyai otak dan akal fikiran
untuk berfikir sebaik2 kejaidan
punyai pasangan dan teman
untuk menemani setiap saat kita

sesungguhnya Allah itu Maha Mengetahui...."

-Arif Zakwan,2011

August 21, 2011

.: ANGRY BIRD PENDRIVE :.


Specification:
1.Available Capacity: 8GB;
2.Interface: USB 2.0;
3.Operating Systems: Windows Vista/XP/2000/ME/98/95 and Mac OS 8.6 and above;
4.Transfer Rate: High Speed USB 2.0;
5.Data transfer speed: 15MB/s-21MB/s for read,5MB/s-8MB/s for write;
6.Compatibility: PC or Mac with a USB interface;
7.Drivers: Required for Windows 98/95. Online download available;
8.Data Retention: 10 years minimum;
9.Supports boot up by USB-HDD or USB-ZIP mode;
10.Plug-and-play;no external power supply required,USB bus powered.
11.Provide OEM service,logo printing,data preload,autorun,customized programming etc.
12.Operating Current:<104ma,Suspend Current:<86ma,Operating Temperature: -10 ~ 55,Storage Temperature: -20 ~ 55,Operating Relative Humidity: 20% ~ 90%,Storage Relative Humidity: 20% ~ 93%;
13.Certification:CE,ROHS,FCC;
14.Warranty: 1 years warranty.

Item(s):
8GB USB Pendrive

Price :
RM 70 ( including postage )

Dealing method:
By Post or COD

Location of seller:
Penang

Contact details :
            013-7487605       or leave comment on this post your NAME, ADDRESS, TOTAL PENDRIVE ORDER



August 15, 2011

.: Matahari terbit sebelah Timur :.


Assalamualaikum...
Hai saudara2 Islam yg berpuasa..
aku nak share sikit satu scenery indah dengan korang semua.
nampak tak gambar2 kat bawah tu?
subhanallah... gambar yg aku aku amik tu
memang kurang cantik, tapi suasana
matahari terbit tu cantik sangat.
Hari sabtu pagi aritu, lepas sahur aku tak tidur,
aku ajak member aku pergi Tasik Mengkuang, Penang,
sebab kat situ antara tempat yg terbaik nak
shoot gambar matahari terbit..
Alhamdulillah, nasib baik sempat sampai...
dan hasilnya....

07 : 15 pagi

07 : 16 pagi

07 : 19 pagi

07 : 22 pagi



August 12, 2011

.: Saya dan Ramadhan :.

Assalamualaikum...

Hai orang Malaysia yg berpuasa dan berbilang kaum...!!!
berbilang-bilang gamaknya kaum di Malaysia ni.
tapi... sorry to say lah.... time2 puasa macam ni,
orang yg puasa tahan je lah tengok orang tak puasa
makan cendol pukul 12 tengahari...
HAHA.... sabar je lah.. dugaan...
sesunggunya Allah sayang pada hambaNya 
yg sabar.... kih3...


mamak tengah goreng ayam madu 

Sedar tak sedar, dah nak masuk setengah bulan
Ramadhan kite berpuasa ek.. korang sedar tak?
ke main redah je pagi2 bangun sahur, pastu tido..
bangun2 je dah azan maghrib terus bukak puasa.
HAHA.... maka celakalah engkau wahai manusia....

Lagi celaka kalau korang pergi bazar ramadhan dewasa kini.
kenapa celaka pulak panglima? ade yg tak kena ke?
dewasa kini, kalau korang pergi bazar, korang
bukan saje dihidangkan dgn juadah2 berbuka puasa,
malah korang akan dihidangkan dengan aurat2
wanita yg berbaju ketat... ade pulak tu, sampai
nak tertumpah susu die... abes basah jalanan itu..
licin pulak nanti... ish3...
ade tu pulak dah la gemok, pegi pakai legging
kaler pink, sumpah penat laki die nak kutip
lemak2 peha die kalau legging tu koyak...
astaghfirullah.....(sambil tangan main tasbih)




Tiba2 teringat zaman aku kecik2 dulu bile nak puasa..
kalau nak ikotkan, aku memang liat giler nak semayang,
yelah, mase tu punyer pikir, kena tengok kartun abes dulu
baru pergi semayang, takpun bila kartun tu dah abes,
buat2 lupe yg aku belom semayang.. HAHA..
sumpah mase tu aku jahil giler bab2 agama ni..
tapi sekarang Alhamdulillah.... cuma terawih je jarang pergi..
tapi bila time Ramadhan menjelma je, aku lah orang paling rajin
pergi amik wuduk... baru je dengar azan, berlari2
pergi bilik air sebab nak amik wuduk...
mase dengar azan tu, punyelah lega sebab
mase tengah amik wuduk tu, aku telan
4,5 teguk jugak air paip.. puasa punye pasal
terpaksa buat macam tu... janji aku tak korek hidung. KAH3...
aku rase mase tu aku lah anak kesayangan mak bapak aku
sebab kecik2 lagi dah rajin semayang,
dah besar nanti confirm jadi imam besar masjid Putrajaya...
HAHA...




Sekarang ni dah besar, puasa pon dah mula penuh
sejak darjah 2... mase darjah 2 tu kalau puasa penuh
aku dijanjikan dengan habuan yg lumayan..
Kasut Raya Berlampu ketika berjalan..
perghhh... giler kau nak tolak habuan tu,
nanti kalau jalan2 raya dengan kawan2,
takde awek nak jalan sebelah aku
kalau kasut takde lampu kelip-kelip...
tapi bila dah masuk tingkatan 1, aku tanye bapak aku,

"bah, tahun ni kalau puasa penuh dapat ape pulak?"
"dapat pahala ngah (sambil usap umbun kepala aku)"
aku tunduk membisu tanda insaf....
alhamdulillah sekarang aku dah jadi manusia...
teeeett....:P



Tapi bila dah besar ni, dah berakal nak pikir secara matang,
jumpa pulak perangai pelik2 kat luar sane..
ade yg perempuan freehair tu bila tanye die kenapa puasa,
die cakap suruhan Allah, Rukun Islam harus dipatuhi
kerana kita seorang Islam katanya.
Tapi bila tanye die kenapa tak pakai tudung,
kan bertudung tu suruhan Allah jugak,
pastu die cakap tu hak masing2, jangan nak sebok.
~ tuuuut.... kubur masing2, 
lu jawab lah sendiri dengan Tuhan..
HAHAHA.....


Tapi Alhamdulillah lah... even tak bertudung pon,
tapi still larat nak angkat bontot dan berjalan
menuju ke rumah Allah lepas isyak... terawih la tu...
buat 8 rakaat pon takpe, janji buat...
setahun sekali je terawih ni, bukan selalu pon..
kalau yg wajib kita dah tunaikan, ape lah salahnya
tunaikan yg sunat pulak, free2 je Allah nak bagi pahala bulan ni.
tak nak ke???

selamat berpuasa kawan-kawan
yg kena ikat tu setan
nafsu ade lagi dalam diri
:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang