nak menang keris model baru? klik sini.

May 23, 2011

.: kenapa perempuan jadi mangsa? :.

Assalamualaikum....

Hai Perempuan...!!!

Kalau Bercakap pasal Perempuan , ramai yg setuju angkat tangan.
95 % golongan yg angkat tangan tu adalah lelaki,
3% daripada golongan perempuan itu sendiri,
2% golongan yg angkat tangan macam saya (usop wilcha)
hir hir hir ( gelak sopan ) .... 
Perempuan selalu jadi perhatian... 
tapi selalu jugak perempuan jadi mangsa...
Mangsa rogol, mangsa ragut, mangsa rompak,
kadang-kadang tu, jadi mangsa keadaan...
kesian perempuan, tak pernah lari daripada jadi mangsa.
perempuan,perempuan,perempuan atau lebih ayu dgn panggilan
Wanita...^_^


Perempuan ni anugerah Allah buat kaum Adam...
Menjadi anugerah bukanlah bermaksud mereka
boleh menyanjung setinggi-tinggi penghargaan 
terhadap perempuan... dan tidak juga menghina
serendah-rendah biji benih yg baru tumbuh...
Itulah sebab perempuan diciptakan dari tulung rusuk
kaum Adam... :)

Kenapa perempuan yg jadi mangsa?
kat sini saya nak tekan kan bahawa semuanya berpunca
daripada perempuan itu sendiri.. jangan marah, jangan melenting
semua ini realiti, bukan fantasi semata-mata...

Wahai Perempuan...
Anda keluar rumah pakai tudung?
tak pakai... 
kenapa?
eh..sebuk je kau ni.. wajib ea..
tuntutan agama menutup aurat
kenapa pulak? perlu ke?
sekaligus menutup nafsu si pemangsa...
eleh.. yg pakai tudung pon ramai kena rogol..
baju dan seluar yg dipakai saiz ape?
S.... eh tak2, XS.... Padini mari....
bentuk badan saja sudah mampu menggegarkan
iman lelaki... apatah lagi yg bersarung ala2
'transparent'...
yeke? eeuww... kuatnya nafsu lelaki ni...
lelaki jugak yg salah... nasib..nasib...

Wahai Perempuan...
Anda keluar rumah dengan siapa?
sorang je lah, nak buat ape kuar reramai...
Tak takut ke kalau jalan sorang2?
buat ape nak takut, Tuhan nampak semuanya...
sehari berapa waktu solat anda tinggal?
eh.... rase macam dah lame tak semayang
Tuhan nampak tak? atau main sembunyi2?
buat tak reti je la....

Wahai Perempuan...
banyak tak duit dalam purse?
eh... mestilah, i kan nak pegi shopping..
berapa ratus ada?
tak main la ratus2... kurang2 mesti seribu lebih..
kalau seribu lebih, takkan kepit macam 
orang laki kepit surat khabar kat ketiak tu je?
senang macam ni, takyah susah2 bawak beg,
ke u nak tolong bawakkan?
apa je yg ada dalam purse tu selain duit?
come on la ustaz, basic kot... ic, kad-kad bank,
kad debit, kad kredit, kad klinik, pass pejabat i,
bla bla bla dan banyak lagi...
tak mustahil lah perempuan kena samun...

Wahai Perempuan...
apa kurangnya lelaki melayu kita ni?
kenapa pulak? 
anda dilihat jatuh cinta dengan lelaki hitam itu.
alaah... lelaki melayu ape ade, semua jenis
nak amik kesempatan je, dah dapat, buang
kami macam sampah... habis madu, die beli madu lain..
Anda yakin ke yg hitam tu jujur?
perghhh... yg hitam tu lah caring, loving, romantic..
berapa ribu dah anda habis kat si Hitam tu?
alaaah... bukan die kikis duit i pon, i bagi kat die
sebab i nak melabur, nanti die bagi i balik lagi banyak.
mase tu u lah orang pertama datang ngendeng2 kat i..
anda sayang ke si Hitam tu?
sayang sangat3...
kalau die suruh bawak dadah pegi luar negara,
anda sanggup?
dadah je kot, bukan suruh bawak kapal terbang tu pon.

Wahai Perempuan...
ye ustaz.. nak apa lagi?????
saya balik dulu lah ye....saya tengok baju anda ketat sangat tu..
Padini ke Mango?
Uptown Shah Alam jew...:P



*please take note....
bukan semua perempuan macam ape yg saya tulis tu,
tapi cuma hanya segelintir sahaja yg masih tidak sedar
akan bahaya yg bakal ditempuhi oleh seseorang yg bernama
WANITA....^_^

.: Perempuan yg malu suka yg melekit ea? :.

Assalamualaikum...

Hai Perempuan...!!!


Nak tanya sikit boleh?
biasa kalau anda malu, anda akan tutup muka kan?
takpon lari masuk bilik, ye kan?
tapi tadi saya terjumpa sorang perempuan ni,
dia mangubah style orang perempuan bila tengah malu,
(contoh malu tu macam ada orang laki yg duk usha dia,
dia terpandang laki tu, pastu tersipu-sipu malu macam siput...)

kejadian malu-malu kucing ni berlaku kat traffic light simpang 4,
dimana kereta saya kebetulan berhenti kat sebelah kereta
perempuan itu... sebenarnya saya tak tau pun kereta tu perempuan
yg bawak, kebetulan je... mase dah berhenti kat sebelah tu, adik saya
yg duduk kat seat belakang bagitau saya yg kat sebelah ade kakak
pakai tudung merah... motif adik saya bagitau yg kat sebelah ade
awek masih menjadi tanda tanya... saya pun ape lagi, usha la,
pastu awek tu terperasan yg saya usha die, die dah malu2 dah
sebab kena usha, terus die makan chewing gum... pastu die makan
lagi.... last2, habis semua dia makan.... nervous sangat lah tu kot...

orang kata, malu tapi mahu..
mahu makan chewing gum sampai habis la kot...

*yg melekit tu chewing gum la.... hihihi- sopannya gelak...

May 17, 2011

.: Kau dah dewasa :.

Sambil mengurut kepala dan membantu neneknya bermain
sudoku, si cucu berkata sesuatu kepada neneknya.

Cucu : Tadi saya telah cium seseorang,

Nenek : Bagus... Kamu dah dewasa.

Cucu : betul ke?

Nenek : Bila nak bawak datang jumpe nenek?

Cucu : Kena bawak datang jumpa jugak ke?

Nenek : Bawak lah balik rumah, boleh makan-makan..

Cucu : Tapi dia lelaki..

Nenek : errrr.... Lelaki pun kena makan jugak...

Cucu : hehe... sebenarnya saya selamatkan dia,
          saya buat pernafasan mulut ke mulut...

May 15, 2011

.: abang polis.... tolonglah.... :.

Assalamualaikum
Abang polis...





sihat ke... dah makan ke... dah saman orang ke...
dah tu ke... dah ni ke... hikhikhik ( gelak sopan )

Arini je kan, agak-agak kereta paling laju berapa km/j ?
Pastu kan, bile lampu dah merah, agak-agak lebih
10 biji kereta tak yg langgar lampu merah tu?
7-eleven dah kena rompak belom?
awek yg pakai dedah2 tu kena rogol tak?
makcik yg jalan2 pakai rantai emas tu dah kena ragut ke belom?
yg ni dah belom? yg tu dah? hah! yg tu pulak.. macam mane?

hurmmm.....
banyak betul jenayah kat Malaysia ni... kadang2 tu aku sendiri
takut nak keluar rumah, bukan apa, kat dunia luar sekarang ni
dah terdedah dengan macam2 ancaman... macam yg aku cakap
kat atas tu.. Rompak , Ragut, Rogol dan R yg sewaktu dengannya.

Abang polis....
Baru-baru ni, kat kawasan rumah saya, ade berlaku satu kejadian
samun bersentaja tau tak... makcik sebelah rumah cakap, jiran kami
yg kat belah sana sikit tu yg kena... makcik tu cerita sambil die siram
pokok, tapi pokok rumah saya yg die siram, sebab mase bercerita tu
die berdiri rapat dengan pagar rumah saya... mungkin die tak sengaja.
takpelah...

Berbalik kat cerita makcik sebelah tu, die cakap makcik yg kena samun
tu kena samun kat depan rumah die je... sebab mase tu die nak pergi
buang sampah... amboi bang polis.. tengok, kat depan rumah pon kena
samun... apa cerita??

Abang polis....
Masa makcik sebelah rumah cerita kejadian tu, abah saya ada sekali
dengan saya masa tu dan secara tak lansung, abah saya pon mestilah
dengar sekali makcik tu bercerita... Abah saya ni seorang yg pelindung,
erm.... senang cakap, beliau seorang yg sangat berhati-hati...
Bila makcik sebelah dah cerita macam tu, so, secara tidak lansung
lagi sekali, abah saya cakap kat saya depan-depan makcik tu

"angah... tu yg abah risau sangat angah keluar malam tu, bahaya"


maknanya sekarang, saya dah tak boleh keluar malam la kan?
betol tak abang polis? faham tak maksud kat situ?

Abang polis....
saya merantau jauh kat negeri orang. jarang balik rumah..
tau tak kenapa saya keluar malam dan tak keluar siang?
sebab siang2 saya habiskan masa dengan family saya kat rumah..
mak saya pergi keje pukul 7 pagi.. masa tu saya belum bangun lagi.
mak saya balik keje pukul 5.30 petang, masuk rumah je nampak
muka saya, seronok hati die walaupun saya tengah tidur depan tv.
adik saya pergi sekolah pukul 6.50 pagi... saya belom bangun lagi..
adik saya balik sekolah pukul 6.30 petang, balik rumah terus ajak saya
pergi taman, teman die nak main jongkang-jongkit dan buaian...
abah saya pulak.... takpe... terkecuali sebab die selalu ade kat rumah.

Abang polis....
tau tak kenapa saya keluar malam?
sebab waktu malam ni je jalan tak jem, cuaca tak panas,
dan dengan itu, secara tak lansung, saya bole lepak dengan
kawan2 saya yg saya dah lame tak jumpa... rindu diorang sume..
masa siang2 saya dah bersama dengan family, apa salahnya
saya keluar malam nak bersam dengan kawan2 saya pulak..
tak salahkan? ala, setakat lepak mcd, karok sedas dua,
main futsal, tengok wayang ape la sangat kan...

so, bila dah jadi kejadian jenayah macam ni,
macam mane saya nak keluar malam?
mcd bagai tu sume sape nak makan? *hahaha
wayang bagai tu sume sape nak tengok? * hahaha

saya mintak jasa baik abang-abang polis sekalian,
lebihkan rondaan di kawasan rumah saya iaitu
di kawasan skudai, Johor Bahru...
tangkap penjenayah tu dan kite bakor je...
terima kasih abang polis...

May 10, 2011

.: Teka-teki untuk semua :.

Assalamualaikum...

Hampa suma suka makan ikan dak?
ikan ape yg selalu jadi igauan hampa?

Pang5 ade satu teka-teki ni..

'dalam satu akuarium, ade 10 ekor ikan,
2 ekor ikan mati, tinggal 8 ekor yg hidup,
air dalam akuarium tu bertambah atau berkurang?

jawab jangan tak jawab....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang