nak menang keris model baru? klik sini.

March 17, 2011

.: markah test :.

Memang masyuk betol kelas pukul 5-7 petang ni.. walaupon semangat 1 Malaysia aku kurang,
tapi aku gagahkan jugak nafsu lelaki aku untuk pergi kelas petang2 celik ni,
bukan apa, mengenangkan lecturer aku yg hot tu, kesian pulak dia nanti,
dah bajet2 hot datang nak mengajar, tapi student pulak takde...
kesian kan??

Takpelah, bukan lama sangat pon.. Aku datang pon nak menggedik je dengan dia,
disebabkan student perempuan dalam kos aku ni kurang, so, takde nilai kegedikkan
dalam batch aku, so, yg laki ni sume sangap la, takde barang nak usha.
abes tu, yg perempuan sume dah pandai pakai safety boot
dengan jaket tebal, sume bajet dah jadi lelaki..

Yang aku sukar nak terima akal pulak, bila yg laki pulak dah pandai
pakai baju kaler pink sambil jalan pegang payung...
hah, yg ni confirm2 budak fak hotel..
susah aku nak cakap...
tanak cakap lah...

ok, aku nak cakap lagi...
tadi kelas petang aku dapat markah test.
memberangsangkan..
dapat separuh daripada markah penuh..
tu pon sebab meniru..
cuba bayangkan kalau aku tak meniru..
mesti boleh dapat full mark kan...
full mark tu KOSONG la beb..
hahaha....


March 15, 2011

.: hari paling seronok di dunia bagi aku :.

Pekejadahnya hari ni aku bangun awal pagi ,
pastu on fesbuk, pastu terbace status awek aku,
"hp sy dua dua tertinggal kat rumah =("
fesbuk...fesbuk.... engkaulah hantu hidupku...

dah la pagi tadi aku terkejut giler vavi dengar alarm henpon aku,
lagu 'old yellow bricks' by artic monkeys,
pastu konon2 nak bangun semayang la,
bile turun katil je, aku terpijak tangan member aku,
rupe2nye die tido kat bawah sambil cover muke die..
die malu2 nak jerit sebab jerit tak bukak mata,
so, aku sambung tido, taknak dipersalahkan.
konon2 nye ade orang terpijak tangan die dalam mimpi la..
ha ha ha....

ok2, berbalik kepada agenda asal aku..
kenapa hari ni seronok sangat bagi aku??
adakah sebab maria ozawa disahkan selamat dari bencana
tsunami yg melanda jepun??
ooh tidak sekali.. beliau sangat keji bagi aku...
tapi lakonan beliau sangat mantop!!..
thumbs up la beb.. ha ha ha..

aku seronok sebab hari ni aku ade 2 kelas je.
kelas yg melibatkan pemikiran kreatif dan kritis.
pukul 11 kelas english.. dah la start kul 11,
datang pon lewat...

yg seronoknye kelas english tadi, masuk je kelas,
lecturer aku suruh lukis muke sendri kat atas kertas kosong.
A4 paper katenye.. aku pon keluarkan lah test pad,
pastu lukis muke aku...
memang lumrah hidup aku, tak reti nak lukis muke sendiri.
last2 aku lukis muke lecturer aku..
dah la lecturer aku tu pompuan, aku lukis
muke die pakai kopiah. hahaha...
nasib kau lah...

lepas tu, 2nd kelas pulak, pukul 5 petang..
hah, kelas ni yg aku tak berapa nak gemor..
memang liat aku nak pegi, tapi mengenangkan
lecturer aku yg agak hot, aku gagahkan jugak nafsu aku ni,
pegi jugak kelas die.. janji dapat ape yg aku nak. hahaha
tapi arini terlambat sebab takde orang kejut aku.
sebab hp awek aku tertinggal kat rumah,
so dari ofis, die takleh nak kol aku.
aku bangun tadi tepat2 pukul 5..
lambat kot....
nasib baik lecturer aku tak marah sebab die nak cover hot
kalau marah, tak hot la.. n kelas akan kosong!! haha

seronok bukan sehari 2 kelas je.. pagi dan petang..
tapi ni untuk ari ni je, semalam punye kelas cegampang penat,
kul 8 pagi, sampai 7 malam.. perghh tak hengat aku punye penat..
first time untuk sem ni aku tido awal malam semalam..
sebab tu pagi tadi bangun awal pastu terpijak kaki member aku
dan sampai sekarang beliau menganggap itu hanyalah mimpi..

the end ~

March 14, 2011

.: kembar dua :.

Ni aku nak story masa aku pergi kenduri kawen aritu..

Masa aku pergi kenduri rumah kazen awek aku aritu,
aku lepak lah dengan family & sedara mara awek aku ni,
lepak makan satu meja la, meja tu bulat, takde la besar sangat
boleh la muat dalam 5-6 ribu orang, takpon, lebih 20 ribu
ekor anak ayam..

Lepas dah abes makan tu, masing2 bebual la, macam2 cerita
keluar, dari bahasa Melayu, sampai la bahasa jawa yg
sejak azali lagi aku memang tak paham dan tanak paham.
Kalau jual kamus Melayu-Jawa-Melayu oleh Oxford Dictionary
pon aku takkan beli.. takkan!!

Ok, kat sebelah kanan aku cerita ni,
sebelah kiri pulak cerita tu...
aku pulak tukang dengar.. seronok...

Lepas tu, tiba2 ada sorang makcik awek aku ni,
memang kelakar orangnye,tiba2 cakap kat sorang lagi makcik ni,

"aku rasa kan, si temah ni (nama tu aku reka je ) nak dapat
anak kembar kot"

"eh, yeke?? mane kau tau??

"yela, laki bini mengandung"

 ni bini die


     ni pulak laki die


erk...???

p/s : wahai lelaki di luar sana, jage lah kesihatan perut anda
       bukan apa, takut doktor tersalah bagi ubat.. hahaha

March 09, 2011

.: kenapa mesti mimpi sebegini rupa??....grrr :.

Kenapa mesti aku mimpi macam tu hah??
takpe-takpe, aku kena chill je sebab
orang tua-tua cakap mimpi ni mainan tido.
aku nak try cari la kedai yg ada jual mimpi ni,
so senang aku nak pilih nak main apa
masa aku tido..
Pastu nak pilih, tido siang nak main apa,
tido malam lak nak main apa..
kah3...


Sebenarnya aku nak cerita pasal kejadian mimpi aku.
Petang semalam aku sengaja tidur... yela, kang aku cakap
tertidur, mesti korang tak caye kat aku kan..
aku sengaja tidur, protes sebab awek aku tak
bagi aku tido siang-siang... kah3...
actually aku nak study, tapi sempat buat satu soalan je.
tu pon sempat salin soalan je.. memang aku dah ngantok
tahap gaban kena migrain dah.
Nak tido atas katil, empuk sangat, takot terlajak
sebab petang tu aku ada kelas lagi pukul 5-7...

Aku pon terlentang lah atas lantai sebelah katil aku...
mimpi aku bermula...

katil + tilam : "ooo arep, ko sombong ea ngan aku sekarang,
                     dah taknak tido atas aku lagi dah, atas lantai jugak
                     yg ko nak baring"

aku : "alaaaa chill la beb, lantai dah lame offer kat aku,
         aku tanak die kecik ati je"

katil + tilam : "yela, abes ati aku yg kecik ni, sape nak
                     besarkan balik?" isk3... sob3.... hu3..

arep : " ok lah, ok lah, ko kemas dulu buku2 aku tu,
            baru aku baring atas ko"

tiba2 lantai bersuara...

lantai : " yela kan arep, sape lah aku ni, aku hanya lantai keras
            yg boleh buat ko sakit belakang, sakit sendi, sakit badan..
            isk3...sob3...hu3..."

pastu, tiba2 lagi...
mimpi yg datang kat aku malam semalam
tiba2 datang lepas lantai tu bersuara...
arghhh... 
kacau betol la...
first time aku dengar lantai rumah sewa aku
ni bersuara, datang pulok mimpi hok semalang..
malang sungguh nasib aku...
At last, i woke up and i feel weird
because why i write in English at the last sentence
in my own blog...
apehal dok???

p/s : aku malas nak cite mimpi aku malam semalam,
       sebab ia melibatkan peristiwa mandi awal pagi,
       bukan saje-saje aku mandi, tapi SAHAJA AKU MANDI..
       bla bla bla......

                     

March 07, 2011

.: hadiah buat yg tersayang :.


Assalamualaikum.... entri kali ni agak meleleh sikit,
kalau terjumpa ayat-ayat ganas macam
'saya sayang awak'
'terima kasih sayang'
atau
'hanya awak sorang yg saya... bla bla bla'
abaikan je.. 
tu sume khayalan korang je... 
kih3...

hah!!
jeng jeng jeng
arep dapat bungkusan misteri lagi..
Perghh...
memang mula-mula berdebar-debar 
jugak lah bila dapat bungkusan ni.
mana tak nya, ramai yg cakap
muka aku macam 
khairul fahmi che mat,
alaaa keeper malaysia
yg tengah meletup2 tu lah..
yg selalu tangkap bola tu la..
grrrr....
so, mane tau ade secret admire ke..
who knows... ching ching..


Betul-betul misteri ni


aku try bukak daripada atas..
tak boleh nak agak lagi..
tutup balik..


aku try bukak daripada bawah pulak,
lagi tak dapat nak agak.
geram betul aku.


last-last aku bukak je terus,
nak main cak-cak pulak..
tombok kang nyah!!
jeng jeng jeng...
Panglima arep dapat satu persalinan baru..
yeeehaaaa!!!


panjang la pulak tali ikat leher ni.
tapi sweet giler kaler tali tu,
ape orang putih kate,
'matching' ea??
baju purple cair, tali ikat leher tu purple pekat..



tiba-tiba muncul pulak si coklat ni.
mana tah datang, tiba-tiba je muncul..
kadang-kadang tengok,
macam patung voo doo pon ade
kang ada yg kena santau ni kang.
kah3..

by the way.. eceh, cakap orang putih pulak..
terima kasih kepada
Nurul Hidayah merangkap wife
kesayangan saya
sebab :
1. Buat suprise datang dari JB ke Penang
semata2 nak sambut birthday saya.

2. Belanja saya makan Kepsi dengan kek cheese.

3. Bagi saya hadiah yg special sangat ni
+ teady bear coklat .

4. Buat saya senyum sampai sekarang ni :)

saya sayang awak sangat9...

March 05, 2011

.: bunga kadang2 tumbuh kat celah misai :.

Lelaki.....
nampak ganas kat luaran,
tapi hati kat dalam sape je yg tau..

amacam, ganas tak muka abang?? awww....











ok sorry, panglima arep nak jadi bunga kejap ea.

Kadang-kadang tu aku pelik,
Tegas macam mana sekalipon lelaki tu,
mesti kalah dengan air mata perempuan..
Orang cakap, air mata tu la senjata orang perempuan.
yeke?


















Hah yela.., mane2 perempuan yg tak tau statement tu sebelum ni,
lepas dah tau ni, sume pakat nangis ramai-ramai..
ye dak??

Aku dah pesan kat mak aku,
"ibu, kalau nak pergi mane2, ibu bawak lah sekali
pisau ke, batu lesung ke, bole buat protect ibu"

eh die taknak, die cakp nak bawak stok air mata je..
nak letak dalam handbag...
yela, air mata senjata orang perempuan.. ye dak??

"ibu...ibu... engkaulah ratu hatiku...." grrr...

Hah, ni satu lagi...
Beruntung perempuan tu kalau dapat lelaki yg romantik.
semua benda asyik nak meleleh je.. cair je...
habis cair wallet.. ke guane boh??


OK, Lelaki berhati lembut,
mereka-mereka ini bukan nye stok2 mak nyah..
bukan la nyah..!! tombok kang....
cuma mereka-mereka ini dilahirkan
untuk menunjukkan bahawa lelaki ini juga
punya hati dan perasaan...
perasan jauh sekali ok... dem..
Mereka-mereka ini erm..... cam ne nak cakap ea..
errr... ( mereka-mereka ini ingin dicintai dan menyintai )
"yg dalam kurungan tu bukan aku yg cakap ea..
sorry sikit.. tak ganas la kalau aku yg cakap macam tu."
haish...



"awak duduk tepi kejap ea, saya nak kejar masa depan kita ni  <3"

March 03, 2011

.: aku senior, kau junior :.

Korang biasa tak basuh baju gune air kencing senior?
atau korang selalu kena kencing dengan senior?
ke korang yg kencing kat katil senior?
nasib korang lah dapat senior yg macam tu.
aku untung, sebab semua senior aku bapok...
awwww..... geli nyah!!!

Tiba-tiba aku teringat zaman aku jadi senior... 
kah kah kah... 
mutiara kata...
"senior ibarat abang kandung "
waklu abang kandung, kalau bulu ketiak sendiri pon
nak suruh junior yg cabutkan, pastu kumpul banyak2,
buat serunding.. dem r...

Masalah-masalah yg melanda adik-adik junior kita :

1. Kena basuh baju abg2 senior, paling minimum separuh batch form 5.
    alasan, "abg nak SPM ni dik" grrr....

2. Picit badan abg2 senior walaupon tau abg senior tu busuk cam babun.

3. Iron kan baju kemeja, ni pon paling minimum 12 almari baju..

4. Walaupon datang awal ke dewan makan, tapi tetap dapat makanan yg paling last.

5. Kena jadi adik angkat kat abg2 senior yg jambu....

6. Terpaksa pindah bilik, tak tahan dengan kelembutan 'akak' senior tu.

7. Walaupon baru form 1, tapi dah belajar buat assignment form 5..

8. Jadi 'punchbag' tok lepaskan geram bile abg senior gadoh dgn awek.

9. Bila jalan tak pernah nampak langit, asyik kena tunduk hormat abg je.

10. Tak pernah rasa sedih, sebab kena senyum je kat abg, kalau tak, kena debik.

11. Selalu sakit belakang, sebab tido atas lantai.. "abg pinjam tilam kejap ea".. grrr..

12. Cabut bulu ketiak abg, pastu buat serunding..

13. Jadi jabatan kebajikan masyarakat, terpaksa sponsor makanan ringan kat abg.

14. Jadi CCTV kat toilet, cover abg2 hisap rokok..

15. Bola adik punye, tapi adik kena jadi tukang kutip bola dalam longkang..

16. Terpaksa buat2 gila, takut kena jadi imam..

17. Kena jadi kaya, baru bole bodek abg2 senior..

18. Mengaku salah even tak buat salah...

19. Cuba buat provokasi..

20. Berhenti, tukar sekolah biasa je...

kah kah kah..
untung aku tak sempat jadi junior kat sekolah asrama.
masuk2 je terus jadi senior..
nasib kau lah dik...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang