nak menang keris model baru? klik sini.

November 17, 2011

.: Dewasa :.

Assalamualaikum...

Pertama sekali aku nak wish tahniah bertubi tubi kat adik adik kecil yg dapat
5A dalam UPSR beliau.. Tahniah yeee... semoga kau rasa happy untuk satu hari ni.
tapi jangan nak happy sangatlah kan, 5A kau tu bukan penentu kau masuk syurga pun..

Tapi baguslah, kau dah berusaha untuk kejar cita cita yg kau impikan...
Mungkin ramai akan cakap serupa tahi pasal result kau tu... yelah, ia hanya sekadar
Ujian Pencapaian Sekolah RENDAH... RENDAH sangat kau tau?
tahap pelajar pelajar yg masih pergi sekolah yg hanya tau nak main saje...
bila habis exam akhir tahun, semua datang sekolah akan bawak mainan...
yg mane anak orang orang kaya, sekurang kurangnya mereka akan
berlagak dengan rakan rakan mereka yg anak orang miskin dengan
mengusung mainan mainan mahal seperti MONOPOLY, patung transformer,
tidak kurang juga yg bawak PSP serta PS 3...
Tapi kau tak payah nak berlagak sangat lah kan, benda benda tu semua
mak bapak kau yg belikan... diorang kan kaya dengan rasuah...
so, boleh lah buat kau berlgak dengan kawan kawan kau yg lain...

Sekejap sekejap!.... kau kena sedar, 5A kau tu bukannya penentu yg kau dah dewasa,
jauh lagi perjalanan kau lah... ni tak, balik je rumah lepas amik result kat sekolah,
lepas kau bagitau kat mak kau pasal kau punya cemerlang tu, terus kau cakap
nak kahwin... weh sengal....kau dah la baru lepas sunat atau lebih sopannya
berkhatan, baru dapat 5A terus cakap nak kahwin... tau la kau bergurau,
tapi mana ada orang kahwin gurau gurau...

Lepas ni kau dah masuk sekolah menengah , kau tunggu sampai kau
masuk tingkatan 3, baru kau boleh pikir pasal kahwin...
masa tingkatan 3 tu, tekankan kat subjek sains bab 4..
kat situ kau akan tau apa itu kahwin sebenarnya...


*congratulation to straight A's scorer...
make your success right now as your catalyst
to achieve the real examination outside...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang