nak menang keris model baru? klik sini.

November 30, 2011

.: banjir .:

Assalamualaikum...... (sambil pegang payung)

Hujan turun dengan lebat sekali sehinggakan kawasan Permatang Pauh, Pulau Pinang tempat aku belajar ni ditenggelami air... bukan main dalam lagi banjir kat sini sampai paras dada... paras dada kucing kalau tak silap aku.. nasib baik aku tak lemas...

tiba tiba....

Aku teringat masa zaman sekolah menengah rendah dulu.. hah mesti pelik kan, sekolah menengah ke sekolah rendah ni... orang orang yg masuk asrama macam aku je tau.. sekolah menengah rendah ni adalah mereka mereka yg tergolong dari tingkatan 1 sampai tingkatan 3 atau dengan lebih manja budak budak baru nak up..
kalau zaman aku dulu, budak budak macam ni reti main Play Station 2 dengan Gameboy, diorang pergi sekolah pakai kasut Converse All Star high cut, pastu reti dress up macam budak nak mintak sula sampai tekak.. tapi kalau tengok bab belajar, sumpah diorang ni bodoh gila... kelas paling last diorang duduk..

Tapikan, tak semua macam tu...  macam aku ni lah... pergi sekolah pakai songkok.. punya lah baik tak nak susahkan mak bapak, songkok tu aku pakai dari darjah 5 sampai lah tingkatan 3... dia punya lusuh takyah cakap laaa... arhh.. peduli apa aku, lusuh macam mana pun songkok tu, kau ada pakai? nak pergi masjid pun susah, ni kan nak pakai songkok...

Masa zaman baru nak up ni jugak, ada satu trend budak perempuan yg tergolong dalam spesis bangang tak sedar diri ni... dah la tak lawa, bodoh, kelas paling last, pastu suka bawak trend bangang kau tu masuk dalam sekolah... trend itu lebih dikenali sebagai BANJIR... ok, imagine sekejap... budak perempuan sekolah menengah pakai baju kurung putih kain biru muda...

Trend yg si bangang ni bawak adalah baju kurung tu, dia punya lengan sampai kat siku bawah sikit je... pastu kain biru muda tu diorang singkatkan sampai nampak betis bulu bulu diorang tu... pepatah ada mengatakan, dah bagi betis, nak peha.. hah ni lah.. diorang dah bagi pakwe pakwe tengok betis diorang, ofkos lah pakwe pakwe ni nak rasa peha dan yg sewaktu dengannya... pastu hilang dara.. padan muka.. bodoh sangat buat macam tu...

kenapa aku cerita pasal benda macam ni?

Aku tengah marah ni sebab petang tadi ada budak sekolah pakai uniform sekolah, ( baru abes exam SPM kot) kain singkat sampai peha, naik motor laju laju dengan pakwe dia, pastu langgar air kena kat aku... habis aku kena mandi wajib sebab terkena air dari perempuan tu... arghhh!!


*mood : jeles sebab sekolah tengah cuti, tapi aku baru nak start semester baru.. *DANGGG pengsan~

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang