nak menang keris model baru? klik sini.

October 19, 2011

.: sedap mata memandang, sedap lagi tangan yang memegang :.

Assalamualaikum...

Selamat Pagi...

Dikatakan bahawa dewasa kini, rata rata peniaga melayu mendapat kejayaan yg memberangsangkan dalam perniagaan mereka... melayu sekarang berjaya... untung banyak... sebab ramai yg jual tudung... mula mula tudung bawal , kemudian beralih kepada tudung eking... eking sangkakan panas sampai ke petang, rupanya hujan di tengah hari, tudung eking mula di anak tiri kan sejak tudung yuna mula diperkenalkan... itu pun nasib baik yuna menang tempat ke__ masa anugerah juara lagu dulu...

Ramai yg nak ikut trend tudung yuna ni... up to date la konon... bagus jugak... ada yg lagi bagus , gadis gadis yg dahulunya free hair , sekarang dah mula berjimba jimba mencari kedai tudung , tak kesah lah ariani ke, uptown ke, downtown ke, yg penting diorang dah reti tutup aurat... dan sekarang, eking dan yuna tidak lagi bersendirian, sebab dah macam macam nama tudung aku boleh jumpa kat kedai... malas lah nak sebut... banyak gila weh...

lepastu hanna tajima lah... ape lah...

Tapi... makin lama makin menyampah pulak aku tengok gadis gadis yg bertudung sekadar nak ikut trend ni... yg memang bertudung dan ikut trend tu ok lah, dan yg free hair mula bertudung serta ikut trend tu pon ok jugak... yg tak ok tu, gadis gadis ini bertudung , tapi tetap ghairah bila dipandang... gahirah tang mana tuu?? tang solidnya badan hampa tuu lah... tudung elok dah, tapi bonjol sana, bonjol sini, kepit kepit lah, kain belah lah...

Tak salah korang nak bertudung ni, memang dituntut pun dalam Islam, seseorang wanita wajib hukumnya menutup aurat , bermula dari hujung rambut, sampai lah ke hujung kaki... semua orang tau kan? dulu masa kat sekolah , kelas pendidikan Islam tak pernah ponteng kan?




"Pakai tudung biarlah beradab"


TAPI.....
*jangan sangka air yg tenang takde buaya... 

1 comment:

Melatidaisy said...

memetik kata2 ustaz azhar idrus :

"orang perempuan tak wajib pakai tudung, sebab diorg wajib tutup aurat"

tp syg nya makin ramai yg confuse atau maybe ambil mudah ttg yg mana satu kewajipan dan mana satu trend..moga Allah hadirkan hidayahNya utk kita semua :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang