nak menang keris model baru? klik sini.

April 12, 2011

.: Mitos 'charger' handpnohe Nokia sebenarnya dari Malaysia :.

klik gambar untuk keyakinan yg mutlak

Ceritanya macam ni,
Pada suatu hari, ada seorang student ipta ni, 
(jurusan kejuruteraan mekanikal semester 3)
dia punya henfon habis bateri, dan pada masa
yang sama, charger henfon dia baru je hilang,
pening die memikirkan macam mane nak cas henfon tu,
nak beli charger baru yg Ori punye, memang
tak dapatlah, sebab kat kedai semuanya
jual yg cikai-cikai punye, guna 2,3 kali
dah rosak, dah bole buang dah.
rugilah macam tu kan.

Puas dia pikir macam mane nak cas henfon die tu
sampai pening kepala die
ni gaya student Malaysia pening kepala


Disebabkan die terlalu pening, die baring-baring je
sambil pikir macam mane nak setelkan masalah tu
sampai die tertidur.. dalam tidur die tu, die dapat
satu mimpi yg mengatakan bahawa bateri henfon die
boleh penuh sampai bile2, tapi tu pun kalau die dapat cipta satu
jenis charger la. Tiba-tiba, dalam mimpi die tu lagi,
die nampak satu software yg boleh die gunakan
untuk cipta charger tu... nama software tu
SOLID WORK 2011

ni contoh software tu
kenapa nampak macam photoshop je tu.... erk....

Dengan sepantas kilat die bangun dan terus
install software tu, walaupun die sendiri tak
tau mane tah datangnye software tu dalam hidup die... 
dah sudah install, die mula dengan langkah pertama ,
die berusaha bersungguh-sungguh,
semakin hari semakin gemok... kenapa?
even die sibuk cipta charger tu, makan tetap makan,
tak macam student lain, asal busy je, taknak makan.
tah pape tah..

3 hari 3 malam die tak tido
dan akhirnya...

pandangan mata kasar

pandangan dari depan

pandangan dari sisi 30 darjah


Pandangan ku kabur

'charger Nokia Made In Malaysia'

p/s : apsal la bangang sangat, roomate punye charger kan ade
pinjam je lah... dah sudah pulang lah balik..




1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang