nak menang keris model baru? klik sini.

March 09, 2011

.: kenapa mesti mimpi sebegini rupa??....grrr :.

Kenapa mesti aku mimpi macam tu hah??
takpe-takpe, aku kena chill je sebab
orang tua-tua cakap mimpi ni mainan tido.
aku nak try cari la kedai yg ada jual mimpi ni,
so senang aku nak pilih nak main apa
masa aku tido..
Pastu nak pilih, tido siang nak main apa,
tido malam lak nak main apa..
kah3...


Sebenarnya aku nak cerita pasal kejadian mimpi aku.
Petang semalam aku sengaja tidur... yela, kang aku cakap
tertidur, mesti korang tak caye kat aku kan..
aku sengaja tidur, protes sebab awek aku tak
bagi aku tido siang-siang... kah3...
actually aku nak study, tapi sempat buat satu soalan je.
tu pon sempat salin soalan je.. memang aku dah ngantok
tahap gaban kena migrain dah.
Nak tido atas katil, empuk sangat, takot terlajak
sebab petang tu aku ada kelas lagi pukul 5-7...

Aku pon terlentang lah atas lantai sebelah katil aku...
mimpi aku bermula...

katil + tilam : "ooo arep, ko sombong ea ngan aku sekarang,
                     dah taknak tido atas aku lagi dah, atas lantai jugak
                     yg ko nak baring"

aku : "alaaaa chill la beb, lantai dah lame offer kat aku,
         aku tanak die kecik ati je"

katil + tilam : "yela, abes ati aku yg kecik ni, sape nak
                     besarkan balik?" isk3... sob3.... hu3..

arep : " ok lah, ok lah, ko kemas dulu buku2 aku tu,
            baru aku baring atas ko"

tiba2 lantai bersuara...

lantai : " yela kan arep, sape lah aku ni, aku hanya lantai keras
            yg boleh buat ko sakit belakang, sakit sendi, sakit badan..
            isk3...sob3...hu3..."

pastu, tiba2 lagi...
mimpi yg datang kat aku malam semalam
tiba2 datang lepas lantai tu bersuara...
arghhh... 
kacau betol la...
first time aku dengar lantai rumah sewa aku
ni bersuara, datang pulok mimpi hok semalang..
malang sungguh nasib aku...
At last, i woke up and i feel weird
because why i write in English at the last sentence
in my own blog...
apehal dok???

p/s : aku malas nak cite mimpi aku malam semalam,
       sebab ia melibatkan peristiwa mandi awal pagi,
       bukan saje-saje aku mandi, tapi SAHAJA AKU MANDI..
       bla bla bla......

                     

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang