nak menang keris model baru? klik sini.

March 03, 2011

.: aku senior, kau junior :.

Korang biasa tak basuh baju gune air kencing senior?
atau korang selalu kena kencing dengan senior?
ke korang yg kencing kat katil senior?
nasib korang lah dapat senior yg macam tu.
aku untung, sebab semua senior aku bapok...
awwww..... geli nyah!!!

Tiba-tiba aku teringat zaman aku jadi senior... 
kah kah kah... 
mutiara kata...
"senior ibarat abang kandung "
waklu abang kandung, kalau bulu ketiak sendiri pon
nak suruh junior yg cabutkan, pastu kumpul banyak2,
buat serunding.. dem r...

Masalah-masalah yg melanda adik-adik junior kita :

1. Kena basuh baju abg2 senior, paling minimum separuh batch form 5.
    alasan, "abg nak SPM ni dik" grrr....

2. Picit badan abg2 senior walaupon tau abg senior tu busuk cam babun.

3. Iron kan baju kemeja, ni pon paling minimum 12 almari baju..

4. Walaupon datang awal ke dewan makan, tapi tetap dapat makanan yg paling last.

5. Kena jadi adik angkat kat abg2 senior yg jambu....

6. Terpaksa pindah bilik, tak tahan dengan kelembutan 'akak' senior tu.

7. Walaupon baru form 1, tapi dah belajar buat assignment form 5..

8. Jadi 'punchbag' tok lepaskan geram bile abg senior gadoh dgn awek.

9. Bila jalan tak pernah nampak langit, asyik kena tunduk hormat abg je.

10. Tak pernah rasa sedih, sebab kena senyum je kat abg, kalau tak, kena debik.

11. Selalu sakit belakang, sebab tido atas lantai.. "abg pinjam tilam kejap ea".. grrr..

12. Cabut bulu ketiak abg, pastu buat serunding..

13. Jadi jabatan kebajikan masyarakat, terpaksa sponsor makanan ringan kat abg.

14. Jadi CCTV kat toilet, cover abg2 hisap rokok..

15. Bola adik punye, tapi adik kena jadi tukang kutip bola dalam longkang..

16. Terpaksa buat2 gila, takut kena jadi imam..

17. Kena jadi kaya, baru bole bodek abg2 senior..

18. Mengaku salah even tak buat salah...

19. Cuba buat provokasi..

20. Berhenti, tukar sekolah biasa je...

kah kah kah..
untung aku tak sempat jadi junior kat sekolah asrama.
masuk2 je terus jadi senior..
nasib kau lah dik...




2 comments:

khayla fadwah said...

bestla kalo masok da form4 kn...
tp budak2 form3 slalu budget lg senior dr form5..haha~

NURUL NADIA ROSLAN said...

nasib baik senior sekolah aku baek2. haha~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang