nak menang keris model baru? klik sini.

February 23, 2011

.: bila sakit, semua tak kena :.

Hari ni aku sakit.
bagai nak rak aku tahan sakit.
gara-gara main futsal lepas makan malam,
ni lah akibatnya..

Perot aku rasa pedih, pedih macam kena tikam.
kalaulah aku kena tikam, mesti aku tak main futsal.

Bila dah sakit, aku memang suka ngade2 dengan DIA.
Dia paksa aku pergi klinik, aku taknak, buat2 degil..
padahal memang taknak pon, nanti kalau pergi klinik,
doktor tu cas yg bukan2 pulak, rabak wallet aku nanti.

Aku bagi cadangan yg aku nak beli ubat dekat farmasi je.
Dia tak setuju tapi kena buat2 setuju sebab dia jauh,
kalau Dia dekat dengan aku, confirm2 dia dah bawak
aku pergi klinik... wah seronoknya...

Balik je dari kelas petang semalam, aku mengorak langkah
dengan hanya berjalan kaki, nak pinjam moto member,
tapi segan, so aku jalan kaki je lah..
Berbekalkan RM30 ++, aku masuk farmasi berdekatan dengan rumah
\aku tu...

"kak, ubat gastrik ada tak?"

pastu dia tanya aku soalan yg aku kurang senang nak jawab

"siapa yg sakit?"
"Ada muntah2 tak?"
"ada tercirit-cirit tak?"

aku nak cakap cirit pon segan dengan dia,
hahahaha...
last2 aku anggukkan aje kepala aku
tanda aku ada cirit2...

"semuanya 10 hengget setengah"

dalam hati aku cakap, pehh,, murah seh,,,
ni kalau aku pegi klinik, mau kena 20 hengget ni..
selamat duit aku..

bile dah keluar dari farmasi tu, aku singgah kedai runcit kat sebelah tu,
dengan niat nak cari susu nespray dengan nestum, yela,
tengah2 sakit ni, sume benda kalau bole nak cari yg berkhasiat je,
last2 kat kedai runcit tu aku habis 27 hengget..??

susu nespray
nesvita
dutch lady full cream
7up revive

arghhh.....

balik tu aku memang dah tak larat gila dah.
aku minum susu dutch lady tu..
pastu aku makan ubat..
next entri aku nak cite pasal ape yg aku mimpi
mase aku tido time2 sakit macam ni..

p/s : kalau korang fikir kesihatan tu mahal, cuba lah kesakitan..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang