nak menang keris model baru? klik sini.

January 22, 2011

.: seringgit dan lima puluh ringgit :.



Di suatu petang yg dingin...
Duit seringgit telah bertemu dengan lima puluh ringgit,
lalu duit seringgit bertanya,

"salam, lama tak nampak, mana kau pergi?"

lima puluh menjawab,

"aku pergi merata tempat, pergi stadium tengok bola,
naik star cruise jalan pusing2 laut, pergi kota kinabalu
naik Air Asia, lepak one utama, pergi tengok konsert AF.
Tempat2 macam tu lah aku pergi. Eh, kau macam mana pulak?"

Duit seringgit menjawab perlahan sambil tunduk

"biasa lah, mana lagi nak pergi, balik-balik SURAU, MASJID,
SURAU, MASJID..."

p/s : 1. Biar seringgit, janji ikhlas...
       2. Jangan lupa derma kat rumah Allah
       3. kalau taknak, bagi kat aku!!!

8 comments:

Aisya Rahim said...

hehe . nice post ;)

Jejentik said...

metafora yang sangat tinggi...
suka2 ^^

.:padie_eyla:. said...

haha. ringkas.! tapi bermakna.

Anonymous said...

link popularity seo techniques backlinks getting backlinks

Anonymous said...

Sun protective clothing…. [...]Wonderful story, reckoned we could combine several unrelated information, nonetheless truly really worth taking a look, whoa did one understand about mid east has got extra problerms also [...]…. Payday Loan

Anonymous said...

nawkazfira.blogspot.com this guy Hal ini menghilangkan ketergantungan pada kartu bank , namun itu satu tagihan kurang Anda harus memikirkan setiap kali Anda duduk untuk memperhitungkan biaya rekening

Anonymous said...

nawkazfira.blogspot.com see this page Namun ada beberapa kondisi untuk mendapatkan pinjaman tunai melalui skema pinjaman

Anonymous said...

Hey there! I just want to offer you a huge thumbs up for the excellent information you have got right here on this post. I am returning to your website for more soon.

[url=http://xrumergeek.com]homepage[/url]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang