nak menang keris model baru? klik sini.

January 30, 2011

.: 2011 tanpa beg plastik... apa kata survey?? :.


Tahun baru 2011...
Bermulanya era tanpa beg plastik di Malaysia ni.
Bukan aku tak sokong, eh... sokong sesangat lah,
Mana tau lepas ni pegi shopping kat giant dapat 
beg besi tahan karat pulak, memang lepas shopping
aku terus pergi timbang kilo kat kedai besi buruk.
ha ha ha...


Ce tengok ce tengok gambar kat atas tu,
dah macam singlet pon ada kan??
Cuba buat hari tanpa singlet, aku nak tengok,
berapa ramai yg pergi bakar poster
' HARI TANPA SINGLET' tu..

ok, 'HARI TANPA BEG PLASTIK'..
aku tulis lagi sekali supaya pandangan korang
tak lari jauh sangat...
yela, mungkin dari singlet bole pergi ke bra.
ha ha ha


Actually nak story the morry sikit ni..
Pasal beg plastik ni lah...
Perbualan ni antara akak cashier dengan pakcik
warga emas, umur dalam lingkungan 45-50 tahun cahaya..

Kat satu pasar raya kat JB,
pagi tadi, pukul 11 lebih..

tit tit tit tit tit ( tekan mesin duit )

"pakcik ada bawak beg plastik?"

"hah? apa dia??"

"ada bawak beg plastik tak?" ( sambil menjengah kat pakcik tu )

"oohh.. takde takde.." sambil geleng-geleng kepala

"beg kertas ke, beg kain ke, ada bawak?"

"takde jugaklah..kenapa??"

"kalau nak beg plastik kena bayar 20sen"

"ooh ok" (sambil keluarkan 20sen) 

Apa hal cam gampang je perbualan tu???
perlu ke tanya banyak2??
perlu ke tanya pasal beg kertas or beg kain??
nanti apa kata beg plastik, mesti kecik hati...

ok, ni pulak perbualan antara aku
dengan cashier kat JJ penang...

tit tit tit tit tit (korang tau ni bunyi apa kan.. ha ha ha )

"nah 20sen, nak beg plastik!!"

see that??? simple..
ni bukan perbualan,
ni dah macam nak rogol mesin duit tu la pulak.. ha ha ha..

p/s ; save the earth, no more plastic bag...
       kumpul 20sen tu sampai jadi gunung,
       pastu bole buat belanja kawen...

sekian terima kasih... sain attendance kaki blogger



2 comments:

.:padie_eyla:. said...

haha. okei. siyessss kaauuu memang SOKONG gila hari tanpa beg plastik nie. hak3

Juz Call Me Sharz said...

betul2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang