nak menang keris model baru? klik sini.

December 27, 2010

.: hasil 3D guna tangan yg pertama di malaysia :.

Tajuk memang gempak... gempak habis...
Berdasarkan teknologi 3Dimensi yg semakin membangun ni,
seorang rakyat Malaysia telah berjaya menghasilkan
satu corak 3Dimensi menggunakan tangan beliau sendiri...
Hasilnya.....


Timbul tak garisan2 yg aku lukis tu?
Ada rase macam betol2 kat depan batang hidung korang tak??
Ala, yg macam dekat wayang tu lah.. Orang tu kencing kat situ je,
tapi bile pakai speck 3D tu, nampak macam kencing kat muke kite
yg tengah tengok ni kan?? kan3?? betol tak ni?? angguk je laa...
Terima kasih kepada kotak ajaib yg adik aku beli kat
petrosains aritu....


Kotak ni cakap, cuba buat effect 3D sendiri, jangan nak harap kat
orang putih tu je, kalau tak, macam mane nak maju.. hah???
gurau je.. ha ha ha... arghhhh
okeh, pas maghrib tadi, aku dapat hidayah untuk buat benda ni.
Die bagi 2 batang pen kaler merah dengan biru, pastu bagi tips sikit.


Pastikan korang ade speck 3D kat rumah...
kalau takde, pegi beli kejap..
kat 7e dah ade jual kot sekarang...
kedai serbaneka la katekan...


cantek tak speck 3D aku??

p/s : dodol...dodol...dodol = 3D kan??

.: jom makan kerak nasi :.

Sebagai seorang mahasiswa intelek yg tengah bercuti semester,
secara lumrah dunianya, Alarm yg biasa aku kunci pukul 6.30 pagi
akan aku remove sesampainye aku kat rumah yg tercinta ni. ha ha ha
Sebab bile kat rumah ni, alarm yg aku set memang canggih,
siap dapat carik-carik bulu kaki aku lagi.. arghhh..
mak aku punye keje la ni... selagi aku tak bangun, 
bilangan bulu kaki aku yg gugur bertambah la jawabnye..
sakit dowh....

              gambar dari google


tapi pasal ape aku taip bulu kaki keluar bulu dada??


sweet tak macam ni??
dah macam pokok bonzai dah bentuk bulu tu.
ha ha ha...

ok, gambar bulu dada tu sekadar nak turunkan nafsu mereka2 yg
tengok gambar pertama , perempuan tengah bogel tuuu.... seksi meyh..
cuma kaki die je lah yg seksa aku tengok.. arghhh...

mane kerak nasi nih???
kat sini..kat sini...

Hari ni dalam sejarah... aku bangun pukul 10 pagi...
tak lain tak bukan, benda yg first sekali aku cari bile bangun,
cari perkataan tersembunyi,, ha ha ha.. taklah, gurau je...
mestilah aku cari makanan... 
turun dapur untuk cari makanan....
yg aku jumpe bukan makanan, tapi abang aku.
die tengah sedap abeskan sume makanan yg mak aku
amanahkan untuk bagi adik2 makan.. sipot betol!!!

Pasu die cakap, lauk ade lagi tu, panaskan nasi je..
Aku yg baru saje bangkit dari tido ni, memang lah
takleh berfikiran kreatif dan kritis serta inovatif,
dengan stimnye aku on suis periuk nasi, terus blah
tengok tv sementara nak tunggu nasi tu panas...

prapp!!! menandakan nasi dah panas... taklah sampai menggelegak...
ok, lauk sume dah ready, telor dah goreng siap goyang sekali,
then aku bukak periuk nasi tu....... hah???
kosong....
tinggal kerak nasi je....
jadah ape nak makan kerak nasi dengan telor goyang???
arghhhhh.....







.: kau fuck-kan aku?? :.

 Aku rasa hari ni aku orang paling smart dan bergaya sekali
sebab dari pagi sampai lah tengah malam, rambut belah tepi
aku tak berganjak sikit pon. ha ha ha...
ni lah hasilnye kalau Garnier for men turbolight oil control
tu aku ratakan sekali kat rambut aku... arghhh...

Dari kenduri orang kawen, ke dalam wayang yg gelap gulita tu,
sampai lah kat restoran tempat aku tengok bola tadi,
aku tak balik rumah tukar baju pon, baju yg same je...
kemeja pulak tu, lengkap berkasut serta stokin..
smart bukan??

Masa aku on the way nak pegi tengok wayang tadi,
aku bawak kereta yg paling berhemah dalam sejarah hidup aku,
kalau kambing lalu pon boleh potong laaa...
tu bukan berhemah, tu slow cam kambing... sengal....
tiba2 ade satu kereta ni, keluar dari simpang, tak bagi signal
terus nak masuk, mane boleh camtu, nanti rosaklah
rambut belah tepi aku ni,  ha ha ha...
Demi menunjukkan yg aku betol2 smart tadi,
aku tunjuk eksen taknak bagi die masuk lorong aku.
Yes!! die mengalah... pastu tak sampai 5 minit,
die potong kereta aku, sambil susah payah bukak tingkap
sebab tingkap kereta tu manual, pastu tunjuk fuck... hah??

lebih kurang macam ni lah, siap dengan muke skali

Memang aku terima fuck tu denga hati yg terbuka
sambil aku cuba kejar kereta tu, sebab yg tunjuk fuck kat aku
tu lelaki, duduk sebelah driver, memang panas r time tu...
sial r... arghhh....
tapi yg buatkan aku tak jadi kejar sebab, bila aku dah dekat dengan
kereta tu, aku tengok driver tu perempuan, kat seat belakang
ade 2,3 orang budak kecik... confirm2 lah laki yg sedekah kan fuck kat
aku tu bapak, yg bawak kereta tu mak, yg kat belakang tu anak...
confirm lah tu laki die....
takkan lah laki tu amah indon kot.... tak mungkin... tak masuk akal.

Dah tu, aku pegi je tengok wayang... malas nak layan...

p/s : tengok Gulliver's Travel 3D, siap pakai speck lagi..
       ingatkan pakai speck tu, bole nampak dalam baju,
       rupa2nya tak..... rugi je 21 hengget aku. ha ha ha

December 26, 2010

.: 3 tempat yg menggerunkan :.

Sory kalau entri ni menghampakan korang semua
sebab ape?? jom kite kaji entri baru aku ni.....

Tempat yg pertama.... rumah aku

                     ihsan dari harddisk pc aku

Tempat yg kedua.... tempat keje bapak aku..


Tempat ketiga pulak.... Giant hypermarket

              cik google supply gambar ni


Nak tau kenapa tempat2 atas tu menggerunkan??
Tadi ramai2 satu rumah keluar naik keta nak pegi amik bapak aku
keje kat area bandar sana... Tadi hujan lebat, so, kereta yg aku
naik tu, baru je gerak beberapa meter, aku dah start tido.. ha ha ha

Bila aku tersedar je, tiba2 dah ada kat tempat keje bapak aku..
Giler laju suasana berubah.... Aku taknak layan sangat mata aku ni,
aku sambung balik tido.. krooh..krooh..

Bila tersedar lagi sekali, aku dah kat giant.. hah?? apsal giant seh??
hah.. gerun tak? gerun tak?
Dah pukul 10.30 malam kami anak beranak baru melangkah masuk
kat giant... nasib baik dia tulis kat situ

isnin-jumaat : 10 pg - 10 mlm
sabtu-ahad : 10pg - 12mlm

So, sempat lagi lah...
Yg best nye nak tau ape?
dah masuk giant tu, lengang..!!!
family aku je dalam tuh...
tolak pakguard ngn staff la.. hadoiii....
aku dah rase macam giant tu rumah aku..
yela... sume ade kot...
nak tengok tv, pegi kat bahagian letrik,
lapar je, pegi bahagian makanan.
rase nak basuh baju, pegi amik sabun kat bahagian ape tah tu,
pastu bawak pegi bahagian letrik yg ade mesin basuh...
nak cepat kering, tiup la ramai2... ha ha ha
tapi yg tak bestnye kalau tu rumah aku,
asal nak keluar je, mesti kena lalu kaunter... nak keluar je kena bayar.
pekejadahnya best macam tu. arghhhh....

p/s : tahun depan nak dtg raye, korg dah tau la rumah aku kt mane kan?


December 25, 2010

.: kenapa dah 5 bulan, earnings aku masih 0.25 SEN??:.

oohh cik nuffnang....
kasihanilah hamba si panglima durja
sudah 5 bulan hamba menanti...
tapi 25sen itu tak pernah berganjak sedikit pon
dapat gerak ke 26 sen pon hamba setuju...
tiap2 hari hamba makan nasi lauk telor goyang je.
kalau ayam hamba tak bertelor, nasi je la yg hamba makan.
tak kesian lagi ke??
hamba bercadang nak beli dslr, tapi dengan 25 sen tu,
nak pegi kedai usha2 dslr pon tak cukup tau..
bagaimanakah??



ape silap hamba?
salah letak nuffnang add ke?
takde orang bace blog hamba ke?
hamba selalu bace blog sendiri... kire ade la jugak yg bace.
ha ha ha...

ooh cik nuffnang.......

segala nasihat dan cadangan sila komen...
nanti aku agih-agihkan 25sen tu.. orait???

December 24, 2010

.: erm...panglima ariff ni sape?? :.

Secara semula jadinya, aku sebagai lelaki yg gagah lagi perkasa
memang akan pegi semayang jumaat pada setiap hari jumaat.
Ye la, takkan hari ahad pulak, nanti macam mane nak tengok
melodi tu segmen terjah bersama abang naz. ha ha ha....

Tak payah la aku ceritakan kekhusyukkan aku dengar khutbah tu,
tak pasal2 terbit pulak bongkak, riak serta takbur dalam hati.. he he he..
"khutbah arini pasal ape???"
Ek eleh... tanye aku buat ape, tanye la imam tu... die lagi tau..

Dah sudah tu, terus la balik rumah sambil menjinjing nasi ayam penyet
yg aku beli on the way nak balik tadi...

Da sampai rumah, tibe2 adik aku yg kecik tu bagitau kat aku,
"ngah2, ade poslaju untuk angah"


alamat aku terpaksa blur kan, mengelakkan mendapat hadiah yg
lebih misteri. ha ha ha

'TO : PANGLIMA ARIFF ZAKUAN'

adik aku cerita kat aku, posmen tu tadi tanye,
"sape panglima ariff ni"
"abang saya la"
"wah!! abang awak name panglima ea"
"tentulah...."

Rupe2nya bungkusan tu dari dewi si penglipur lara
salah seorang blogger yg aku follow blog die..
Tak tau lah die follow blog aku ke tak.. arghhh
tapi kalau mu bace entri ni, pastikan dah follow ea. ha ha ha
Aritu die ade buat contest teka something kat gambar yg die upload.
nak tengok ape yg aku teka kat contest tu, klik sini..


nak tau ape aku dapat??.... teady bear.. wink *



Ingatkan dapat keris ke, tanjak ke... aku kan panglima...
lari konsep la panglima main teady bear.. ha ha ha..
gurau je... 
Pape pon thanks to the blogger... nice present...


p/s : pasni sape nk bagi hadiah, tulis PANGLIMA jugak tau..






.: kisah aku dan cupcorn ku :.


Petang tadi mase nak beli mee kari untuk bapak aku,
tibe2 aku ternampak kedai sebelah jual air jagung.
Actually orang tu jual macam2 jenis air,
tapi tak tau kenapa aku lebih tertarik kat
air jagung tu... mungkin sebab kaler die kuning kot.

so, dengan tak semena-mena aku terbeli air jagung tu.
oleh itu, aku pon terminum lah air jagung tu.
Mase nak sedut je, aku terbau aroma air jagung tu
membuatkan aku terkenang kisah
'aku dan cupcorn ku'

google punye

Mase kecik2 dulu, aku selalu ikot mak aku pegi pasar malam.
Memang dah lumrah pasar malam, mane ade 
tea O strawberry atau milo cincau, yg ade cume
air khatira, air tembikai, air soya, air cincau
dan sewaktu dengannya termasuklah
air jagung feveret aku... kuning wooo...

Bile dah jadi ketagih dengan air jagung tu,
tambah2 pulak pasar malam seminggu sekali je,
aku tanye mak aku macam mane orang kedai tu
 buat air jagung...
"orang tu blend la jagung tu, jadila air jagung"

okeh, sememangnya mase tu aku kecik lagi,
tahap bongok dalam diri aku masih tinggi,
meter kewarasan kat dahi aku... merah!!
merah tandanye berhenti.
ha ha ha
taklah, merah tu tandanye takleh pikir
secara kreatif dan kritis la
 bak kate kat buku latihan darjah 5.
so, aku pon pegi beli cupcorn kat kedai berhampiran,
balik rumah aku terus blend jagung2 tu sume... lumat!!

ha ha ha.... aku gelak tanda aku berjaya challenge
abang pasar malam tu sebab air jagung aku dah siap.
Bile aku nak minum je..... buuwekkkk!!!
aroma die menusuk kalbu...
arghhh....

Bayangkanlah, cupcorn yg dah siap campur
majerin, garam sikit,dan susu,
pastu aku blend dalam blender yg mak aku
gune untuk blend cili + bawang merah + belacan.

Aku tengok air jagung aku tu ade minyak2 sikit,
pastu ade rase macam minum sambal belacan
arghhhh....


p/s : sekarang aku dah 20 tahun... waras.. tak bongok..
tapi...
macam mane ek nak buat air jagung???

"belilah kordial.. sengal". hahaha







December 23, 2010

.: melayu gadoh melayu?? :.


google.com
oohhh sangat2 tidak setuju dengan tajuk ni..
yela, mane boleh gadoh2... tak baik tau..;p
melayu kena lah bersatu.. macam jb bersatu tu.
ngeh3....

Tapi, yg tak boleh blah sangat tu,
gadoh mase tengah main futsal... erk??
pastu pulak, gadoh dengan member sendiri pulak tu..
okeh.. imagine, nak main futsal same2, 
datang pon same2 sekereta,
duduk pon same2 setaman
tapi bila main futsal, GADOH!!
ape ni?? 

erm... ni bukan gadoh main tepuk bahu hentak kaki
sambil jerit "menci...menci...mencinye kat u"
bukan!!
tapi ni terjerit terlolong macam oreng gilak..

yg mamat sorang ni, punca segala2nya,
main dah la tak power, 
muke tak hensem pon.
even aku pon tak hensem mane
tapi die lagi tak.. siyes dowh!!
ha ha ha...
siyes pulak aku ni...
pastu nak terjerit2,
"gua jumpe lu kat luar..lu mati"
yg sorang lagi pulak
"Lu bawak datang sini, lu buat taik ea"

aku rase taik die cair sikit r malam tu,
tu yg tibe2 angin jek..
dah la datang tempat aku, pastu nak
berperangai tak senonoh macam tu
memang silap besar r...
arghhh...
aku pon mane berani sangat pon..
ha ha ha

berdasarkan perkiraan keeper aku
team aku menang 15-9..
die cakap bosan, tu yg rajin kire tu.
kalau dah 15-9, mungkin kalah
punca team lawan buat taik.
sendiri pikir la kan..

p/s : memang aku taknak tengok lagi muke2 budak2 taik tu
be profesional la.. adat permainan terkasar sikit.
kalau nak emo je, pegi join budak emo lah
yg rambut sebelah terjunam depan mate tuh..







December 21, 2010

.: kalau banyak duit boleh jadi HOT ke??? :.

Berdasarkan luahan hati puteri yuyun... sory, terpomot blog aweks pulak..

"dengar cite dah baik demam, apsal nak saya bawak pegi sepital?
"nak cek darah la.... dokter nak amik darah"
"buat pe bagi kat dokter, baik bagi kat saya"
"nah amik ni....." sambil picit jerawat menghala ke aku.. 
arghhh....

Semalam pegi teman yuyun merangkap jadi dreber die pegi sepital..
yela, orang sakit kan. kena la manje2 kan. kan3? ha ha ha sory awak..
Aku pegi amik die kat opis, pastu terus bawak pegi sepital besau jb..
Memandangkan die orang perak, so aku bawak die pegi klinik pesakit luar
dimana takde kena mengena langsung antara orang perak
dan klinik pesakit luar... padahal orang jb pon bole masuk situ..
arghhh....

oohh jap2, on the way nak sampai sepital besau tu,
adelah sikit2 kitorang borak2, buat2 ade topik yg nak diborakkan..

"tadi kawan saya yg keje skali dengan saya tu ajak saya pegi bank"
"nak buat ape pegi bank?"
"die cakap ptptn die da masuk, so nak tunjuk kat saya la"

ooohhh man!!! ptptn je kot, baru 2.5k da riuh sekampong...
siap ajak puteri yuyun teman pegi atm, sebab nak tunjuk duit tu..

"Pitih blana!!!" bak kate orang kelantan...

hadoi... udah2 le tu... duit kamu banyak mane pon,
takleh bawak masuk ke kuburan apatah lagi kesyurgaan..

cukup tak 2.5k tu? kalau tak cukup aku nak tambahkan sikit..
pasni bole beli proton inspira.. sebab duit banyak kan...
ha ha ha... arghhhh..




.: nak menang seratus?? :.

Tergerak hati aku nak usha blog sendiri yg tak seberapa ni
ahaks!! Dari atas sampai lah ke bawah, oohh... rupe2nya
macam ni blog aku.... baru aku tau....
Takde ape2 yg menarik
Takde ape2 yg tertarik
Takde ape2 yg ditarik
Hanya sebuah laman sesawang di mana aku mencurahkan
segala2nya... yes!!! everything about me inside there....
Kadang2 bila aku marah, aku lepaskan marah aku kat blog ni,
nasib baik blog ni takde tacing2, kalau tak, susah gak nak pujuk.
Yela, naluri manusia kan, bila marah mesti nak luahkan,
makin pendam, makin dalam... last2 bunuh diri.. hah? dosa besar tu..
masuk api neraka tau...

Follower??
segan kot nak bagitau... tak sampai seratus pon... sembilan puluh lapan je.
tapi jangan risau ea arep... everything will be fine!! ngeh3...
memandangkan dah nak hampir seratus, aku nak bagi hadiah misteri kepada
follower yg ke seratus tu.... nak tau ape die?? aku nak bagi seratus...
dengar macam kaya je kan dapat memiliki seratus....
seratus ekor anak ayam... ha ha ha

p/s : baru nak masuk seratus da nak kecoh, org lain da beribu, rilex je..
       "biar la, yg da beribu tu, cerita die bukan2, melucah je tau"
        ha ha ha.....

.: kau yg bernama arep :.

Baru tulis tajuk tibe2 aku teringat aku beli mekdi tadi..
makan dulu ea.. jemput2....

esok r aku update.. malas r...

December 20, 2010

.: anda tahu ini??? :.

Mak aku cakap, berkongsi ni amalan mulia...
Benda yg sikit dikongsi bersama adalah lebih baik
dari benda yg banyak tapi makan sorang... cet!!

Kat bawah ni aku sertakan satu link untuk dikongsi bersama..
Yang sangat2 aku nak kongsi ialah bila korang dah bukak link ni
tekan je enter...enter lagi... sampai keluar macam dalam gambar
kat bawah ni.. pastu cari zon satelite warna biru, klik link tu..
Satu slide show dalam microsoft power point...
































Aku dah 20 tahun hidup baru tahu benda ni... teruknya..
harap je panglima, tapi hampeh.. ha ha ha...
Sebenarnya bukan aku tak tahu, cume tak perasan..
kenapa aku tak perasan benda ni??
sebab aku perasan aku comel. ha ha ha

p/s: kalau bole, bace la artikel tu sampai habis...
       

.: kau umpama hanjeng yg menahan berak :.

Semalam yg hangat bak kata awie kepada peminatnye.
kenapa hangat? hah! yg tu yg kite tak tau tu. ha ha ha...
Hangat la, tido malam kipas tak bukak.. apsal tak bukak kipas?
sebab aku bukak ekon la... ha ha ha
Hangat-hangat taik hanjeng...

Semalam mak aku ajak pegi Nilai 3,
alasan mak aku kali ni, bapak aku yg ajak pegi sane,
eleh, padahal aku dah tau dah ape agenda die.. ha ha ha
Same r macam nak pegi kolumpo aritu, die cakap nak bawak adik
aku yg kecik tu kenal2 kolumpo, last2, handbag Carlo Rino
selamat sampai ke johor bahru dengan senyuman..
arghhhh....

Rumah kat jb, die ajak pegi Nilai 3 kat N9 sane tuh,
macam ajak pegi jalan2 kat giant jek sambil usung troli
besi tahan karat tuh.. stainless steel katenye...

Sebelum pegi Nilai 3 tu, kitorang pegi jalan2 kat semenyih.
On the way tu, aku ade ternampak signboard tulis
'Broga... lagi 5 kilo je nak sampai'
tibe2 aku jadi teruja, apsal ek?
ade ape dengan broga tu??
ape beza broga dengan skudai??
;p

ok, sekarang ni, kisah 2 ekor hanjeng yg meragut keseronokan kami.
Dah sudah shopping mopping kat Nilai 3 tu sampai satu meja kayu jati
muat dalam kereta, kami bergerak pulang... yeayy!!!
On the way tu, da masuk waktu asar, singgah R&R Pagoh,
tapi.... jem macam haram... arghhhh...
dah la tak bole lewat untuk solat.-.- he he he
takpe, bapak aku suh tunggu je, mane tau ade kereta nak keluar ke,
tunggu tepi, bagi signal... tandanye tengah tunggu nak masuk parking.

Bila ade satu kereta nak keluar tu, aku memang dah ready nak masuk la,
tibe2 ade satu kereta ni, laju je, datang2 terus masuk parking yg
aku tunggu selama 15 minit tu... hah? aku terkesima lalu mencapai
stering lock bawah seat, keluar kereta, terus tanya hanjeng tu
sambil sentuh cermin kereta die dengan stering lock besi tahan karat tu

"bang, saya ade jual cermin kereta siap tinted, nak beli tak???"

hanjeng sungguh abang itu, penat2 aku tunggu, kau datang terus masuk.

Sekor lagi buat hal mase kat highway... biasalah kan, hari ahad, highway
confirm2 jem cam haram, paling laju pon 40-50km/h je..
berduyun-duyun kereta menghala ke selatan..
ape yg bestnye selatan tu?? ape ade kat selatan??
mestilah ade aku. ha ha ha

Mase kereta da banyak tu, ade la 4,5 ekor ikot lorong kecemasan,
laju pulak tu... aku yg jiwa kelajuan ni pon bawak slow je...
Rupe2nye kat depan ade eksiden sikit kat lorong kecemasan tu,
so, hanjeng2 yg ikot lorong kecemasan tu, tibe2 tukar lorong,
masuk kat lorong aku tanpa bagi signal...
kereta mahal, signal takde. bongok!
secara tak sengaja aku TERhimpit kereta tu dengan jarak satu jari je.
Kalau dah bergesel tu, mak aih, bukan kancil hanjeng tu bawak,
volvo kot, sebijik banglo same dengan harge volvo tu.
Tu lah kau, tadi2 taknak berak, kan dah tak tahan.. ha ha ha

p/s :1. lepas ni rase nak jual keta pulak, sebab rase nak bakar terus je
          keta yg hanjeng tu bawak.
       2. belilah kereta buatan malaysia, signal terang bagai spotlight.

December 18, 2010

.: mudah2 dulu, susah2 lepas ni :.


Semalam mase aku tengah belek2 gambar holiday
kat kolumpo aritu, tibe2 aku ade jumpa satu gambar ni,
menarik perhatian aku, pakcik Hassan jual ikan salai
kat tepi jalan, yg kat belah2 selangor timur tu mesti tau tempat ni,
selangor timur?? ha ha ha pandai2 la ukur kat peta tu.

Masa aku singgah kat kedai pakcik Hassan ni, memang ramai orang.
Berpusu-pusu, berbondong-bondong, berduyun-duyun.
Aku pon tak tau kenapa. Sedap sangat ke ikan salai yg pakcik ni jual?

"pakcik, sehari boleh dapat berapa?"
"adela...mane boleh bagitau.. ha ha ha" pakcik tu gelak setan

arghhhh.... 

aku kena...

tak kire, aku nak bual2 jugak dengan pakcik ni.,

"kalau macam ni punye laku, cube try iklankan kat internet"
"dah, pakcik dah iklankan dah pon"

wow!! gile advanced orang tua ni...

"pakcik iklankan kat mane? kat Mudah.my ke?"
"eh takla, kat Susah.my"

ngeng
;p

p/s : tolonglah jgn telipon no tu, nnti pakcik tu salahkan aku.
lagipon die dah ade bini, jual cendol kat kedai sebelah.
ha ha ha ha ha

December 17, 2010

.: harap gigi je putih :.

yg penting gigi aku smart


















arghhhh....

Semalam ada sorang mamat ni, tiba2 dia email kat aku satu gambar.
Tajuk email tu, ' muke kau sangat selebet '... bila aku bukak je email tu,
betol la.... dia tak tipu.... seperti yg tertera di atas...  arghhhh...
Memandangkan malam semalam merupakan malam jumaat,
atas dasar keselamatan, aku terpaksa censored-kan mate die,
takut ade yg terbawak ke mimpi.. ha ha ha

Sebenarnya, aku nak lahirkan sedikit ketidakpuashatian kat sorang
mamat cilakak ni... mulut busuk yg amat... arghhh...
"biar muke tak hensem, tapi mulut mesti mau wangi" kata aku kepada cermin.
Tapi mamat cilakak tu, dah la tak hensem, mulut busuk separa longkang,
hadoi.....

Bayangkanlah....
Setiap kali aku TERjumpa dengan die, (bukan PEGI jumpe ea)
ade je cerita, die menang lah, die dengan pompuan ni lah, die hebat lah
awesome lah, hitu lah, hini lah... hadoi...
Alexander the great pon tak cakap diri sendiri the great.
Sampai aku rasa nak rogol diri sendiri je bila dengar die cerita..

arghhhh.....

"aritu kan, mase tengah wat latihan, lecturer suruh berpasangan, laki pompuan,
pastu aku dapat pompuan paling hot kat fac aku... ko nak tau kena buat ape?
lecturer suruh pelok pompuan tu sebab nak kira tulang belakang die"
ape ni? bangga ke dapat pelok anak dara orang?? ntah2 janda yg ko pelok tu.
apsal tak main terus depan lecturer kau tu??

watdehell man? aku main romen rilex je, kau baru dapat pelok
dah gelabah.. nak kire tulang belakang konon, aku siap dapat kire
bape bijik ovum yg keluar lagi.. arghhh...
tengok, kan dah melucah..
sume sebab kau!! ha ha ha...
aku baik.. muke tak hensem pon, tapi mulut wangi..
Gigi putih....*terima kasih Fresh N Black

p/s : moral of the story, gune lah shokobusuk utk gigi yg bersinar..

.: lembab gile lu buat keje :.

hadoi...
malam2 da buat aku panas...
bak sini panadol, nak bagi sejuk sikit...
bukan panadol soluble la, tu untuk orang
selsema yg berpanjangan, bagi aku actifastest
laju giler nak sejuk.... damn!

tadi pergi amik permaisuri kat bus stand
sebab die baru sampai dari kampung...

kampung? kenapa balik kampung? sebab
aritu kitorang ade gadoh sikit, pastu die cakap
"hantar saya balik rumah mak saya"
aku hantar sampai bus stand je... ha ha ha

ok sambung balik...
dah amik die, terus bawak pegi *kfc sebelah tu.
Dengan sedondon pakai baju ManU,
(bajet kfc ade lcd nak tengok bola, padahal takde pon)
terus pegi kaunter.
"erm... milo satu, pepsi satu....snack plate satu...
cheesy wedges satu"
"selamat datang, makan sini, bungkus?"
maknenye aku kena ulang balik la ni??? arghhh...
"siaran ulangan berbayar kak" ha ha ha padan muke kau!!

ok, da sudah order...
"dik, ayam tengah masak, ikan ade la, takde buat pape pon tu"
paham tak?  arghhhh.....

eh salah2..

ok, da sudah order....
"dik, ayam tengah bertelur, esok pagi datang balik"

eh...salah lagi...

ok, da sudah order....
"ok, semuanya 18 hengget...ching ching!"

Da sudah bayar, akak tu terus pegi packing cheesy wedges
air milo dengan pepsi...
nampak laju kan die buat keje sebab aku cakap die terus pegi....
tapi....
3 barang tu je da 10 minit...
pale hotak die la...
mood aku : benganggggg tapi kenyangggggg
ha ha ha

p/s : cubalah rasa nasi goreng belacan kat situ...

December 16, 2010

.: si cantik bertudung merah :.


Mak aku cakap, ni adik aku yg bongsu...
tapi aku tak percaya...

papp!!! dahi aku kena tepuk lagi dengan mak.
arghhh...

pastu aku tanye mak aku
ana raffali ni kakak aku ke,

papp!! papp!!
double hempuk kat dahi aku...
"ko jangan nak mengade la,
ko ade abang dengan 2 orang adik je!"

sweetnyer die....
baju kurung kain batik bersimpuh tepi pantai
sambil pegang gitar

suke gile kat style ana raffali ni
pegi konsert pon pakai baju kurung.
Manade gadis2 lain pegi konsert
pakai sopan cam ni kan???

'hujan emas di negeri orang
hujan bunga di kuala lumpur'

p/s : pasni aku nak main futsal pakai baju melayu 
siap bersongket skali.
nanti mesti ana raffali cakap aku sopan...
ha ha ha ;p


.: spesis pontianak bogel :.

alhamdulillah...
semalam dia dah boleh keluar
lepas seminggu terlantar kat atas katil
yg paling tak empuk di dunia, katil hospital.
Macam mane katil boleh jadi tak empuk,
hah yg tu yg kita tak tau tu... ha ha ha
Sape yg tak risau kalau orang yg kita sayang
tiba2 kena serang dengan penyakit...
Denggi pulak tu, mak aih, kalau terlambat
boleh kena balut dengan kain kapan tuuu.
janganlah..... :(
saya sayang awak :)

huh! -.-"

saya tau awak susah nak makan ubat,
tapi....
anggaplah ubat tu macam muka saya,
walaupon muke cam taik , tapi hensem.
;p (ape aku merepek ni,, arghhhh)

mane pontianak bogel tuh?
nyamuk la... hisap darah sambil tak pakai baju.
Dah kenyang hisap darah, pastu terbengkalai kat situ.















merah bukan punggungnya???

get well soon......... soon.......

December 14, 2010

.: CONTEST CERPEN SESEDAP RASA :.

nasib baik tak bawak banner yg tulis
"sila rogol saya 5 kali"

haish... awek sape sesat dalam blog aku ni??
siap bawak banner lagi ajak join contest cerpen
sesedap rasa bersama Ain Zulaikha comel... ahaks
(markah lebih) 
aku pon tak ingat macam mane awek ni boleh muncul,
aku dah cakap taknak, aku fobia dengan 
bahasa melayu Penulisan... 20 per seratus... ooh damn!!!

ok, sape2 nak join, syarat2 penyertaan ada kat bawah ni
free jek... sumpah... tak tipu...

jauh gile contest ni jalan, tak penat ke?


SAYA PEREMPUAN SOPAN



Nama saya Ain, nama penuh pulak Ain, ghain, fa, qof, kaf, lam
bla bla bla....sampai khatam.... hak hak hak
eh tak2, gurau je. Nama penuh saya Ain Zulaikha binti Arep Zakwan
umor saya 28 tahun, tu pon kalau 16 tahun akan datang la,
yg sekarang ni, baru 12 tahun... comel kan saya yg masih
berumor 12 tahun ni? suara pon lembut je... aauuwww!!!
dah la sopan, baik hati, suara lembut pulak tuh... ngeeee :D

Baju kurung? kenapa? oohh...
Life saya memang dengan baju kurung je, mak saya tak bagi
saya pakai baju ketat2, seluar jeans ketat2, nanti lelaki naik nafsu
kalau tengok saya pakai macam tu. Cuba kalau saya pakai t-shirt adik saya,* 
ketat, sendat, padat, mampat, rapat, lepat, ketupat,
mestilah terbonjol bonjolan saya, pastu ade orang laki
datang kat saya, terus ramas bonjolan saya,
patot ke saya marah dia? 
dah saya yg tayang....sape suruh.... mak tak suruh pon -.-"
baiklah saya cakap,
"marilah ramas saya..marilah..marilah"
by the way, sweet giler kan saya dengan baju kurung...
kalau saya pegang gitar dah macam ana raffali pulak ;)

Ayah saya dreber teksi, dengan hasil bawak teksi lah
die dapat tampung seluruh keluarga dia. Kesian ayah. :(
Tapi saya rasa, saya sorang je anak dia, nampak macam 
ramai je kan bila cakap seluruh.. ha ha ha.. kan da kena...;p
Tapi kadang2 saya yg bawak teksi tu...
bosan r dok rumah takde wat ape2..

kucing? malas la nak cerita pasal dia
nanti takde orang hirau pasal saya lagi
;p




Nampak tak pinggan cantik kaler biru muda tu?
siap ada tulis nama saya lagi tau... comel kan saya?
pinggan siap ada nama sendiri lagi...
tapi cawan tu ada tulis coke,  mak cakap coke
tak bagus untuk kesihatan, so saya pon padam la
tulisan coke tu dengan lipstik mak... even minum air coke ,
saya tak rasa pon minum air coke, sebab
tulisan tu saya dah padam... ha ha ha

saya malas la nak cerita pasal makanan, sebab nanti
saya cepat rasa lapar.. bila dah lapar, saya makan la.
ermm...  Takpelah, saya cuba ea...
sebab arini saya puasa, so tak kesah lah kalau nak cerita.
Lapar mcm mane sekalipon, saya kan puasa, takyah makan,
kalau curi2 makan, batal puasa, 
dah la batal puasa, curi makanan pulak tu
tak pasal2 kena potong tangan nanti,
baik saya korek hidung je, lagi best ;p

Mak saya memang pandai masak, sebab tu ayah sayang mak
lebih dari ayah sayang saya... kalau la saya pandai masak,
mesti mak dah jadi janda kan sekarang.. ha ha ha

"arini ko takyah makan..faham!!!"
mak saya jerit dari dapur..
bile mak bace cerita ni???




Yayy!!! ayah belikan saya henfon baru, ayah cakap
hadiah ni sempena saya puasa penoh semalam.. hah??
watdehell dad?? saya puasa sebab nak cerita kat orang
pasal makanan jek, tapi dapat hadiah pulak... ha ha ha
lantaklah, yg penting saya bole undi untuk idola kecil 3 ni,
gune sms je tau... sweetnye laki tuh.... tapi suara cam haram. ;p

Bila saya on je henfon tuh, tiba2 terus dapat mesej
"weh, share credit dengan aku"
rupa-rupanya ayah salah bagi henfon, yg tadi tu henfon ayah
ayah cakap kawan die nak mintak credit sikit.
ayah send singgit je, tambah dengan cas 50sen.

Ayah keluarkan dari beg dia, ada henfon baru untuk saya,
cantik tau henfon tu, ayah cakap nanti senang kalau ayah
nak telefon or mesej saya... weeee :D
siap bole amik gambar lagi tau..
tapi....
arghhhh....!!!!
ayah tak reti baca
ayah main beli jek
saya ingatkan Sony Erricson
rupa-rupanya Snoy Erricsom.
sekarang ni henfon tu saya buat sendal pintu,
bila angin kuat, pintu bilik saya tak berganjak ;p

Walaupon buat sendal pintu tapi kalau ade orang kol
atau ade mesej, saya tetap akan reply. Ayah pon cakap
henfon tu pelbagai gune, ala2 MPV
(multi-purpose vehicle)
kadang2 tu, kalau tak buat sendal pintu pon, saya
buat tumbuk sambal belacan.. mak cakap lagi sedap tumbuk
gune henfon baru tu... nasib ayah la dapat mak cam ni ;p





Masa raya tahun lepas, saya ade ikot mak pegi beraya
kat rumah kawan die merangkap kawan saya juge :)
tapi saya tak berapa rapat sangat dengan kawan saya ni
so, saya cume tahu die ada mak dan ayah je,
masa tengah jamu selera biskut raya lemau kat rumah die tu,
tibe2 ade sorang laki kuar dari bilik.... wah.... hensemnye!!!
die terus ke dapur sebab nak pegi bilik air
muke macam taik... tapi hensem....
Ya Allah, hensemnye die.... muke jambu..

"ooh ni la anak kak temah yg nak amik spm ni ea"
"a'ah la senah, ni lah die, ni baru die tau nak keluar bilik,
selagi tak lapar, selagi tu la die dok mengadap buku tu"
"uish.. rajinnya... nanti mesti dapat sambung belajar
kat obersea nanti ni"
"kih kih kih... biasa la tu kak, laki ni kena rajen sikit,
nanti nak bagi anak bini makan"
"kalau dapat jadi menantu makcik kan bagus"
ooooh mak... saya setuju!!!!

comel kan saya yg berumor 12 tahun ni setuju utk berkahwin???

Papp!!
dahi saya kena tepuk dengan mak

Bila die dah sudah keluar bilik air, die lalu kat depan kitorang
sambil2 die senyum kat saya... mak!!!!
rase nak gugur jantung saya ni bile die senyum
sweetnye sayang..... eh...??

Die duduk join kitorang minum tea o sejuk tu.
tibe2, henfon die berbunyik,
"kring kring...kring kring"

"hallo, ye, sally cakap ni"
"aaauuwww,,, orait, kite join u olls sume"
"kejap lagi kite sampai yee...daaa"

mak....!!!!! pondan.. taknak!!!
damn it...
arghhhh.....

*****************************************************

antara blogger2 cirit bak kata oyaah :





Hadiah2 yg diperuntukkan oleh cik ain zulaikha adalah
seperti berikut....
amik hadiah kat kaunter nanti ea

hadoi... ingatkan dapat baucer percutian kat rumah ain zulaikha
buat selama-lamanya, tapi dapat 30 hengget je..
takpelah, bole mesej-mesej dengan ain zulaikha pasni..
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang