nak menang keris model baru? klik sini.

November 30, 2010

Check out the #CelcomBiz Promo for the Celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800 today!

Check out the #CelcomBiz Promo for the Celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800 today!

Aku rase sekarang ni dah ramai yg tergila2 kan BB drpd gilakan aku..
The most viewed was the BB Bold 9780 and BB Torch 9800...
Why not kita semua try usha2 line dulu pasal BB ni..
Bukan apa, function die semua memang dicipta berteraskan
kemajuan teknologi masa kini...

November 29, 2010

.: rupa-rupanya aku pernah jadi budak kecik satu masa dulu :.

SEKOLAH KEBANGSAAN PERUMAHAN TAMPOI 1
JOHOR BAHRU, JOHOR
1997-2002

ok...
bukti kukuh yg mengatakan aku budak kecik.
Mane satu aku ek? yg comel2 tu ke?
korang cari la sendiri ea, sampai mati pon aku
takkan bagitau korang.. haish...
Bersongkok pulak tu, bajet alim je.. ha ha ha
gambar atas tu darjah 6 kalau tak silap aku la.
calon2 UPSR.. perghh... susah kot UPSR..

Gambar ni lagi lame, darjah 3, tahun1999
belom masuk millenium lagi... jahil giler.. haha
Muke masing2.. Ya Allah.. sangat2 unbelievable
mule2 kena tagged kat FB, masing2 taknak mengaku muke
sendiri, sampai ade yg tanye aku cam ni
"wei, muke aku yg mane ek, lupe r"
bongok.!!
muke sendiri kot...


tak sampai seminggu gambar kelas tu keluar
tiba2 keluar pulak gambar yg ramai2 pakai baju biru tu
rambut aku belah tengah?? shit..!! damn it..!!
apsal aku tak pernah tau yg aku sikat belah tengah dulu??
mak aku tak pernah bagitau pon...


belah tengah lagi sekali.... fine!!
apsal la diorang ni simpan lagi gambar2 cam ni
at least edit la sikit rambut aku tu, baru bangga
walaupon seluar paras atas pusat.... tinggi siot..!!!

-.-"

p/s : terima kasih banyak2 kepada siapa upload gambar ni.
tibe2 rase rindu pulak zaman sekolah rendah...
main tarik2 tudung budak pompuan,
hantar surat2 berbau cinta... erm..
banyak lagi kot memori zaman sekolah..

.: ok..!!! kau memang selekeh :.

Jarum panjang pegi pukul, hentam jarum pendek sebab
jarum pendek leka, leka dengan godaan dunia..
dah maghrib rupanya... ( apsal ni aku tibe2 jadi cam ni)

Selesai sudah Radio Fest 2010, sebagaimana entri aku
yg sebelum ni, aku dengan cobiz pishang mengorak langkah,
(bukan mengarok tak tentu pasal) menuju ke tandas...
yes!! tandas... 12 jam  berdiri tanpa menghadap dinding...
sangat2 awesome!!! elak kena batu karang je nanti..


ok2, berbalik kepada langkah yg kami orak sebentar tadi..
tengah2 melangkah, tibe2 muke aku buat ekspresi geli...
eeeeee.....gelinyer... selekehnyer...sebab ape???
sebab kat tengah2 khalayak ramai tu, ade sorang budak 
perempuan cerah tengah pakai seluar sebab die baru lepas
kencing tepi jalan, bukan setakat tepi jalan, tapi tepi medan
selera.... auuwww... bole jadi medan tak selera dah lepas ni..

Yang tolong pakaikan seluar tu bukan sape pon, mak die jugak..
alahai auntie, nape kau biarkan anak kau siram baja kat rumput tu.
Memanglah budak tu kecik lagi, tapi mak die tu patot ajar die
cara dan tempat kencing yg betol, bukan main pancut je...

p/s : mase aku dah sampai tandas, kena bayar 20sen,
       aku bayar singgit, so, aku bole masuk 5 kali... -.-"

November 28, 2010

.: Radio Fest 2010...... meriahnyer :.



Radio Fest 2010
27 Nov 2010
Dianjurkan oleh Telekom Malaysia (TM)
di Plaza Angsana, Johor Bahru, Johor


Semua Stesen Radio Swasta seluruh Malaysia
+
Black, Stacy, 6ixth Sense, Bunkface, Dina
+
Faizal Ismail, Adi Fashla, Halim Othman, Seelan Paul


Aik??? crew???
yeah....
berbekalkan tulang empat kerat
aku memerah keringat sampai kering...
keje aku? simple... tapi MAHAL..!!!
tu yg penting...
keje aku jadi babysitter utk
PS3 yg disediakan. Die cakap nak kasi
bebudak main benda tu... FREE beb!!!

p/s : special thanks to cobiz pishang, nana nannot
ain and fairouz....

November 26, 2010

.: kisah si DUA puluh ENAM haribulan :.

26 Mei 1957 gempa di Bolu Abant, Turki

26 Mar 1963, gempa bumi di Wakasa Bay

26 Jul 1963 gempa bumi di Skopje, Yugoslavia, 1.000 orang mangsa

26 Mei 1964 gempa bumi di S. Sandwich Island

26 Jul 1967 gempa bumi di Pulumur, Turki

26 Sep 1970 gempa bumi di Bahia Solano, Colombia

26 Jul 1971 gempa bumi di Solomon Island

26 Apr 1972 gempa bumi di Ezine, Turki

26 Mei 1975 gempa bumi di N. Atlantic

26 Mar 1977 gempa bumi di Palu, Turki

26 Dec 1979 gempa bumi di Carlisle

26 Apr 1981 gempa bumi di Westmorland, 
USA

26 Mei 1983 gempa bumi di Nihonkai, Chubu

26 Jan 1985 gempa bumi di Mendoza, Argentina

26 Jan 1986 gempa bumi di Tres Pinos, USA

26 Apr 1992 gempa bumi di Cape Mendocino, California, USA

26 Okt 1997 gempa bumi di Italia

Tahun 2000 - kini

Tsunami di Aceh 26 Disember 2004, 

Gempa Jogja 26 Mei 2006, 

Tasik gempa 26 Jun 2010, 

Tsunami Mentawai 26 Oktober 2010, 

Merapi Meletus 26 Oktober 2010.
Ada apa dengan 26...?

Ternyata... dlm AlQuran, jus 26 surat asy-syu'ara 
yg didalamnya pengertian tentang azab Allah... Subhanallah

p/s : arini 26hb november..... sape tak pegi semayang jumaat tadi???

November 25, 2010

.: secara tak sengaja dah bercuti dengan adik-adik :.


Perghhh... benda ni jadi dalam keadaan aku tidak
sedarkan diri... boleh dikatakan jugak separuh sedar,
bukan sebab aku makan sarapan depan tibi dengan hanya 
berseluar pendek paras bahaya (separuh bogel)
tapi disebabkan kebahlulan seseorang yg bernama adik..

Pagi tadi, lepas subuh, mak aku mengaruk-ngaruk
macam orang kena histeria tahap tiga, 30% meracau,
aku tengah sedap tido masa tu, so aku ingat benda tu
mimpi aku je, mak aku cakap macam ni :

"ANGAH, AIMAN!!!....KALAU TAK BANGUN JUGAK
JANGAN IKOT,  KALAU IBU DAH SIAP2 NI
KORANG TAK BANGUN JUGAK, TINGGAL!!!"
(mak aku nak pegi keje, die ajak sarapan sekali kat luar)

Dah sudah mandi2 semua tu, kami keluar rumah, adik aku
yg paling last N dia kunci pintu...
aku drive keta mak aku sambil layan hotfm (lebih hangat dari biasa),
gelak2 sikit dengar orang kena panggilan hangit,
pastu dah sampai ofis mak aku , kitorang anak beranak
pergi la sarapan kat kedai berhampiran tu.
Bapak aku memang dah tunggu kat sane sebab
dia baru habis keje malam, terus datang ofis mak aku.

Lepas sarapan, aku hantar mak aku pegi ofis die balik,
kitorang tukar keta, aku bawak balik keta bapak aku.
Pastu pulang dengan harapan aku dapat tebus tido aku balik.
Bila dah sampai selekoh yg terakhir sebelum sampai rumah aku,
tiba2 adik aku buat2 bangang tanya aku

"eh, kunci rumah kat mane ek?"

Die yg kunci rumah tadi, pastu kunci tu, die tinggal dalam keta mak aku,
dah la jauh tempat keje dengan rumah aku, jem pulak tadi,
bongoklah kau ni!!
Bapak aku dah geleng2 kepala dah...
Tapi memang kena patah balik la, takkan nak tunggu mak aku balik
petang nanti..Dah sejam termangu kat dalam keta,
dengan anggaran jem dah reda, bapak aku ajak pegi
amik kunci kat mak aku...

Dah on the way tu, adik aku yg sorang lagi ni, kecik sikit
die pulak mecadangkan idea bangang..

"abah2, adik nak pergi muzium"

Tiba2, harini aku melawat muzium diraja johor
 ni buktinye
Tiket nak masuk muzim tu... empat ringgit!!!

sampai sekarang ni, aku belom tido lagi -.-"

*************************************************************


November 22, 2010

.: aku nak bela ular :.

Sebagai anak yg soleh, macam biasa, aku bodek mak aku
dengan kerja2 amal kat rumah ni seperti berkebun, tanam
sayur-sayuran secara hidropolifonik, lipat kain..
nak tunjuk rajin berdouble2 tu punye pasal, kain yg tengah spin dalam
mesin tu lagi aku dah siap lipat... ( mak aku cakap aku gila
bila buat macam tu )

So, pagi tadi aku tolong mak kau berkebun, die cakap nak buat landskap
sikit depan rumah, kat tanah yg hanya besar kera punye kangkang tu...
(ye la, rumah teres kan, sikit je la tanah yg die bagi, pemaju cakap,
tanah tu free gift ).. bodoh ke ape pemaju tu.. haish..

Mula2 aku ingat nak panggil je eric leong tu, nak mintak
tolong die buatkan landskap tu sikit, tapi mak aku tak bagi,
nanti tak pasal2 die letak TV pulak kat atas tanah free gift tu..
(sebab aku tengok, sume rancangan die akan bagi tv free)

So, aku batalkan niat tu, teruskan usaha membina landskap
seakan2 landskap kat Putrajaya. Tengah2 aku gemburkan tanah
tiba2 muncul 2 ekor lipan, aku rase ni jenis lipan telor ni,
tak pon lipan daging sebab besar die same besar dengan
jari aku yg paling kecik ni.. Ape name jari yg kat hujung skali ni?
Jari kelangkang ea?..


Aku amik bekas, terus masukan lipan2 tu, pastu sembur tanah
2,3 ekar dalam bekas tu, buat lipan tu geli2 kat dalam..
aku bagitau kat mak aku ....

Aku : "ibu, angah nak bela la lipan ni "
Mak : "dah takde menatang lain dah ke nak bela"
Aku : "dah tu, menatang ni je yg tak berak sepah2"

pastu, mak aku hempuk aku dengan lipan tu...

November 20, 2010

.: bunuh ikan itu :.

OK...
Semalam bapak aku pergi memancing kat satu sungai ni,
pancing punye pancing sekali dapat lah sekor ikan keli ni
besar jugak lah katenya, sedap kalau buat sambal hijau pedas.
Dah dapat sekor, bapak aku terus balik sebab nak dapatkan sekor
tu pon lame giler...haish...

Aku dah cakap, beli je kat pasar, senang.
Tapi bapak aku degil, die cakap ikan kat pasar sume tak fresh,
nyawa2 ikan je, so, nk masak pon tak sedap la...

So, lepas dapat sekor tu, die pon terus la balik rumah.
Sampai je kat rumah, die bagi ikan tu mak aku, pastu suruh masak
sambal hijau tu. Mak aku pon ambik la ikan tu bawak pegi dapur nak siang.

Mak aku pening macam mane nak bagi ikan tu mati,
nak sembelih, raya haji dah lepas, nak potong kepala die terus,
mak aku geli, nak cucuk gune pisau, tak sampai hati.

Setengah jam lepas tu, mak aku panggil bapak aku...

Mak : "bang, cam ne nak siang ikan ni, hidup lagi ni, saya tak reti la"
Abah : " laaa, kenapa pulak?"
Mak : "yela, saya nak potong, saya geli"
Abah : "awak lemaskan je ikan tu dalam air"


-.-"

.: bila jari menekan-nekan :.

Sawah yang indah
Permatang Pauh, Pulau Pinang

Langit yang cerah
Permatang Pauh, Pulau Pinang

Padi yang mentah
Permatang Pauh, Pulau Pinang

Kaki yang melangkah
Mata yang memandang
Jari yang menekan
Hati yang bermadah
Jiwa yang tenang
-.-"

November 19, 2010

.: takde yg jauh lagi ke :.

Ok...
Macam biasa, kalau dah start musim cuti semester ni,
aku akan menggegar setiap rumah kawan2 aku sebab
aku dah start bosan duduk kat rumah. Yela, mana taknye
makan tido berak je keje, sape tak bosan kan..

Bukanlah lepas makan pastu teros tido, pastu terberak mase
tengah tido, pastu bangun kejap untuk alihkan tahi tu,
pastu sambung balik tido.... haish...

Nampaknya rekod untuk aku cuti kali ni, cume bertahan
4 hari saja tanpa melihat dunia luar... semalam member aku ajak
lepak, pas dia datang amik aku, pegi rumah member aku sorang lagi,
jauh jugak la, lebih kurang 15 minit atas jalan..

Bila dah sampai sana, tibe2 member aku yg amik aku ni cakap nak
nyorok, so, kelam kabut cari tempat nak parking, taknak bagi
member aku yg lagi sorang ni nampak..

Fauzan : "wei, nyorok jom, biar die cari kite nnti"
Aku : "haha jom2, nak parking kat mane ni?"
Fauzan : "aduh, mane ek.. cepat2 die dah nak keluar dah tu"
Aku : "Parking kat rumah aku je la, confirm die tak nampak"
Fauzan : ????

.: hasil juadah raya haji...amik kau!!! :.

ok
masih dalam mood raya haji.
Disebabkan aku dah lame bersarang kat Penang tu,
dengan makanan kena catu sebab kekeringan kewangan,
tibe2 aku balik jb jadi macam orang asli yg tak pernah
makan ketupat dengan kuah kacang...sedap gilerrr woo
Pastu boleh pulak mak aku tambah kuah lodeh, naik londeh
seluar yg aku pakai mase nak semayang raya semalam.. he he

seronok sangat aku tengok diri aku ni, habis sume makanan
aku sebat, bayangkan, dalam satu pinggan ade ketupat, kuah kacang
kuah lodeh, rendang daging, ayam masak merah... gila ape...
at last, perut aku pedih, susah nak telan if aku makan ape2,
dengan pada itu, semalam aku tido pukul 8.30 mlm.. awal kan??

Bangun pagi tadi sakit perut dengan sakit dada... sakit dada sebab??
adeeelaaaaa...... :)

p/s : Ingat, makan tu makan jugak, tapi jangan jadi macam aku
       serius dok, perut aku pedih giler vavi ni...







November 18, 2010

.: bongoklah kau ni :.

OK, seperti biasa bila tiba raya korban, orang ramai memang dah
set dalam pale otak masing2, tahun ni nak pegi tengok lembu kena
sembelih, tak dapat nk sembelih, dapat tengok pon jadi lah kan....
Kurang2 pon dapat lah sikit insaf bile tengok menatang tu kena
sembelih. Tapi aku rasa, raya haji tahun ni memang paling shit arh!!

ok2, mintak maaf, bukan nak cakap raya haji ni shit, tapi suasana
untuk raya haji tahun ni bagi aku sangat2 lah shit..!!! sebab ape??

sebab pakcik2 sembelih bongok tu lah....
adoi... nyirap betol aku dengan benda2 cam ni...

bapak aku ada join korban yg dihoskan oleh orang taman aku ni,
sehari sebelum upacara sembelihan tu berlaku, lembu yg uruskan
orang2 tu... eh salah2...orang2 yg uruskan lembu tu ade cakap kat
bapak aku yg upacara sembelih-menyembelih ni akan diadakan pada
pagi raya nanti... die cakap lagi
" nanti ape2 hal, saya akan kol "
kenapa aku besarkan tulisan ni?? tunggu jap ea..

ok, dah sudah semayang raya kat masjid berdekatan,
imam tu ade bagitau, "hah, sesape raya nak daging free, tunggu kejap lagi
banyak lembu yg aku nak sembelih ni " kata imam dengan nada bangga..
aku ajak bapak aku pegi tengok, yela, tok imam tu nak sembelih
kena la tengok, biasa dia reti jadi imam je, sembelih2 ni jarang die buat.
Tapi hampa, bapak aku ajak balik sebab die dah join yg kat area taman
rumah aku.. kami pon balik... On the way tu, singgah kejap kat surau taman aku
dimana upacara potong-memotong akan berlaku, dah sampai masjid, lembu je yg
ada, da siap ikat kat pokok.. bapak aku cakap, esok kot, xde orang pon ni.. ok,
kami balik ke rumah, melantak, tengok tibi dan tido...

sampai la pukul 2 petang, tibe2 adik aku rase nak sangat usha peti surat,
kenapa entah, aku pon tak tau pasal tu, tibe2 die berlari masuk ke dalam
tunjuk satu surat kat abang aku :

MAJLIS IBADAH KORBAN SURAU TAMAN BLA BLA BLA

MAKLUMAN UNTTK TUAN PUAN... BLA BLA BLA

9.00 PAGI : PERSIAPAN IBADAH KORBAN

9.30 PAGI : UPACARA KORBAN DIJALANKAN

9.40 PAGI : UPACARA MASIH DIJALANKAN

BLA BLA BLA.....

SHIT!!!!!!

pakcik tu cakap die nak kol bapak aku, nak bagitau yg benda tu
nak start, tapi die pegi anta surat pulak... yg bongok tahap bongok gila tu
da la tak telipon bapak aku, anta surat taknak tekan loceng, takpon ape la
salahnya tekan loceng pastu bagi surat tu... Bayangkanlah, dari pukul 9.30
sampai pukul 2 petang.... shit arh... !!

p/s : takpe2, nanti aku ngorat anak perempuan kau pakcik.. hahhaa

November 17, 2010

.: This is Blackberry, not a Strawberry :.


 OK, i will start with the most function i like... 
the camera, coming with 5 Mega pixel 
and TWO times digital zoom.. awesome.!! 
It also have the continuous auto focus 
on image we want to capture 
including the image stabilizer.... 
the most camera function i like on this 
Blackberry Torch compared with my Nokia N82 is, 
it has the Multiple-picture taking modes...

This Blackberry Torch called as smart phone 
because it contain all the function that 
direct the user to the up-to-date gadget world,
it covered by WiFi and contain GPS to find your way, 
also built in Blackberry maps...


It is not very expensive, but
with the Digi smart plan, you can afford
to use your own Blackberry.. just only RM1499...!!

Surf SMART – Monthly Internet Unlimited plan for only RM 68
Call SMART – No minimum call usage

Save SMART – 100% rebate on the Internet Unlimited plan (terms & conditions apply)
Roam SMART – Unlimited data roaming for only RM 36 a day

p/s : Be the first to get this new Blackberry Torch...
it color your life with smarter p

November 16, 2010

.: Salam AIDIL zaF/Kuan ADHA :.


ape tah yg cube aku rungkaikan kat tajuk entry ni
nampak sangat aku ni sorang yg kreatif
dan innovatif.... materialistik, fantastik
 ho ho horlick.... ha ha ha
sebenarnya aku minat jugak
kat Aidil Zafuan & Zakuan Adha ni
tapi bukan gay ok!!!

Dengan gaya yg tersendiri, 
jari jemari aku menari-nari
di atas papan kekunci yg hitam ni
sambil tekan delete sebab typing error,
bajet boleh taip laju, taip hampeh...

ok
Semalam aku kejar 2 ekor lembu,
sekor jantan, sekor lagi pondan,
aku tau die pondan sebab yg pondan tu lari
gune 2 kaki je, lagi 2 die gune
utk sinsing lebihan kain kat kaki yg 
die buat lari tu...  shit arr kau lembu!!
takpe2, esok kau dah nak kena korban
padan muke kau... yes2!!!



amacam, style tak??

orang naik keranda, kau naik keta sorong.. hihi


Salam Aidiladha buat semua blogger
:)







.: lembutnya....ahhhhh :.

adeqlemon : gf/bf or kawan2, mane lagi penting?
kau kot.. hahaha

cik ani-nomos : if sumone breaks your heart, what is the
                        first thing come cross ur mind?
gam 3 saat.. made from germany... 3 saat je bai..

kucing : apa beza lampu stadium dgn lampu bilik?
lampu stadium, nak main bukak lampu..
kalau lampu bilik, nak main, tutup la....

kucing : who is most annoying person you've ever meet?
kau la.. hahaha... sebok je..

kucing : when was the first time you fall in love?
semalam dowh.... pastu terus putus.. shit.!!

kucing : can you cook?
iron chef..... hurmmm... :)

kucing : apa beza jatuh dari tingkat 1 dgn tingkat 10?
1........10...... kan beza tu.. sengal...!!

kucing : seekor gajah melintas sungai, menaiki sebatang titi... titi tu pon patah
             seekor kambing pula datang nak lintas sungai, ape yg patah?
ermmm.. kambing la.. dia patah balik.. hahaha.. tak kena...!!

kau tanya soalan cam ni lagi, siap kau!! haha




.: i'm proud being a Muslim :.


OK
ternyata aku mati hidup balik,
hidup kat penang tu rase macam
dok dalam bilik mayat je
dah la sejuk, busuk, serupa tenuk
tiap2 malam kena tindih...adoi
Aku jarang bace paper kat sane,
yela, manade orang nak anta
paper kat bilik mayat.. hahaha
Kitorang punye cik streamyx pon
lambat masuk, so aku dan dunia luar
rase renggang je...dah tak macam dulu.
Bila aku balik JB tibe2 abang aku cakap
kat Mekah ada menara jam baru

Makkah Clock Tower
sumpah lawa giler benda ni
MasjidilHaram ade background
memang cantik, superbbbbbb..!!!!
Pastu pulak, termaktub dalam 
ranking dunia, antara menara paling 
tinggi kat dunia ni...
Alhamdulillah...

cume satu benda je aku nak ingatkan....
'tanda2 kecil kiamat adalah bila manusia
berlumba2 sesama sendiri untuk membina
bangunan pencakar langit'

tengok gambar kat bawah ni
banyak kan bangunan yg masih dalam pembinaan???


.: mesti amik tahu benda ni :.


(koleksi kereta sultan brunei)

wah2, bukan main lagi ea
setiap jenis, setiap model
dari yg 1st sampai yg latest
sume ade... Proton Inspira je 
belom sempat beli sebab baru 
nak launching minggu ni...

p/s : abah aku penah cakap
"ngah, nnti dah besar belikan abah bi-em-debelyu"
-.-"


November 14, 2010

.: Aliya oh Aliya :.

Memang dah termaktub "jodoh tu terletak atas urusan Tuhan"....

Semalam aku rase aku ade terngorat sorang awek, serius lentik awek ni.
dari jauh aku usha, mak aih, terus aku beli goreng pisang nak hadiahkan utk die.
usha punye usha, aku dapat name die, try usha lagi skali, dapat pulak
nombor telipon die.. perghhh..!!!

"sorry la cik yun mocha, saya dah jumpe awek baru"... ha ha ha ha

Nama die Aliya.... suuuwitnyerrrrr nama awak... wit2...
pastu kan, die pakai celcom, setengah sen je nak mesej...
aku rase ni lah jodoh aku, sebab die pakai tudung,
mak aku suruh cari yg pakai tudung, tak kesah la
tudung yuna ke, tudung saji ke, janji pakai tudung...
Aliya ni pulak memang suwit giler denagn tudung biru die..
memang....auwww....!! ha ha ha

tapi kan, Aliya ni sebenarnya...... Public phone je..
aku pon tak tau kenapa orang tu bagi name die Aliya
Aku saje je try masuk syiling, pastu kol nombor sendiri,
pastu bile tengok miskol, 013- bla bla bla.. kire nye
aku dah dapat nombor Aliya la ni.. hahaha
shit...!!!

November 13, 2010

.: jom mati berjemaah :.


ok... 
jom mati beramai-ramai

Aritu mase aku bermastautin kat Bangi, 
aku ade lepak kat satu restoran ni, restoran azura namenye, 
(kalau sesape yg study kat UKM or unikl MFI or 
kptm bangi or GMI, tau la restoran ni) .
Biasa la kan, jantan, lepak2 order tea o ais je,
nak order milo ais tak mampu, kering dowh!!
rokok sekotak atas meja, lighter kat sebelah.
Tengah sedap2 aku kutuk orang, tibe2 ade 2 makhluk
muncul tepi aku, ah moy dengan ah seng,
semangat giler pakai tshirt berkolar, siap tuck in lagi
dah macam student uitm dah aku tengok. ha ha ha
Pastu tetibe nak berlakon jadi bapak aku lak,

"lu orang hisap rokok tak?" (sambil tenung kotak rokok atas meja aku tu)
" eh mestilah tak hisap " ( sambil baling kotak rokok tu jauh2)

dengan selambanya die hulur kat aku sehelai borang
katenye nak survey & buat perbandingan
rokok yg aku hisap dengan rokok yg aku tak hisap,
entah2 kau nak report kat bapak aku... haish...

Die cakap kalau isi borang tu, dapat baucer KFC 10 hengget,
tapi.... kalau isi borang DAN beli sekotak peter stuyvesant
bernilai 8 hengget 50 sen boleh dapat baucer KFC
25 HENGGET!!!

shit...
cinabeng lu
lu ingat wa ni sape hah
pas kenyang makan ayam 
cheesy wedges la, coleslaw la
kombo jom jimat la, hitu la, hini la,
confirm mati

p/s : jom lepak azura lagi, mane tau ade baucer pegi holiday kat pulau pulak ke,
style dowh!!!

November 10, 2010

.: bila dah masuk tandas....hurmmmm :.


Terus terang aku cerita,
malam semalam lepas balik
dari kedai mamak kat depan UKM tu
perut aku memang sakit gile vavi punye
aku pon tak taw kenapa,
nak kate salah makan, betol ape yg aku
makan malam semalam, makan nasi kerabu 
yg aku beli kat pasar malam,
maybe sebab titisan budu yg makcik
tu simbah dalam nasi kerabu aku tu,
menyebabkan perut aku hilang pertimbangan.

ok, bila dah sakit perut
mesti nak pegi tandas,
aku capai towel hijau aku
lalu aku lilitkan di sekitar
pinggang aku...
zuuuuuppp!!!
tibe2 aku dah sampai tandas.
aku pilih tandas yg tengah.la,

(censored scene)*

masa tengah !@#$%^
tibe2 aku dengar ade orang
masuk, pastu die pilih tandas
yg kat sebelah aku tu, aku senyap je,
yela, takkan nak jerita bagitau die
"hoi org sblh, aku tengah berak ni"
kui kui kui....
mase tu pukul 3 pagi,
memang senyap la sekekliling,
so secara 'LIVE' nye
aku memang dengar la die pancut,
pastu tak semena2,
"proooot"

cibai lu kentot time gua tengah layan stim!!!

aku pon pe lagi, cepat2 basuh
bukak pintu, terus sergah die

"woi, kau kentot ea"

"eh, takde lah bang, saya sendawa je"


.: Persidangan Blogger-Blogger UKM :.

OK
semalam masa aku lepak kat
Perpustakaan Tun Sri Lanang
Universiti Kebangsaan Malaysia
aku terjumpa sorang blogger ni,
biasa jumpa kat dalam komen2 blog je
tapi semalam boleh terjumpa depan2 pulak.
Masa tu aku tengah baca paper dengan
Bunga aku, pastu tiba2 dia lalu situ
N tegur kitorang.. so, kebetulan
aku ada kat UKM N kami bertiga ni
blogger, so dengan secara tak rasminya
aku isytiharkan pertemuan itu sebagai
Persidangan Blogger2 UKM
dan aku sebagai tetamu jemputan khas..
ok.. sekian...

.: The lord of the ring : cincin at the jari kaki :.


semalam masa aku tunggu driver bas aku sampai
aku lepak2 dulu kat tempat lepak tu..
yela, kat situ die tulis,
"sila lepak sini"
so, aku lepak la kat situ, 
sambil cuba membunuh diri
dengan sedutan rokok kegemaran aku
'Winston Light'... hik hik hik

*amaran oleh kerajaan malaysia
merokok mencemarkan kesihatan

OK, tengah aku sedap2 lepak,
tiba2 aku TERperasan dengan satu 
kejadian ni... Seorang wanita berusia
bukan *keturunan Hang Tuah
berjalan ke hulu dan ke hilir sambil
menjenjeng plastik jeruk ( salak & mangga )
sambil jari kakinya penuh dengan
cincin.... (penuh ok!!!)
masa tu aku rasa nak sangat2
berTEMU dan berBUAL
dengan makcik tu...
yela, ekslusif kot, jarang jumpa
dengan orang pakai cincin kat kaki..
(penuh ok!!!)

Dia lalu sebelah aku...
dia duduk sebelah aku!!!!
rupe2nya die ni seorang yg KETIBUS...
watafak men????
arghhh.... Ya Allah, sungguh berat
dugaan mu ini, sanggup-kah aku
utk menghadapinya....
dlm pada itu, bas aku pon sampai
cepat2 aku lompat masuk dlm bas tu
akhirnya Tuhan makbulkan doa aku..
amin......

November 08, 2010

.: orang tamak selalu untung, macam aku :.

ok, pepatah melayu bercakap bahawa
orang tamak selalu rugi.. bukti??
xde kan sekarang, ok, kalau ade pon
tu korang ngade2 je, tengok, mane ade
kat entry aku skrg ni.. 
kihkihkih ( smbil jari cover gigi)

nak tengok orang tamak?
contoh paling hampir
bazar ramadhan, beli makanan
macam beli guli, banyak giler
berguli-guli banyaknyer, tapi sekarang
tak berapa nak hampir
sebab baru je lepas raya
so, tunggu tahun depan baru boley tengok.
nak tengok jugak?
ok, tengok cermin sekarang,
tu la contoh orang tamak..
ha ha ha ha..
shit...

simptom2 tamak biasa nya
gatal hati, lemah saluran minda,
tangan rasa nak raba semua di dunia
dan sebagainya... oleh  itu
marilah beramai2 men-tamak-kan
diri masing2 agar keuntungan bersih
disapu hebat....mantop... damn!!!

November 07, 2010

.: kau ni KETIBUS la :.


"saya benci perempuan yg KETIBUS"

tu lah status kt FB adik member aku ni
secara lampinye die tanya kat adik dia
KETIBUS ni ape?
"KETIAK BUSUK"

shit r...
aku pon tak suke dowh..
tp cam best je
tiap2 ari dpt cium
mcm kena santau beb


November 06, 2010

.: meraba-raba di celahan, sambil tunggang kuda :.


Malam kelmarin aku nak pegi 7E,
aku pinjam kuda member aku,
yela, kuda sememangnya lagi laju dari
motosikal... ni kuda 150cc punya.
Masa aku tengah bukak ikatan solex pada
kaki kuda tu, ade lah sekor kuda lagi lalu
sebelah aku, yg tunggang kuda tu
jantan dgn betina, sepasang lah kan,
ok, takkan lah aku ni jakun sangat tak 
penah tengok orang naik kuda,
yg membuatkan aku jadi jakun gile vavi,
kuda tu jalan slow je, pastu
si betina tu yg bawak, si jantan dok
kat belakang sambil tangan dia
betol2 kat celahan nikmat betina tu
sambil terkuis2 macam ayam nak cari port
nak berak, berak kapur kalau tak silap aku.
ish!!! atas kuda pon jadi ke????
shit r

cube try dalam keta pulak,
confirm bapak kau dah jadi atok.

ni lah kuda yg aku maksudkan tu


November 04, 2010

.: Pening Dowh!!! :.

1- erm,nk ckp cket neh kat awk ni.. bce NO 5
2- Mmmm..cmne ek nk ckp? Bce je la NO 8
3- nk taw ekh?erm,bce NO 9
4- huh,drpd pning bek bce jap NO 15
5- cmne ek nk ckp.. NO 17 je k..
6- sy nk ckp skg tp lbh bek bce NO 16
7- sy akn ckp tp bce dlu NO 2
8- yg sy nk ckp neh simple jek..tp bce dlu NO 4 k?
9- tak payah la bedebar2 cm2..cme bce jap NO 18
10- Blom lg la..bce NO 19 ye..
11- da pnt ekh? Bce jap NO 13
12- sbnrnye sy nk ckp klau(ah bce no 3 la)
13- tgl cket jek lg bce NO 20
14- argh,pnt neh..bce NO 1
15- adush,dah pning dh ni.. bce la NO 6
16- lorh,msh ta phm lg kew? Bce NO 12
17- ades,nk ckp neh..bce NO 7
18- sy taktau klu awk phm..tlg bce NO 10
19. Baca NO 11 dgn tenang ye..nt awk akn taw..
20- oke2,skg sy ckp..bce NO 14, tp slow2 jek k

nah panadol.. hahaha

November 02, 2010

.: Kasih seorang lelaki, cinta seorang suami :.

(petikan dari Harian Metro)

Sekeras2 hati lelaki, lembut juga isinya
Sekasar2 jiwa lelaki, halus juga raganya
Segarang2 muka lelaki, manis juga senyumannya
Sekali lelaki mati, sampai kapan ditangisi

YA... AKU SEDIH
aku sedih baca berita kat atas tu,
pengorbanan seorang lelaki yg bergelar
suami, sanggup menggadai nyawa demi
keselamatan isteri yg tercinta.
Dia mati lepas kena sengat dengan lebah,
 bukan sekor dua, tapi beratus 
ekor lebah yg serang & gigit dia
dengan isteri dia tu. Ingat kena gigit lebah ni
macam kena gigit nyamuk ke?
setakat kena gigit, lepas tu bintat sket
pastu ayah kau datang bawak 'vicks'
(alaaa, vicks, yg macam minyak gris,
tapi warna putih, dan panas tu)
sapu sket, siap bagi extra service,
urutkan sekali tempat yg kena gigit dek nyamuk tu,
tak payah la nak bising2, tengok kat atas tu
kena gigit lebah, pastu mati... dramatik dowh!!

ni lah dia yg dikatakan suami
sanggup gadai nyawa sebab isteri.
Kadang2 tu aku terpikir gak kat family aku,
bila nak di'refresh' balik zaman aku kecik
sampai lah sekarang ni, aku happy sangat
dapat parents yg macam parents aku ni.
Even bapak aku garang tahap rimau,
tapi hati banyak baik maaa.
Nak tengok dia garang? try r datang umah aku
pastu buat taik ngan dia, confirm kau
takkan kenal lagi sape tu incik Mohd, Isa.
hahaha... tapi siyesly, aku memang respect 
dengan cara bapak aku control family dia,
yeeee, aku ngaku yg aku rase terkongkong,
tapi tu dulu la, sekarang ni, aku happy sebab
sekarang ni, banyak benda yg aku tau
BAIKBURUKHALALHARAMDOSAPAHALASYURGANERAKA
dengan cara dia control family dia
dia dapat maintain jalan dia ke syurga nanti.
gudluck abah :))

Tu baru dengan family, kalau dengan mama aku
perghhhhh... jelse siot..!!!
separuh abad tak beerti separuh perjalanan
makin berusia, makin menjadi
tengoklah sekarang, aku selalu tersenyum
bila tengok bapak aku dengan mama aku
bermesra2... eyt.!! dalam bilik tu
aku tak tengok la, gila ape..
Ape yg penting sekali, aku doakan
kebahagiaan, keselamatan, keharmonia
kesihatan, kecergasan, keromantikan
utk mama dengan abah aku..
cheers mom 'N' dad.. :)


*****************
takziah diucapkan kepada keluarga Allayrham Ali Din
semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan
di kalangan orang2 yg beriman..
amin....
:peace:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang