nak menang keris model baru? klik sini.

May 22, 2010

.: mula2 study lepas tu....... :.


Pagi td sambil aku meneguk nescafe panas, ( ouchh.. panas!!! )
aku belek2 la paper arini, Metro, Sabtu 22 Mei 2010..
Tajuk muka depan Metro tu je dah panas mcm
nescafe yg aku minum tu...'Kemaruk Poligami'...
mesti laki yg buat hal kat frontpage metro arini
mmg takde org lain dah yg conqured frontpage ni
confirm2 si lelaki... adoi.. buat malu je sbb aku ni pon laki
malu la wei kat kaum sendiri..kaum hawa bace
dan ketawa tebahak2 saje nanti sambil memaki
tuan empunya bdn tu... free2 je dpt maki....

Lepas tu aku belek2 lagi paper tu, belek dan belek...
sampai la kat satu page ni, tajuk die takde la hot sgt
tapi........ mmg tak hot langsong pon...hahaha
tapi mmg aku tertarik la dgn tajuk ni...
'Hubungan Cinta Dorong Kejayaan'...
berita ni pasal student yg baru je grad diploma
kt satu universiti terkemuka kat Malaysia ni...
dorg same2 dpt grad dgn cemerlang... yg si lelaki
dpt pointer 3.93 manakala si gadis pule 3.79...
Amat memberangsangkan mate aku bile bace cite ni
sbb dorg ber-feeling2 tp masih mampu utk mencapai
tahap kecemerlangan yg sebegitu rupe hendaknya...

bak kata si pemain cinta...
"sesiapa saja boleh bercinta, tetapi perlu bijak dan mengetahui
tanggungjawab sebagai pelajar dan matlamat utama berada
di universiti."

hakikatnya lah kan, bila kite sendiri dah tau matlamat
utama kite bile kite dah berada di universiti, kenape
kite perlu melayan kehendak nafsu iaitu bercinta???
mmg byk kate lwn bagi kenyataan aku kt atas tu...

1. dah jodoh, nak wat cm ne
2. manusia mmg ditakdirkan utk berpasang-pasangan
3. nk teman study, ape slhnye
4. eleh, ko pon mesti ade awek kan???
5. kau takyah nak sebok la
6. dorg tu nak 'fight' mase exam nanti
7. dah mmg aku suke kat die, ko jeles ke???
8. ade Hero, ade la Heroin nye

byk lagi lah 'objection' yg mgkin aku akan dgr klu aku
usulkan bende remeh ni kat 'public'... tapi korg kene ingat
bende remeh ni lah yg akan menghancurkan umat,
lbh2 lagi generasi skrg ni yg sentiasa dibekalkan
dgn bekalan2 kejahilan, yg terlalu mudah bg mereka utk
mendapatkan bekalan2 tersebut, bermakna terlalu mudah
utk mereka menghancurkan diri mereka sendiri...

bila nak cerita pasal ape yg akan berlaku antara
kedua2 pihak, malas rasenye sbb masing2 dah tau
bila org tgah sdp bercinta, tgh sdp geli2, sume bende
boleh jadi...

tapi setakat ape yg aku bace pasal dua org student
tu, aku yakin dgn ape yg dorg lalui sepanjang dorg
bercinta... kemaksiatan menghalang keberkatan
ilmu terhadap seseorang, tanpa keberkatan, manusia
tidak akan mencapai kejayaan yg sebegitu rupa...

si pemain cinta ni nak berkata lagi... tamak betol die ni
"Hubungan kami mula mesra sejak dua tahun lalu dan
masing-masing tidak pernah lupa tanggungjawab utama
iaitu menimba ilmu demi masa depan".

baguslah kalau dorg berdua ni tau & masih sedar
akan tanggungjawab yg perlu dorg ni pikul spnjang
dorg menuntut di situ... semoga dorg ni akan teros
mecapai kejayaan yg diimpikan & klu dorg ni mmg
dijodohkan bersama, alangkah manisnya kenangan
dorg ni mase kat universiti sbb masing2 bekongsi
kejayaan yg sama....

"janganlah kamu mendekati zina, sesungguhnya
zina itu adalah perbuatan yang keji..."







May 21, 2010

.: kelajuan membunuh :.



Smlm lbh kurg pukul 10 mlm, aku kuar rumah
naik keta teros pegi umah cobiz...
on the way nak smpai umah die tu
ade 7 traffic light aku kene langgar
tp aku langgar time lampu dah hijau la
kang x pasal2 smpai surat cinta kt umah plak..
mase aku drive tu mmg tekan abes pedal minyak tu
yela, aku kuar dah lmbt kot... mmg x lpas r kaki aku
jap2, sblum smpai traffic light ke2 tu
aku singgah isi minyak jap kt shell
bajet2 isi RM10 mmg ckop r tok amik dorg ni
lpastu aku teroskn prjlnan amik si cobiz ni
dah sudah amik die, aku nk pegi amik
si belalang kunyit lak ni...bkt indah
excited lak aku nk amik si belalang ni
sbb jln nak pegi umah die ni luas, best n x byk keta
mmg kelajuan keta yg aku bwk time tu
sgt laju tp x brape nk laju sgt la
tp bole la nk dikatakan laju
sbb aku dah lmbt kot...mngkin la aku lmbt
bile belalang dah naik keta, lega sket aku
sbnrnye aku kesian kt mmber aku sorg lg tu
yg dah tggu aku dkat 2 jam...sbb aku lmbt la
tu yg aku tekan je minyak x lpas2
bile dah nak smpai ni...fuhh...
sket je lg tu der wa dah nak smpai
aku belok je nk masuk tmpe parking tu........
.
.
.
.
.
enjin keta aku mampos dowh
minyak abes ke???
a'ah...confirm minyak abes ni


aduhh.... tu la arep sape suh tekan x lpas2 td
kan dah abes minyak ni....tp......
ape aku peduli, yg pntg aku dah smpai kt tmpt tu
cume x smpat masuk parking je...
dgn kekuatan 2 jantan tersebut
mereka menolak keta aku tanpa kerelaan
bagai dirodok buluh kedlm hidong mereka
mereka menjerit kecil....
alaaaa sket je kot... thx dude..!!!



May 20, 2010

.: moto cabok & kasut branded :.

Pagi td aku keluar srpn dgn family aku
srpn kat Larkin yg harganye RM21.. mahal giler..!!!
padahal mkn bese2 je... sumpah aku x pegi situ lg.
mase aku on the way balik rumah lepas anta mak aku pegi keje
aku nikmati la sepuasnya keindahan bndr JB dr dlm kereta
keindahan yg dah lame aku tak nikmati sejak aku smbng blaja
kat Penang, utara sane tuh.. jauh kot dr JB... 12 jam prjlnan..huhu
mase aku tagh syok2 usha construction flyover kt Danga Bay tu
tibe2 ade satu motor yg ditunggangi seorang mamat sempit ni
selamber je meluncur laju kat sblh keta yg aku naik ni
meluncur ala2 naik pelampong kat Sunway Lagoon tu
mmg potong stim r mamat ni... die block view aku... abes trlpas...
padahal naik motor C70 je kot... agak2 sikit der... aku langgar kang
hahahaha..... hah tgk, baru acah dah tertekan gear...
aku usha je mane mamat tu nak pegi.. siyes beb, motor die tu
dah abes buruk dah... mmg la asal bole gerak je, tp keadaan motor tu
aku tgk, kesian kot kat die... mgkin die belom mampu nak beli yg baru
tgah2 usah moto die, aku ter-perasan kasut yg die pakai...mak ai..!!!
motor abes cabok, kasut asics (tiger) kaler merah biru yg harga-nya
RM350.00.... even kasut tu yg tiruan, tp sape yg tau... die sorg je yg tau
org lain mane tau, tu pon kalau die tak bgtau kt org lain la...
org tgk kasut pon mesti dpt agak die beli yg tiruan hanye disbbkan
keadaan motor die yg dah abes burok tahap motor burok yg burok sgt3
tp sape tau, mgkin die dpt gaji lbh, die beli kasut yg 'Ori' pastu motor
tu mmg die gune tok die cari rezeki...so, klu org dah aggap tu kasut tiruan
sape yg nk rembat??? baik pegi beli kt uptown, murah je kot....


don't judge a book by its cover
don't judge a person by his/her C70/asics
don't look back when u r riding
because it can cause accident
rosak kasut mahal tu nanti woi...!!!


May 14, 2010

.: tiada lagi waktu untuk aku :.


manusia
memang tak pernah lari dari membuat kesilapan
walaupon kesilapan yang hanya sebesar kuman
hinggalah kesilapan yang sebesar bapak kuman
kesilapan memang satu kesilapan...tetap satu
bukan dua, tiga atau empat.... lima ke... 6....

kesilapan yang datang dari
kedua-dua belah pihak
pihak baik & pihak jahat
pihak jahat buat silap
atas kesilapan yang telah
dilakukan oleh phak baik
akhirnya kedua2 belah pihak
dipersalahkan... tapi....
pihak jahat lagi salah
menganiya pihak baik
jahat sangat...grrrr!!!!



mule2 saya sampai
saya tak perasan pon awak
tapi saya tau awak usha saya
walaupon awak duduk
diam2 je dalam tu
tapi saya tau...
awak takyah nak tipu
betol kan??

mase tu
saya dtg dgn abah saya
erm.... jap2...
ke awak usha abah saya?
awak jgn main2
jgn main giler awak
bermadu mama saya nanti

abah saya dtg situ sbb
nak betolkan jam rosak
byk giler kot...ber-jam2 byknya
satu plastik abah saya bwk
dgn harapan lps ni
tgn die penoh dgn jam
dtg keje pon awal je

mase apek tu tgah betolkan
jam2 yg abah saya bwk tu
saya usha jam yg apek tu jual
saya nmpk awak dlm tu
tp saje je buat2 tak nmpk

puas saya pusing2 kt rak tu
tp saya tak jumpe pon
jam yg lg cntik drp awak
tp saya taknak kalah
saya tetap buat2 tak nmpk
mcm la awak tu bagus sgt
pdn muke awak...!!!

tibe2 apek bongok tu jerit
sudah siap maa..!!!
lincah betol apek tu repair
gud job apek...
3 bintang bersinar utk lu

tp saya....
saya masih tetap dgn pendirian
buat2 tak nmpk lagi kat awak
tibe2 abah tanya
"takde yg berkenan ke jam tu"
uish...
"ADA..!!"
saya teros tunjuk awak
sbb saya tau awak lah
yg terbaik dr yg lain
saje je td taknak usha awak
nnti awak perasan lebih

sbnrnyer arini hari ulangtahun
kelahiran sya yg ke 18
sweet sour bitter salty Eighteen
ssb tu lah abah offer jam tgn baru tu
awak mane tau pape
yg awak tau awak dah
tak duduk lg dgn apek bongok tu
awak ade dgn saya je setiap mase

sehari....awak sentiasa disisi
seminggu....awak di sinari cahaya lampu
sebulan....awak memberi saya waktu
setahun....awak berada di awan biru
dua-tahun....awak ade kat utara
dua-tahun3bulan....awak hilang?????

mcm mane awak bole hilang ni
awak ade kat mane skrg
saya rindu sgt kat awak tau
saya dah cube jaga awak
sebaik yg mungkin
tapi awak pergi jugak
tinggalkan saya sorg2
awak ni jahat la
kenapa buat saya mcm ni
takkan saya nak gntung
jam dinding kat keher saya
malu la saya nanti

awak...... balik la
hidup saya tak lengkap
tanpa awak kat sisi
even awak selalu melekat kat tgn saya
saya nak ckp kat sisi jugak
ape saya peduli, saya yg taip
blog saya , bkn blog awak

awak merajuk dgn saya ke?
saya mane ade buat slh kat awak
alaaa....stkat tgk yg kat dinding
tu pon awak nk cemburu ke?
ok2.. saya janji lpas ni saya tak
buat lagi..tak tgk dinding lagi
saya tgk awak je ea

balik tau awak...saya tunggu awak

****************************************************

janganlah kamu menganiyai sesama manusia
kerana itu akan mendatangkan perpecahan
di antara kamu dan sesama masyarakat
jadilah insan yg menyatukan sesama kita
kerana ikatan silaturahim yg terjalin
akan mengeratkan lagi hubungan sesama kita

arep hilang jam
jam arep hilang
sape yg curik
nnti kene potong
potong sume teros
bongok...!!!!


May 10, 2010

.: pusing - pusing Kuala BER-Lumpur :.



jeng..jeng..jeng..

taadaaaa...!!!!
ngeh3... :-D

Semuanya bermula dgn Plan A*

*(kami nak ke genting, sbb arep
ckp die ade tiket free utk masuk
theme park kat genting tu... last2
die ckp cancel pulak atas sbb2 yg
tak dpt di elakkan... ish...
jage ko arep ..!!!)
+
(Plan A dah dirancang 6 bulan yg lepas,
tinggal lg 2,3minit, cancel teros...
siot r arep...!!!)
+
(jom r pukul arep tu)

tp takpe
arep da berjaya susun
semuanya dgn rapi...
sampai berapi korg semua kan??
hahaha



the man with the......
aik..!!! apsal ade nasi lemak
dlm gmbr aku ni...
tukar2....



ah'ha...baru betol...
no props...no probs
'the man with the messy plan'
arep gerak dr penang sabtu ptg
ptg yg dingin tanpa angin
detemani hujan ribut tanpa belas
along amik kat bus stand
seksyen 17 shah alam
pastu teros pegi uptown seksyen 24
kat sane mkn2...minum2
arep mkn ala kadar je.... erm...
mkn nasi goreng laa, tp ala kadar je
ish korg ni... !!!


DER...!!!
lu dah la tido dlm wayang
siap 'snoring' lg...adoi...
arep dah ckp
pegi balik tido dulu
lu degil...lu taknak dgr ckp arep
tp bagus jgk lu degil der
lu bwk arep jln2
bersiar2 mkn angin
kt Federal Highway
s.alam ke bkt jalil - 1 hour 30 minutes
nice trip der...thanks to them
who help us find the way
officially to bkt jalil
trademark kite yg baru der
'Jangan ikut hati...ikut la signboard'



alahai cobiz
wa banyak rindu sama lu
aku lari pegi penang bkn sbb
aku merajuk, tp sbb aku jeles
jeles tgk lu pgg tgn dgn daniel
hahahaha....;))
bila aku smpai kl sentral
aku naik tangga gerak sendiri tu
muka lu yg pertama aku nmpk
tapi yg tak sedap nya
aku nmpk muka lu dlm McD
lu ni mkn je tau ea
tibe2 aku nmpk muka mamat ni
cntik je dduk sblah lu der....


woi daniel..!!!
mmmuaahhh...!!!!
hahaha
masa ni kitorg lepak kat
warung mamak dpn BB Plaza
mamak ni mcm siot gak
si cobiz order nasi lemak ayam
pastu die ckp nk ayam yg ade byk isi
mamak tu tanya la nak bhgian mane
si cobiz ni ckp la nk bhgian dada
dgn tak semena2 mamak tu punye
bangang + gila seks pegang dada cobiz
bodoh punye mamak
gila seks r lu
(jom pukul mamak tu)


hai amin...!!!
nasib baik ko lu ade skali dgn kitorg
kalau tak mesti kitorg dah kena angkut
pegi balai2 yg berhampiran
sebabnya....
tggu monorel bukak pukul 6 pg
masa ni masing2 muka dah mcm
zombie kg petai dah
ye la dr pagi jd org gile
pusing2 kl ni...smbil2 cari bapok
nak pegi cubit hidung palsu dorg tu
smpai ke pagi esok nye balik dah
adoi korg ni....



ni muka sebelum naik kat rooftop
kedai arab yg kitorng nak lepak tu
sambil2 shissha tgk team chelsea
julang trophy EPL utk musim ni
siot r chelsea... geram aku dgn ko
patotnya ManU dpt tahun ni
hahaha....




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang