nak menang keris model baru? klik sini.

April 06, 2010

.: Gunung yg tinggi sanggup aku daki, Lautan peperiksaan risau betol aku nak renangi :.



dup.dup...dup.dup

bile pakcik-makcik yg keje
dekat tmpt korg blaja tu
dah start susun meja dgn kerusi
kat dewan besar.... berjaga2
tu satu amaran!!!
keras bai amaran tu

....."arini nak study ni,
esok study tu pulak..
erm.... errr......
lusa subjek ni....
subjek ni pulak lewat sikit
pon takpe sebab subjek
senang sikit....."

ala takpe, byk hari lagi ni
mesti sempat punya aku nak
study last2 minit nanti
takyah risau arh

alamak....!!!
banyak lagi rupenya
aku belom study
aduh...macam mane ni
sempat lagi ke aku nak
abes kan tajuk ni
adoyai

bila bukak buku
bersih je buku tu
mcm baru beli je
hakikatnya dah nak abes
semester dah ni
kedai buku pon dah nak
tutup dah pon

eh..ni ape pulak ni
mcm formula fizik je
F= ma....??
acceleration?
force?
newton?
ape sume ni
jgn lah buat mcm ni
jgn main2 der

rase mcm dah lame
tak smyg ek
sbb tu lah susah sgt
nak masuk bile study
patot lah ssh sgt aku
nak phm ape yg lecturer ajar

hah.. mase ni lah baru
nak cari sejadah
baru gerak meter air tu
sbb pegi amik wuduk
kalau tak jgn harap
lah nak nmpk muke tu
menghadap kiblat

ape lagi?
ape lagi?

hah..!!!
da pegi mintak maaf kat
lecturer2 yg di-umpat-kan
sebelum2 ni??
baik pegi cepat
sebelum dorg kunci pintu
tak pon buat la appointment
sbb nak mintak maaf
mane tau kene amik
nombor dulu ke
pdn muke
sape suruh mengumpat

pen dah ade?
sape2 yg rase kaya
yg gune 'Parker' tu
pegi refill cepat
pembaris?
kalau takde pembaris
mcm mane nak garis
'liquid paper' yg putih tu
dah ade ke belom?
kalau takde, pegi toreh getah
same je putih die tu
sempoa aka kal-ku-la-tor
da ready ke?
baik pegi periksa bateri
kalau da low pegi cas cepat

slip exam....!!!!
adoi, rase mcm belom
print-out lagi ni
cc bukak lagi tak?
library?
jom2 pegi library
alamak...
time2 ni lah library punye
printer rosak, takde ink
adoyai....

banyak lagi sebenarnya benda
yang kita semua kena bersiap-sedia
bukan dari segi luaran aje
dalaman pon mesti kena kukuh
sekukuh tembok batu
yang biasa orang dok punggah beras
alaaa.....kat sempadan sana la

tanggungjawab kita sebagai khalifah
di atas muka bumi ini adalah untuk
beribadat kepada ALLAH disamping
menuntut ilmu sebanyak mungkin
ilmu dunia & ilmu akhirat
sama penting...sama genting


.: selamat menduduki peperiksaan akhir :.

21 April 2010 : CITU 101
25 April 2010 : BEL 120
29 April 2010 : PHY 143
5 Mei 2010 : MAT 133
8 Mei 2010 : CHM 140

Mechanical Engineering
UiTM Penang
2010







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang