nak menang keris model baru? klik sini.

February 26, 2010

.: the 27th of February :.

27 Februari 2008

hari ni arep dpt satu kenangan
satu kenangan yg takkan arep
lupekan smpai bile2... takkan!!

mcm biasa arep bgn pagi-pagi
lepas subuh arep trun bwh
pnskn enjin keta mama
sbb mama nk pegi keje
smbil2 tu mama buatkn
breakfast tok arep dgn adik2
yg nk pegi skolah tu

arep sedar arini birthday arep
tapi arep senyap je pagi tu
arep saje je nk tgk sape yg ingat
birthday arep...tp sume snyp je
hurmm.... :-(

arep tekan alarm keta mama
"toit..toit.."
arep masuk dlm keta
arep pon start la enjin keta tu
bile enjin dah hidup
arep turn on the radio

"......I know it's kinda late
But happy birthday..."

aduhhhh....
rase mcm nak menangis je
mase tu an...yela, mane tak nye
The Click Five plak yg wish
birthday arep pg2 bute tu
mmg la arep tak menangis
tp arep terharu sgt...
time kaseh ye The Click Five

tahun ni jugak arep
dpt hadiah jam CASIO
abah yg bagi...tp.....
abah bg pon cam tak sengaja
sbb mase abah ajak pegi
kedai jam pg tu
abah tak ingat pon hari tu
birthday anak die yg hensem ni
arep saje2 je mintak jam
sbb arep mmg takde jam
tibe2 abah belikan
amik je la...
time kaseh abah


27th February 2009


masuk je tarikh ni arep da
genap umor 19 thn... alaaa
mcm kecik lagi je, bile nak umor
puluhan thn ni...adushh...

mase ni arep da msok matrik
da smster 2 da pon mase ni
arep rase2 kan kengan yg arep
dpt mase matrik ni la
kenangn yg plg arep tak bole
tak nak & takkan lupekan
smpai bile2...bes sgt..!!!

mlm tu da lps pukul 12 la kan
arep mcm bese r study je
buat2 tak tau je dgn dorg sume
sbb arep da tau sgt da prangai dorg ni
klu time burfday, ade je plan2
nk prank kwn yg smbut burfday tu

sejam da mase berlalu
tp arep still tak nmpk byg
dorg sume...harap2 takde la
jadi pape mlm tu...
tp arep da tersilap langkah
org yg plg tak disangka2
dpt perangkap arep
lepas tu......

mase arep tgah study tu
ade org ketok pintu
arep pon bkak je la
nk tgk sape yg ketok
tgk2 si medas,
dia ajak hisap rokok
kat tandas...siap bwk rokok
lebih lagi tu..lain mcm je ni

arep buat tak tau je la sbb die bkn
tau pape pon pasal birthday arep
tgah sdp2 hisap tibe2 die ckp die
nak pegi beli lg sbtng... aik.. x puas lg ke
arep pon hangguk je la kepala ni

mase tu jugak arep pnggil die balik
nak bgtau yg arep da tak nak hisap lg
bile arep kuar je dr tandas tu.....
mak ai..!!! ramai giler org tgah tggu
nk prank arep... msng2 muke kejam nak mati
kat tgn najib dgn din ade baldi
aduh....busukk..!!!!
arghhh...!!! apsal aku kene jugak ni...
dgn kekuatan team futsal, bdk2 kelas arep
roomate, bdak2 aras lagi...
mmg la tak bole nak lwn lagi
arep sorg je kan..
terpaksa la buat2 kalah

arep pon tak tau la mase tu
brape kamera tgah rakam
aksi2 plg 'panas' tu
sbb arep tak pakai baju pon mase tu
tmbh2 ngn keadaan cm tu
mmg seram sejuk je
dorg suh arep wat ucapan
adoi...nk kne prank pon kne wt ucapan
da sdh tu...
najib rasmikan upacara tolak bala tu

saaatuuu......duuua.....ti....gaaa..!!!!

arep redha


27th February 2010

uish... da masuk thn 2010 rupenye
maknenye arep da umor 20..!!!
yeah...tiada lagi umor belasan thn
bye2 belasan thn...
arep da 20-an la... da besar beb

mase ni plak arep da masuk
uitm penang... dr jb ke penang
bkn agak jauh, tp jauh gile
arep tak sangka plak dpt smbng
blaja kt penang...negeri utara
pape pon arep, gud luck study

seminggu lagi nak birthday arep
arep on fb, teros letak privacy
bitrhday kat bdk2 kls kt uitm ni
bkn ape, arep da rase da klu kene
prank...busuk doe..!!!

mlm b4 birthday tu arep da siap2
sume keje sbb arep da plan
nk spend time ngn fb lak
after 12 midnight jap lagi
arep rase epi sgt2 mlm tu
sbb more than 200
of my frend kat fb tu
wish my birthday
even i don't know them.

yg plg arep hepi skali
all my lovely blur&co
wish mine through sms
and the most is
amy n the geng
sent me an audio message

"AREP..!! happy burfday to u....
happy burfday to u....
bla..bla..bla....
hahahah..."


wah... thx
that was very cute..
arep rase happy sgt9
thx blur&co
love u forever


"WEI KORG... AKU NAK RASE
OREO COLGATE KAYU SUGI PULAK"


esoknye pulak
bile arep bgn je dr tido
all my lovely family
abah, mama, along,aiman,adik erin
wish burfday arep
arep rase hepi sgt9

itulah hadiah plg bernilai dlm hidup arep
satu ucapan
yg ringkas
yg tak seberapa
yg tak kene bayar
yg itu...yg ini...

jap2..!!!

thx to Radzi sbb blanje McD
thx to Dhaus sbb blanje lunch
thx to Zaki sbb blenje rokok
thx to stifler's sbb prank aku


*******************************
SELAMAT HARI LAHIR AREP
YG KE 20...

lu jgn ingat lu da besar
lu boleh buat suke2 hati lu bai???

ingat mak bapak lu kat umah tu
ingat adik beradik lu kt umah tu
ingat blur&co yg sayang sgt kat lu tu
ingat ape yg ustazah ajar kat skolah dulu

jgn jadi anak yg derhaka
jagn jadi insan yg tak berguna
jgn jadi org gila

arep da besar
arep da 20-an
arep nak hadiah
arep nak semua


February 16, 2010

.: congrats to all my BLOOD :.


saya dtg dari jauh
sbb nak jumpe awak
sbb saya rindu sgt
rindu kat awak

bile saya smpai je
saya ckp saya nak
duduk rmh je dulu
esok2 baru pegi
jumpe awak

saya nak abeskan mase
saya dgn family saya
sbb saya pon rindu
kat family saya jgk

tapi bile sinar ptg
beransur pergi
pendirian saya berubah
saya xnk jd hipokrit
saya nk kuar jgk
sbb nk jumpe awak

saya dgr suara awak
gembira sbb saya ckp
saya nk dtg jumpe awak

bile saya smpai kat situ
saya teros pelok awak
saya rindu sgt kat awak
bende prtama yg awak
ckp kat saya mase tu

"eh, lu da kurus dowh skrg"

saya hanya mampu
utk ukir senyuman
satu senyuman
yg hanya terukir
bile saya ade dpn awak
senyuman tanda saya
bersyukur sbb saya
dpt capai ape yg saya
impikan sebulan yg lps

tibe2 awak bgtau saya
sesuatu yg amat berat
utk telinga saya dgr
awak ckp awak ade
mslh besar...bsr sgt

bile awak ade mslh
saya dtg tolong
saya sentiasa ade
mase awak perlukan saya

saya hanya mampu
suruh awak sbr
sbb saya tau
sbr tu spruh drp iman
awak ckp 'OK'

tapi....

air muke awak x OK pon
air mate je yg mengalir
air milo yg awak order
saya yg abeskan
x pasal2 saya yg kne byr

saya cbe nak wat
awak happy
tapi saya x larat
sbb saya asyik dgn
cite pasal saya kt
tmpt yg jauh tu
pdhal awak tgah
ade mslh yg sgt bsr

saya tepuk bahu awak
saya sruh awak relax
awak tgk saya
awak ckp

"thx cha..aku ok je ni"

bgs la klu awak
betol2 OK...OK ke?
aduh mcm ne ni
saya tau awak x OK

xpe2, awak balik dulu
pegi tido pelok bntal
jgn lupe basuh kaki
sbb kaki awak busuk
td kan awak pijak taik

mlm esoknye awak
msj saya.. np x kol je saya
xde crdit ke?
awak ckp nk settlekn
mslh awak yg bsr tu
saya ckp ok je

saya amik awak kt umah
saya bwk awk pegi @#$%^
nsb baik tmpt ni tenang
kononnye bole settle mslh
tp xle settle jgk
xtau knp ek

esok mlm skali lagi awak
ajak saya kluar nk settle mslh
saya pegi amik awak
tp mlm tu kwn saya ade skali
sementara awak settlekn
mslh awak, saya dduk luar
smbil pgg gitar, saya baring
dpn pintu pagar tu
sbb saya nak tgk bintang
saya petik gitar
awak petik bunga

saya dpt hasilkan satu lagu
lagu utk awak
irama utk awak
alunan utk awak

dari luar saya dpt dgr
awak ketawa mengilai2
tu tandenye awak da
dpt settlekn mslh awak tu
saya tumpang gembira
sbb awak dpt petik bunga
kat taman rmh org















February 13, 2010

.: Bang..!! tolong kitorang bang.. kitorang nak balik raya cina ni :.


tragedi :kisah si A dan si Z
tempat kejadian :kolej zamrud, uitm penang
masa berlaku :11.00-11.30 pagi nak ke
tengahari

A ajak Z pegi cari rokok kat wing sebelah
sebab mase tu masing2 tgah xde brg
tmbh2 pulak nak wat 'investment'
lagi la mencari brg tu
Z pon pegi la dgn A kt wing sblh
(nak pegi wing sblh kne gune lif)
target pertama kt tokan
punye smgt aku kire duit syiling
skali tokan pon da xde brg
aduh...!!! hampa la siot
tinggal rokok org tua je,
si surya yg sembunyi dlm gudang simpan garam

A : "cm ne ni Z, mane nk cari lg ni?"
Z : "mane aku tau dowh"
A : "owh xpe2, aku ade lg satu lubang, jom2"

A dan Z pon pegi la tgkat atas
mane tau naseb2 ade lg yg blom gerak balik
fuh..!!! ade la wei...hahaha
nsb baik ade, dpt sorg sbtng
muke msng2 da mcm dpt result dekan
dekan ke lecturer ke tu sume x peduli
yg pntg A ngn Z da dpt ape yg dorg nak

A ngn Z pon turun la lif
nk balik kt wing dorg
tggu punye tggu punye tggu
smpai pon lif yg A ngn Z nk naik ni
bile da dpt naik je
tibe2 Z bole terpikir
bnde plg bangang dlm hdp die
si A ni pulak boleh melayan je
fikiran bangang si Z ni

Z : "wei, ko nk rase lif ni separuh x?"
A : "nak2, ko try r dowh"

si Z ni dgn bangganye bkak
pintu lif tu mase lif tu tgah brgrak
tbe2 lif tu trsngkut kt tgah2
naik xle, trun pon xle
arghhh..!!! sial la Z ni
puas si A ngn Z tkn butng kt situ
mmg cnfrm xle bkak da pintu tu
aduh....siot r Z ni

A ngn Z da mule brpeluh
msng2 gelak sbb ke-bangangan si Z tu
A rase mcm hantuk je pale Z kt dinding lif tu
da lbh 15 minit kt dlm tu
A pon try bkak pintu lif tu
punye la pyh nak bkak
last2 dpt jugak bkak
mmg siot r pyhnye nk bkak pinu lif tu
hahaha....
bile da brjaya bkak je
teros pggil org yg ad dkat2 situ

"bang2..!! tolong ktorg bang, ktorg trsngkut dlm lif ni
ktorg nak balik cuti raya cina bang..."



(gambar hiasan)

hiasan la sangat gambar ni
ni gambar plg real budak yg
trsangkut dlm lif tu





lepas je A ngn Z dpt kuar dr lif tu
abg technician tu teros letak
bende kuning ala-ala digi tu dpn lif
angkara si A dan si Z tu la
lpas ni A da xnk naik lif ngn Z lagi
takot lpas ni lif ni jadi suku pulak

***********************************

rokok oh rokok
penghisap rokok lbh rela x mkn
hanya disbbkan sebatang rokok
yg mmpu untuk mengurangkan
populasi dunia dr masa ke semasa


A = arep zakwan
Z = zaki jaffri


surya si gudang garam
nusan si hutan belantara
jalur emas bin bukit siap
winston si rokok ringan

February 11, 2010

.: Nur kasih vs Nur Ilahi :.

(Permatang Pauh, Pulau Pinang)


Indahnya ciptaan Ilahi
Menjadi santapan nurani
Untuk pelbagai generasi
Hingga ke hari ini...

Allah jadikan siang
untuk manusia keluar
mencari rezeki
dan
Allah jadikan malam
untuk manusia berehat
dari keletihan mencari rezeki

berehat tak bermaksud
tak buat ape2 pon
janganlah sebab penat sangat
sampai solat pon diabaikan
solat tu tiang agama
tanpa tiang yang kukuh
mcm mane agama kita
nak berdiri teguh

meh sini bagitau aku mcm mane???

tiap2 petang
pukul 7.15 ptg
aku mesti nak duduk
kat sebelah tngkap bilik aku
sebab ape???
sebab aku nak tgk
matahari terbenam
mmg la mcm jakun je aku ni
mcm lah kt Jb tak le tgk
tapi kan
dkt sini aku tgk lain mcm je
mmg pandangan terbaik
setiap saat jarum jam berdetik
aku dapat rasekan
pergerakan matahari tu
slow2 je die gerak
sampai lah matahari tu
hilang dari pandangan aku
disebalik bukit
kat sebelah Pulau sane

*************************************

aku hidup di atas dunia...
walaupun hanya sementara...
aku tetap leka...
dengan bayangan dosa...



zakwan cakap zakwan baik
baik cakap baik lah sangat
sangat cakap sangat baik
baik cakap zakwan baik sangat

;))


February 09, 2010

.: Ada jugak manusia jenis yang macam ni :.


manusia oh manusia
memang lumrah kehidupan
Allah dah kurniakan mulut
memang untuk kita bercakap
tapi yang paling penting
gunakan mulut utk berzikir
bukan tambah api
dlm persahabatan

bila aku bercerita
kau pon nak bercerita
kalau cerita kau tu best
takpe la jugak
boleh lah aku tumpang gembira
tapi tiap kali kau cerita
mesti aku taknak dengar
tapi terpaksa buat2 dengar
sebab malas nak kecikkan hati kau

asal kau cerita je
mesti benda2 yang aku dah tau
tapi syoknya kau bercerita
macam aku ni baru lahir tadi je
adoi...!!!
penat betol aku dengan
kau sorang ni

kau cerita pasal satu benda
konon2 kau sorang je yang
expert pasal benda tu
tapi bila ade problem
kena kat kau pasal benda tu
aku jugak yang kau cari
cari untuk???

untuk bercerita yang kau tu
tak tau nak settlekan problem kau tu
ya..!!!
aku tau kau sebenarnya tak tau
tapi aku senyapkan aje
sebab kalau aku ckp kau tak tau
nanti kau tambah lagi cerita kau
semata2 nak tunjuk yang
kau betol2 tau

********************************

fuhhh..... lega hati aku
encik blog, kau la tempat aku mengadu
ini bukan nak mengampu
tapi aku tetap pada yang SATU


zaki panggil arep
thirah panggil zakwan
afif panggil zack
ejal panggil wan

.: MUHAMMAD ARIF ZAKWAN :.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang