nak menang keris model baru? klik sini.

December 02, 2010

.: orang-orang johor...sila bangga diri :.

pelan perancangan sistem transit di johor bahru
(nk tengok lagi jelas, pegi dekat link ni, pastu
jgn lupe download picasa 3.8, clear beb)

Ok, secara Overall-nya dipanggil
Rail Transit Network of Iskandar Malaysia

Keseluruhannya melibatkan tiga syarikat pengangkutan iaitu :

1. Keretapi Tanah Melayu
2. Syarikat Permodalan Iskandar
3. High Speed Rail

*********************************************************

 Keretapi Tanah Melayu

Laluan yg bewarna Biru itu dipanggil Tebrau Shuttle
laluan bermula dari Tg. Pagar di Singapura
melalui JB Sentral, dan akan berakhir di empat stesen yg berlainan
Senai Airport, Mersing, Muar dan Gemas

Laluan yang bewarna Merah pula dipanggil
Iskandar Malatsia East-West Commuter Line
laluan bermula dari Gelang Patah dan berakhir di Tanjung Langsat

Syarikat Permodalan Iskandar


Laluan yang bewarna Pink itu dipanggil
Permas Jaya-Kempas Line
Laluan ini bermula dari Taman Impian Emas
dan berakhir di dua stesen berlainan iaitu
Plentong dan Bandar Seri Alam Barat

Laluan yang bewarna Jingga itu pula dipanggil
Ulu Tiram- Skudai Line
laluan ini bermula dari Kangkar Pulai dan Berakhir di Ulu Tiram

High Speed Rail


Berpandukan pada pelan perancangan tersebut
laluan keretapi laju ini akan bermula dari
Marina Bay di Singapura dan berakhir di Penang Sentral

***********************************************

Walaupun ini hanya perancangan
tetapi ini sangat membanggakan
bukan sahaja seluruh rakyat negeri Johor
malah mampu untuk menarik orang luar
untuk menikmati kemudahan yang bakal
disediakan ini...

p/s : kalau la jadi benda ni, memang style arh..
damn it !!!
rase macam nak beli satu gerabak
senang nak bawak mak aku pegi Tesco
beli ikan gelama...

9 comments:

+d.O.Y.A.h+ said...

ahahahaha~ kalo jd bg aku satu :P

arif zakwan said...

cet kamu ni, baru ingt nk bg 3...

.:padie_eyla:. said...

haha. jadi je tros aku pasang hajat nak pindah jhr. =p

atahsaat said...

terbaik! aku nak satu gak! hoho

arif zakwan said...

padie, klu ko pndah johor, aku sambut ko dgn kompang. hahah

arif zakwan said...

atah pon nk order satu gak ??
uish, bole wt bisnes aku cm ni. hihi

z.a.r.i.t.h said...

style! baik buat benda ni dari 100floors tower. mengarut.

arif zakwan said...

hehe... tggi sgt tuh 100 floors.. huhu

cik aied said...

nice info...sy nk share kt blog sy la..nti sy link ke blog awk ye..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang