nak menang keris model baru? klik sini.

December 13, 2010

.: Lilin :.


'Guru....kau umpama lilin yg menerangi hidupku'...

ni yg aku rase nak jadi cikgu ni
simple gile keje die
datang pagi2, menyala sebab
nak terangi anak murid
biasala kan, lilin murah
tak sampai mase rehat dah padam
so, aku dah boleh balik
;p

Aritu masa tengah beratur panjang kat kaunter Ikea
aku dengan abang aku yg usung trolley bodoh tu,
yela, mane tak bodohnye, tayar pancit.... ha ha ha
mase tu mak aku pon ade skali, kalau takde, sape nak bayar sume ni.
then, sambil2 tengah tunggu tu, aku terperasan satu lampu
meja, untuk buat study la senang cite, memang cantik gila lampu tu
aku amik lampu tu, tengok harga die, bole tahan mahal jugak la
"arghhh.. tak kire, aku nak jugak... " bentak hatiku

mak aku tibe2 nak bercakap jugak
"lampu mahal2 kalau belajar malas tak gune jugak"
ooohh mama....... pedihnye...
pastu die sambung lagi
"orang dulu2 nak belajar gune lilin je tau, berjaya jugak kan"

"die gune lilin tu sebab nak jadi cikgu, yela
kan guru umpama lilin yg menerangi anak murid die"

;p


tapi, aku tak rase orang dulu2 study gune lilin merah ni.
takkan dulu2 kat kampung, dengan rumah kayu
bersalut anai-anai ade orang nak buat
candle light dinner tengah2 malam???

2 comments:

+d.O.Y.A.h+ said...

lama dah tak pasang lilin. ngoo

Panglima Arep said...

haha... mlm ni rumah kau blackout!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang