nak menang keris model baru? klik sini.

December 20, 2010

.: kau umpama hanjeng yg menahan berak :.

Semalam yg hangat bak kata awie kepada peminatnye.
kenapa hangat? hah! yg tu yg kite tak tau tu. ha ha ha...
Hangat la, tido malam kipas tak bukak.. apsal tak bukak kipas?
sebab aku bukak ekon la... ha ha ha
Hangat-hangat taik hanjeng...

Semalam mak aku ajak pegi Nilai 3,
alasan mak aku kali ni, bapak aku yg ajak pegi sane,
eleh, padahal aku dah tau dah ape agenda die.. ha ha ha
Same r macam nak pegi kolumpo aritu, die cakap nak bawak adik
aku yg kecik tu kenal2 kolumpo, last2, handbag Carlo Rino
selamat sampai ke johor bahru dengan senyuman..
arghhhh....

Rumah kat jb, die ajak pegi Nilai 3 kat N9 sane tuh,
macam ajak pegi jalan2 kat giant jek sambil usung troli
besi tahan karat tuh.. stainless steel katenye...

Sebelum pegi Nilai 3 tu, kitorang pegi jalan2 kat semenyih.
On the way tu, aku ade ternampak signboard tulis
'Broga... lagi 5 kilo je nak sampai'
tibe2 aku jadi teruja, apsal ek?
ade ape dengan broga tu??
ape beza broga dengan skudai??
;p

ok, sekarang ni, kisah 2 ekor hanjeng yg meragut keseronokan kami.
Dah sudah shopping mopping kat Nilai 3 tu sampai satu meja kayu jati
muat dalam kereta, kami bergerak pulang... yeayy!!!
On the way tu, da masuk waktu asar, singgah R&R Pagoh,
tapi.... jem macam haram... arghhhh...
dah la tak bole lewat untuk solat.-.- he he he
takpe, bapak aku suh tunggu je, mane tau ade kereta nak keluar ke,
tunggu tepi, bagi signal... tandanye tengah tunggu nak masuk parking.

Bila ade satu kereta nak keluar tu, aku memang dah ready nak masuk la,
tibe2 ade satu kereta ni, laju je, datang2 terus masuk parking yg
aku tunggu selama 15 minit tu... hah? aku terkesima lalu mencapai
stering lock bawah seat, keluar kereta, terus tanya hanjeng tu
sambil sentuh cermin kereta die dengan stering lock besi tahan karat tu

"bang, saya ade jual cermin kereta siap tinted, nak beli tak???"

hanjeng sungguh abang itu, penat2 aku tunggu, kau datang terus masuk.

Sekor lagi buat hal mase kat highway... biasalah kan, hari ahad, highway
confirm2 jem cam haram, paling laju pon 40-50km/h je..
berduyun-duyun kereta menghala ke selatan..
ape yg bestnye selatan tu?? ape ade kat selatan??
mestilah ade aku. ha ha ha

Mase kereta da banyak tu, ade la 4,5 ekor ikot lorong kecemasan,
laju pulak tu... aku yg jiwa kelajuan ni pon bawak slow je...
Rupe2nye kat depan ade eksiden sikit kat lorong kecemasan tu,
so, hanjeng2 yg ikot lorong kecemasan tu, tibe2 tukar lorong,
masuk kat lorong aku tanpa bagi signal...
kereta mahal, signal takde. bongok!
secara tak sengaja aku TERhimpit kereta tu dengan jarak satu jari je.
Kalau dah bergesel tu, mak aih, bukan kancil hanjeng tu bawak,
volvo kot, sebijik banglo same dengan harge volvo tu.
Tu lah kau, tadi2 taknak berak, kan dah tak tahan.. ha ha ha

p/s :1. lepas ni rase nak jual keta pulak, sebab rase nak bakar terus je
          keta yg hanjeng tu bawak.
       2. belilah kereta buatan malaysia, signal terang bagai spotlight.

8 comments:

cikpepel said...

tertanya2 sambungan pas jd penjual cermin bertinted..hehe...ape tndkn org tu? ~atau ini sekadar imaginasi?

~ NuRuL ~ said...

cik pepel: die ni gebang je lebey...jgn caye..haha

+d.O.Y.A.h+ said...

ahahahah. pegi nilai 3 tuhss. :P

.:padie_eyla:. said...

haha. byk ayat menarik yeee di sini seperti nilai3, broga, selatan, rnr pgoh. =p

Panglima Arep said...

cik pepel ... haha.. mesti la die kuar kn balik keta die.. sbb xde duit nk beli cermin kot

Panglima Arep said...

nurul .... lu ni kn, sebok je.. haha

Panglima Arep said...

oyah... tentulah.. jenjlan cuti sekolah..
tp satu bnda pon aku tak beli.. arghhhh

Panglima Arep said...

padie.. cet, tu yg ko cari ea.. klu aku letak senset2 mesti ko org 1st komen. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang