nak menang keris model baru? klik sini.

November 02, 2010

.: Kasih seorang lelaki, cinta seorang suami :.

(petikan dari Harian Metro)

Sekeras2 hati lelaki, lembut juga isinya
Sekasar2 jiwa lelaki, halus juga raganya
Segarang2 muka lelaki, manis juga senyumannya
Sekali lelaki mati, sampai kapan ditangisi

YA... AKU SEDIH
aku sedih baca berita kat atas tu,
pengorbanan seorang lelaki yg bergelar
suami, sanggup menggadai nyawa demi
keselamatan isteri yg tercinta.
Dia mati lepas kena sengat dengan lebah,
 bukan sekor dua, tapi beratus 
ekor lebah yg serang & gigit dia
dengan isteri dia tu. Ingat kena gigit lebah ni
macam kena gigit nyamuk ke?
setakat kena gigit, lepas tu bintat sket
pastu ayah kau datang bawak 'vicks'
(alaaa, vicks, yg macam minyak gris,
tapi warna putih, dan panas tu)
sapu sket, siap bagi extra service,
urutkan sekali tempat yg kena gigit dek nyamuk tu,
tak payah la nak bising2, tengok kat atas tu
kena gigit lebah, pastu mati... dramatik dowh!!

ni lah dia yg dikatakan suami
sanggup gadai nyawa sebab isteri.
Kadang2 tu aku terpikir gak kat family aku,
bila nak di'refresh' balik zaman aku kecik
sampai lah sekarang ni, aku happy sangat
dapat parents yg macam parents aku ni.
Even bapak aku garang tahap rimau,
tapi hati banyak baik maaa.
Nak tengok dia garang? try r datang umah aku
pastu buat taik ngan dia, confirm kau
takkan kenal lagi sape tu incik Mohd, Isa.
hahaha... tapi siyesly, aku memang respect 
dengan cara bapak aku control family dia,
yeeee, aku ngaku yg aku rase terkongkong,
tapi tu dulu la, sekarang ni, aku happy sebab
sekarang ni, banyak benda yg aku tau
BAIKBURUKHALALHARAMDOSAPAHALASYURGANERAKA
dengan cara dia control family dia
dia dapat maintain jalan dia ke syurga nanti.
gudluck abah :))

Tu baru dengan family, kalau dengan mama aku
perghhhhh... jelse siot..!!!
separuh abad tak beerti separuh perjalanan
makin berusia, makin menjadi
tengoklah sekarang, aku selalu tersenyum
bila tengok bapak aku dengan mama aku
bermesra2... eyt.!! dalam bilik tu
aku tak tengok la, gila ape..
Ape yg penting sekali, aku doakan
kebahagiaan, keselamatan, keharmonia
kesihatan, kecergasan, keromantikan
utk mama dengan abah aku..
cheers mom 'N' dad.. :)


*****************
takziah diucapkan kepada keluarga Allayrham Ali Din
semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan
di kalangan orang2 yg beriman..
amin....
:peace:

6 comments:

+d.O.Y.A.h+ said...

=)

zakwan said...

senyum tu sdekah... bagi singgit pon sdekah gak.. hahaha nk singgit .::

Azuan said...

lelaki yg macam ni susah nak cari skang..hoho

mier@merr said...

sape tak sayang bini oi..

zakwan said...

azuan : tu la pasal, ssh woo.. klu cm aku nk sng je nk cari. haha

mier@merr: btol3... sume laki syg bini...

~ NuRuL ~ said...

awk syg wife awk x...haha
tp susah nk tgk arif zakwan ni garang mcm singa...hohoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang