nak menang keris model baru? klik sini.

November 18, 2010

.: bongoklah kau ni :.

OK, seperti biasa bila tiba raya korban, orang ramai memang dah
set dalam pale otak masing2, tahun ni nak pegi tengok lembu kena
sembelih, tak dapat nk sembelih, dapat tengok pon jadi lah kan....
Kurang2 pon dapat lah sikit insaf bile tengok menatang tu kena
sembelih. Tapi aku rasa, raya haji tahun ni memang paling shit arh!!

ok2, mintak maaf, bukan nak cakap raya haji ni shit, tapi suasana
untuk raya haji tahun ni bagi aku sangat2 lah shit..!!! sebab ape??

sebab pakcik2 sembelih bongok tu lah....
adoi... nyirap betol aku dengan benda2 cam ni...

bapak aku ada join korban yg dihoskan oleh orang taman aku ni,
sehari sebelum upacara sembelihan tu berlaku, lembu yg uruskan
orang2 tu... eh salah2...orang2 yg uruskan lembu tu ade cakap kat
bapak aku yg upacara sembelih-menyembelih ni akan diadakan pada
pagi raya nanti... die cakap lagi
" nanti ape2 hal, saya akan kol "
kenapa aku besarkan tulisan ni?? tunggu jap ea..

ok, dah sudah semayang raya kat masjid berdekatan,
imam tu ade bagitau, "hah, sesape raya nak daging free, tunggu kejap lagi
banyak lembu yg aku nak sembelih ni " kata imam dengan nada bangga..
aku ajak bapak aku pegi tengok, yela, tok imam tu nak sembelih
kena la tengok, biasa dia reti jadi imam je, sembelih2 ni jarang die buat.
Tapi hampa, bapak aku ajak balik sebab die dah join yg kat area taman
rumah aku.. kami pon balik... On the way tu, singgah kejap kat surau taman aku
dimana upacara potong-memotong akan berlaku, dah sampai masjid, lembu je yg
ada, da siap ikat kat pokok.. bapak aku cakap, esok kot, xde orang pon ni.. ok,
kami balik ke rumah, melantak, tengok tibi dan tido...

sampai la pukul 2 petang, tibe2 adik aku rase nak sangat usha peti surat,
kenapa entah, aku pon tak tau pasal tu, tibe2 die berlari masuk ke dalam
tunjuk satu surat kat abang aku :

MAJLIS IBADAH KORBAN SURAU TAMAN BLA BLA BLA

MAKLUMAN UNTTK TUAN PUAN... BLA BLA BLA

9.00 PAGI : PERSIAPAN IBADAH KORBAN

9.30 PAGI : UPACARA KORBAN DIJALANKAN

9.40 PAGI : UPACARA MASIH DIJALANKAN

BLA BLA BLA.....

SHIT!!!!!!

pakcik tu cakap die nak kol bapak aku, nak bagitau yg benda tu
nak start, tapi die pegi anta surat pulak... yg bongok tahap bongok gila tu
da la tak telipon bapak aku, anta surat taknak tekan loceng, takpon ape la
salahnya tekan loceng pastu bagi surat tu... Bayangkanlah, dari pukul 9.30
sampai pukul 2 petang.... shit arh... !!

p/s : takpe2, nanti aku ngorat anak perempuan kau pakcik.. hahhaa

4 comments:

Hunny Maldini said...

larhhh.
pun boleh macam tuh.
ahhahaa

~ NuRuL ~ said...

pas ngorat anak pompuan die nk wat pe...wat daging korban ke...haha

mier@merr said...

lorh...terlepas nk tgk dua2

arif zakwan said...

hunny : haha mcm2 boleh kan..

syg : a'ah.. nk korban kan skali la.. hih

miera : tau xpe.. dah kne tggu tahun depan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang