nak menang keris model baru? klik sini.

October 30, 2010

.: calculus oh calculus :.


Tiba2 aku rasa nak ceghita sikit la pasal 
satu subjek yang aku study kat Penang ni,
CALCULUS
yeeee....calculus
nama kampung dia matematik
ala-ala Ilmu Hisab yg mak ngan bapak korang
belaja zaman dulu kala tu la.
sebab dah seminggu aku mengadap
buku calculus setebal kamus dewan edisi ke-4


masa zaman sekolah rendah dulu
cikgu ada ajar
1 + 1 = 2
2 + 2 = 4
ok bagus betol anak murid cikgu ni

naik sekolah menengah pulak
tiba-tiba
 1x + 3 =0
lepas tu suruh aku cari volume kotak tu
adoi, cikgu ni dah start nak mengarut la ni
aku kalau benda2 tahyul cam ni
memang susah la nak caye
bapak aku penah pesan
jangan caye kat benda2 tahyul ni
berdosa... :P

makin lama aku layan
makin menjadi2 pulak cikgu math ni
makin galak die bagi aku soalan
tapi semakin hari aku semakin leka
lupa dah ape yg bapak aku pesan
sebab aku rasa cam ketagih je dgn math ni
saban hari aku rasa 'high' je bila dpt soalan math
macam tengah korek telinga depan tv
hahaha
-.-"

susah jugakla kalau betol2 tak paham
memang rasa hidup ni dah takde guna
sebab kalau fail tapi buat2 lulus
boleh runtuh bangunan2 kat dunia ni
calculus salah satu subjek yang diperlukan
oleh seorang 'engineer' utk dia kira2
senang nak bajet berapa lebar tu, berapa panjang ni
dari sebesar bangunan, sampai lah sekecik bangunan
semuanya melibatkan calculus

so, gudluck ye arep tok final sem ni
target for calculus A+
-.-"


1 comment:

~ NuRuL ~ said...

gud luck sayang...
nnt nk wat rumah idaman kita pown gune calculus gak ea...
hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang