nak menang keris model baru? klik sini.

September 06, 2010

.: Bile nak raya, ni lah die orang kita :.


Hari Raya??
memang seronok
takde sape boleh nafikan
awal2 lagi dah plan tahun ni
nak pakai baju raya kaler apa
pastu nak beli kasut baru
baju baru, kalau boleh complete set
dari hujung rambut sampai hujung kaki
sumenya nak yg baru2 je
tu baru yg dekat badan sendiri
belom lagi yg kat rumah
ade tu makcik2 yg nak fight dengan
jiran sebelah...bile nmpk jiran beli
perabot baru, die nak yg lagi baru
baru keluar kilang kalau boleh
nmpk pulak cik Mah beli Tv LCD baru
die pon nak yg lagi baru
tak sampai sejam lori tv sampai
TV LCD 3D HD....50 inci bai...
takpelah makcik, puasa penuh kan
buatlah ape makcik suke...
tapi kau jgn lupa satu benda
ade ramai lagi orang yg tak mampu
bukan tak mampu nak beli tv lcd
tak mampu nak bayar bil letrik pon ada
hari2 kau makan sedap2
sekali buka kenyang sampai raya
ada orang tu buka makan ubi kayu
dengan air kosng je... air mentah kot
entah2 air hujan... tu pon kalau hujan
kalau tak hujan tak minum air diorang tu
kau jangan pikir raya tu untuk kau je
kau pegi shopping complex nak beli baju raya
kau pegi sane naik keta... parking penuh,
kau pegi parking kat belakang keta orang
bila orang tu nak balik, keta dah kena block...
mase pilih baju raya, kau amik yg orang
lain tengah tawar menawar harga baju tu
kau bayar harga asal baju tu
kau banyak duit takpelah...
kau sedap2 order makanan mewah2
lepas tu bila time buka makan macam orang
tak penah dapat mkanan
orang yg keta kena block tu
makan karipap je kat tepi keta dia
sebab nak tunggu kau datang alihkan keta
kesian.....:(

raya lah sekadar yg mampu
sepasang dah la
bukan jeles, tapi masih berakal
bawak keta slow2
pelan2 kayuh
ramai orang sayang kat kau

selamat hari raya aidilfitri


.: arif zakwan :: nurul hidayah :.









4 comments:

atahsaat said...

salam,
salam lebaran daripada atahsaat.blogspot.com
maaf zahir & batin :)

zakwan said...

salam...
salam lebaran jgk tok atah n family...

~ NuRuL ~ said...

salam lebaran sayang...

zakwan said...

ngeeee :D
terima kasih sayang..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang