nak menang keris model baru? klik sini.

May 22, 2010

.: mula2 study lepas tu....... :.


Pagi td sambil aku meneguk nescafe panas, ( ouchh.. panas!!! )
aku belek2 la paper arini, Metro, Sabtu 22 Mei 2010..
Tajuk muka depan Metro tu je dah panas mcm
nescafe yg aku minum tu...'Kemaruk Poligami'...
mesti laki yg buat hal kat frontpage metro arini
mmg takde org lain dah yg conqured frontpage ni
confirm2 si lelaki... adoi.. buat malu je sbb aku ni pon laki
malu la wei kat kaum sendiri..kaum hawa bace
dan ketawa tebahak2 saje nanti sambil memaki
tuan empunya bdn tu... free2 je dpt maki....

Lepas tu aku belek2 lagi paper tu, belek dan belek...
sampai la kat satu page ni, tajuk die takde la hot sgt
tapi........ mmg tak hot langsong pon...hahaha
tapi mmg aku tertarik la dgn tajuk ni...
'Hubungan Cinta Dorong Kejayaan'...
berita ni pasal student yg baru je grad diploma
kt satu universiti terkemuka kat Malaysia ni...
dorg same2 dpt grad dgn cemerlang... yg si lelaki
dpt pointer 3.93 manakala si gadis pule 3.79...
Amat memberangsangkan mate aku bile bace cite ni
sbb dorg ber-feeling2 tp masih mampu utk mencapai
tahap kecemerlangan yg sebegitu rupe hendaknya...

bak kata si pemain cinta...
"sesiapa saja boleh bercinta, tetapi perlu bijak dan mengetahui
tanggungjawab sebagai pelajar dan matlamat utama berada
di universiti."

hakikatnya lah kan, bila kite sendiri dah tau matlamat
utama kite bile kite dah berada di universiti, kenape
kite perlu melayan kehendak nafsu iaitu bercinta???
mmg byk kate lwn bagi kenyataan aku kt atas tu...

1. dah jodoh, nak wat cm ne
2. manusia mmg ditakdirkan utk berpasang-pasangan
3. nk teman study, ape slhnye
4. eleh, ko pon mesti ade awek kan???
5. kau takyah nak sebok la
6. dorg tu nak 'fight' mase exam nanti
7. dah mmg aku suke kat die, ko jeles ke???
8. ade Hero, ade la Heroin nye

byk lagi lah 'objection' yg mgkin aku akan dgr klu aku
usulkan bende remeh ni kat 'public'... tapi korg kene ingat
bende remeh ni lah yg akan menghancurkan umat,
lbh2 lagi generasi skrg ni yg sentiasa dibekalkan
dgn bekalan2 kejahilan, yg terlalu mudah bg mereka utk
mendapatkan bekalan2 tersebut, bermakna terlalu mudah
utk mereka menghancurkan diri mereka sendiri...

bila nak cerita pasal ape yg akan berlaku antara
kedua2 pihak, malas rasenye sbb masing2 dah tau
bila org tgah sdp bercinta, tgh sdp geli2, sume bende
boleh jadi...

tapi setakat ape yg aku bace pasal dua org student
tu, aku yakin dgn ape yg dorg lalui sepanjang dorg
bercinta... kemaksiatan menghalang keberkatan
ilmu terhadap seseorang, tanpa keberkatan, manusia
tidak akan mencapai kejayaan yg sebegitu rupa...

si pemain cinta ni nak berkata lagi... tamak betol die ni
"Hubungan kami mula mesra sejak dua tahun lalu dan
masing-masing tidak pernah lupa tanggungjawab utama
iaitu menimba ilmu demi masa depan".

baguslah kalau dorg berdua ni tau & masih sedar
akan tanggungjawab yg perlu dorg ni pikul spnjang
dorg menuntut di situ... semoga dorg ni akan teros
mecapai kejayaan yg diimpikan & klu dorg ni mmg
dijodohkan bersama, alangkah manisnya kenangan
dorg ni mase kat universiti sbb masing2 bekongsi
kejayaan yg sama....

"janganlah kamu mendekati zina, sesungguhnya
zina itu adalah perbuatan yang keji..."







1 comment:

Anonymous said...

The ed hardy clothes style has Christian Audigier lived much longer than its counterparts from the 1980s ed hardy shoes ; it may be because of its relatively ed hardy outlet inoffensive style or because people just love animals ed hardy , but it's less frowned upon ed hardy Bikini .Today you can find high quality blanket and sheet sets in a ed hardy Hats cheetah print. These are common enough that you could even go to ed hardy swimsuits a department store and find them, so you should have no problem finding cheetah ed hardy clothing printed sheets and blankets if they are what you are looking for. Ed Hardy Glasses These can be a great accent to a more contemporary home theme, though obviously are not great for homes that are more conservatively or classically decorated. Curtains that have this type of pattern are more difficult to come by. You may have to go to interior design specialty stores, or look online order to find curtains with cheetah spots printed on them. However, in most cases if you can find them, they are usually not very expensive.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang