nak menang keris model baru? klik sini.

October 30, 2009

.: didikan seorang pendidik :.


Macam biasa, bile dengar je azan maghrib
aku dgn family aku sume da siap2 duduk
kt meja mkn. Mak aku pon da siap masak
so sume bakal menikmati hidangan yg da
tersedia atas meja mkn utk enam org ni...
ayah aku suruh adik laki aku tu wat teh 'o'
adik aku yg laki ni mmg da biasa wat teh'o'
da mmg jd keje die da.ayah aku ckp sedap
sedap la kot dari tak tau buat langsong.......
aku mcm biasa la, amik pnggn, nasi & sudu
so, kita sebagai org Islam diwajibkn ke atas
kita utk membace doa sebelum & selepas
kita menjamu selera... Bace bismillah pon da
cukup sbnrnye...tapi bagi mereka yg rajin &
suke berdoa, silakan... ayah aku ni pulak mmg
suke dgr anak2 die yg bace doa..konon2 nye
nak tau la betol ke tidak ape yg cikgu2 dorg ni
ajar mase kat sekolah.. secara spontan ayah aku
suruh la adik perempuan aku ni yg baru berusia
8 tahun / darjah 2.... dia mula tadah tgn, ktorg
pon tadah la tgn jugak kan..

"Bismillahirrahmannirahim"

"Allaahumma baarik lanaa fiimaa razaqtanaa wa qinna'adzaabannar"

"Ya Allah, berkatilah rizqi yang Engkau rizqikan kepada kami, dan peliharalah kami dari siksa neraka"

"Oh Allah please bless us with the food that u've given to us
and protect us from the hells fire"

adik aku yg baru je 8 tahun tu da bole
bace doa mkn dlm 3 bahasa sekaligus
bukan aku nak bangga, tapi aku sendiri
teruja, tergamam bila dgr die bace cm ni
ringkas & padat tapi besar maknenye bg
sorg budak perempuan yg baru berusia
8 tahun...

p/s : sebelum mkn basuh tgn dulu...
pastu bace la doa... bukan susah pon kan..

October 29, 2009

.: aku seorang jutawan :.

biar betol aku ni jutawan???
hahaha.. kalau betol mesti bes kan..
wan mmg da ade kat name aku..
cume juta je belom ade lagi...
siang tadi aku ade terbace sinopsis kt astro...
cite ape tah, aku pon da lupe..
sinopsis nye berbunyi mcm ni..

Mr Os mendapat satu wasiat yg mengatakan
bahawa die akan mewarisi harta pusaka arwah
datuknya yg kaya raya. Die cume perlu menjalankan
satu tanggungjawab utk berjaya mewarisi harta tersebut.
Tugas die cume perlu menghabiskan RM 1 juta
dlm mase 7 hari tanpa membeli rumah atau pon harta..

bile abes je aku bace sinopsis ni,
tibe2 aku mule berangan....
klu la aku dpt RM 1 juta tu, ape aku nak buat ek..
aku mule la berangan...
aku nak bawak family aku pegi holiday...
nak sponsor bajet family aku setahun...
aku nak belanja kwn2 aku...
nak beli sume bende yg aku nak...

tapi ni cume satu angan2...
angan2 kosong oleh seorg manusia....

October 27, 2009

.: kejayaan bukan untuk kegagalan :.

(gambar hiasan)

aku dah berjaya...
kejayaan datang pada-ku...
tapi kenapa...
kenapa kejayaan datang hanya sementara...
tidak untuk selama-nya...

ketika aku bersekolah rendah...
aku masih mentah...
kejayaan & kegagalan tiada bezanya...
jika aku berjaya aku riang gembira...
jika gagal datang menjelma
raut wajah-ku senantiasa ceria...
aku hanya pelajar biasa..
bukan si genius dalam periksa...

usia ku meningkat...
dari setahun ke setahun...
selaras dgn peningkatan hormon badanku...
aku mula mengenali emosi...
aku sedih...aku gembira
namun tiada apa...
sedang aku gmbira..
aku hanya mampu bergelak tawa...
saat kesedihan melanda...
aku menitiskan air mata..

aku melangkah ke alam menengah...
semua-nya berubah...
dari warna biru tua
beralih pula ke hijau tua...
namun aku tetap muda...
muda utk meneruskan kehidupan...
utk mencari kejayaan...
bukan kegagalan...

saat aku ditatang...disuap...
aku menerima segala2-nya...
aku patuh...aku taat...aku setia...
tiada sedikit pon tercicir...
jika huruf A aku hilang
aku gagahkan jari jemari-ku
melengkapkan kembali ilmu-ku
setitik ilmu aku pelajari...
harapan digalas menggunung tinggi...

aku menjadi pelajar harapan...
harapan yg sgt tinggi...
hingga aku sendiri gayat utk melunaskan...
namaku telah tercatit luas
pelajar harapan sekolah...
aduh...!!!!
berat sungguh bebanan-ku ini...
ku teruskan jua hidup ini..
dgn menggalas harapan pendidik bangsa...

saat kejayaan ku di umumkan...
aku bangga...aku bersyukur
bangga dgn diriku sendiri...
aku sujud tanda bersyukur...
kerana kejayaan utk ku...
hanya dtg dari Allah yg satu..

ucapan tahniah tidak lekang
aku dengari dari telinga
pemberian Allah ini...
pelbagai nada...pelbagai rentak
hanya menunggu satu pembalasan...
ku atur setiap abjab menyelangi kesopanan...
lalu ku hulur dgn senyuman...
Terima Kasih...

dgn kejayaan aku masa dulu...
aku hanyut...
hanyut dlm dunia aku sendiri...
aku menjadi bongkak...
bongkak terhadap ilmu...
ilmu yg sepatotnya aku penuhi di dada ini...

ku teroskan langkahku...
langkah utk aku mencapai cita2...
cita2 ku yg semakin hampir...
aku ligat memerah minda...
mencari satu jawapan...
satu pencapaian utk mencari kejayaan...

ternyata usaha ku berhasil...
walaupun kejayaan kali ini
tidak se-bangga kejayaan dulu...
namun aku tetap mengukir senyuman
kerana cita2 ku berada sejengkal di hadapan...

setahun mungkin satu penantian...
aku menanti dgn penoh sabar...
setiap minit aku mengharap...
mengharap satu kejayaan yg pasti...
namun aku silap...
silap dlm mentafsir kejayaan...
saat aku membuka keputusan...
aku sedar bahawa...
aku telah menemui kegagalan...

*********************************************

sekali aku berjaya....
tidak bermakna aku akan berjaya segala2nya..
namun....
sekali kita gagal...
tidak bermakna kita gagal buat selamanya...

**************************************************

aku , kejayaan dan kegagalan....

October 26, 2009

.: graduasi & skrol diploma mereka :.


akhirnye......
abg aku dah grad tok diploma die...
Diploma in Planting Industry and Management
UiTM Jengka ,Pahang....
keje aku time tu jd jurugambar die jek...
beratus jugak gmbr die ngn member2 die....
ni la aku sbg adek ksygn die...

bile tgk org lain naik pentas amek skrol
rse sronok je kat hati aku ni
mule dari yg biasa
sampai la kt dorg yg dpt anugerah khas
dari riak muke mereka
aku dpt rase kan yg dorg sgt happy

dari situ aku mule pasang niat
niat yg sgt2 perlu ad dlm diri aku
niat utk berjaya
berjaya dlm hidup
berjaya utk mendaki pentas
merangkul kejayaan

aku juge layak utk dpt kn kejayaan
kejayaan yg menentukan masa depan
masa depan aku yg kian cerah
melangkaui kegagalan masa silam

congratulations to...
Mohd Azri Ridhwan bin Mohd Isa...

October 21, 2009



new indie band was born....

p/s : "we need a drummer"....

October 15, 2009

.: meniti hari-hari terakhir :.

aku akan mati...
bila aku dipanggil...
aku sahut seruan Ilahi...

zaman keseronokan muncul...
deras arus masa mengalir tanpa bantahan...
jarum masa meniti dari digit ke digit...
bermula dari 1 hingga ke 12...
berulang kembali...

dalam kesamaran duniawi...
aku kaku...aku lemas...
lemas bagai dipapah ke dasar lautan...
lautan dosa yg penuh pancaroba...
setiap inci dosa dipahat...
dipahat bagai tiada ruang utk bertaubat...

di saat waktu berhenti...kosong
aku mampu.....
arghhh...!!! aku tidak mampu....
dunia kini gelap...
gelap tanpa cahaya seorang Islam...
cahaya yg aku perlukan...

"hey kau..!!!... kerana kau lah aku jadi mcm ni"
kenapa aku berkata begitu...
kenapa menuding jari pada yg lain...
bukan ke silap kita sendiri...
silap aku sendiri...
aku yg bersalah ...
atau aku yg dipersalahkan...

syaitan dan nafsu....
sama banyak...sama jahat...
tapi kenapa'mereka' dipersalahkan...
syaitan dah berjanji...
mereka membengkok-kan jalan lurus...
sampai kiamat umat manusia sesat...
nafsu menguasai jasad...fikiran...hati..
ramadhan menjelma nafsu menjadi raja...
apabila syawal tiba syaitan menaiki takhta...

aku mula melibatkan insan kedua...
insan yg layak bergelar wanita...
insan yg seharusnya aku memberi perlindungan...
yg seharusnya aku menawarkan pertolongan...
namun akhirnya aku tewas...
tewas dgn godaan diriku sendiri...
hanya kerana hasutan 'rakan-rakan'...
satu titik noda terpahat di dada...
satu sejarah hitam melanda...

aku mahu beribadat...
sudah tercatit ganjaran bagiku...
aku mengangkat takbir...
di sisi kanan ku bekerja keras...
memastikan aku sentiasa menghargai
pintu yg telah terbuka luas...
yg tak kan tertutup bagi umat Muhammad...

aku memeras fikiranku utk berbohong....
di sisi kiri ku hanya terdiam kaku...
aku berjaya menipu dgn cemerlang...
berat utk nya melunaskan t'jawab...
hanya kerana tidak sanggup melihat
aku di seksa..di penjara...
di Neraka ...

saat aku di belai manja...
di dodoi...di kendong...
di pelihara bagai menatang minyak yg penuh...
aku begitu taat...setia...patuh
akan segala perintah...
apabila usia ku meningkat...
suara menjadi lantang...
telinga menjadi bentang...

pada satu ketika...
aku selubungi pembaca yasin...
pelbagai rentak... pelbaga nada...
kelembapan mata tak dpt di bendung...
hanya menunggu saat dijemput...

tangisan dan teriakan mengiringi...
sedu-sedan tidak lagi disembunyi...
walaupun jasad ku tidak berdaya...
aku gagah kan jua hati ku...
utk menyusun kata-kata terakhir...
yg hanya mampu di dengari
oleh Allah yg satu...

saat kelopak mata jatuh menyembah...
jantungku mula bersara...
pada usia sebegini muda...
jasad ku kaku...

********************************************

aku insan lemah...
aku insan yg terlalu lemah...
aku banyak berdosa...
ku pohon padaMu Ya Allah...
keampunan yg amat berat bagiku...
aku ingin bertaubat...
tunjukkan lah jalan bagiku...

*********************************************

aku adalah kau
dan
kau adalah aku
...












October 12, 2009

.: tiket balik kampong :.


negara kite penah di-gempar-kan dgn kes 'ulat tiket'...
kalau korg pegi 'bus stand' sane especially larkin & pudu
mak ai...'ulat tiket' lagi ramai dari penumpang
kenderaan awan tu...da penat da wei JPJ nak rush...
KDNHEP pon kdg2 ade keje len gak...
takkan asyik nak pegi kejar 'ulat tiket' ni je..
makin lame...makin berbulu ulat2 tu sume...
naik gatal penumpang2 kat citu...
ade tu pulak yg da kne H1N1 da pon....
mane taknye...si ulat ni nak jual tiket...
ayat mesti bek...mesti sembur dpn2 punye
abes makcik tu masok hospital minggu lepas...
lepas ni sape plak ek???...

*****************************************************************

korg rase2 la kan...klu aku bkak kaunter tiket
kat stesen bas tu nak pegi sabah or sarawak...
org le percaya tak??
yela....da 'ulat tiket' tak le nak percaya
aku bkak kaunter tiket yg sah lagi...
cnfirm2 dorg le caye...

p/s : kepada ulat2 tiket... bile korg nak trnsform jd rama2 ek??
bawak2 la bertobat...ingt anak bini kat umah tu...sbb yg jd ulat ni
sume da tue2 da...dlm 2o-an ke 40-an.... cari la rezeki yg lebih halal

'kap' 'ba' 'ra' 'kap' 'ta' 'alif' 'nun'

keberkatan......

October 11, 2009

.: C.E.R.M.I.N :.



Wahai cermin sakti yg mengong lagi ajaib...
tunjuk-kan aku wajah lelaki yg di-lahir-kan
hensem dan teror...plinggg...!!!



wei..!! ni bukan teror.. tp ni terrorist
aku ckp teror la..teror.!!.teror.!!.
mmmmm...dan hensem ea....;-)
plinggg...!!!

(ngeh3....)

(ahaks...!!!)

kenapa kita panggil objek aneh ni cermin???
cermin ni ap sbnrnye ek??...ade mcm cermin tak??
klu nk mkn cermin ni bole tak??
cermin ni slh satu objek yg mmg kite semua
perlu-kan + guna-kan + perlu-kan + guna-kan
dlm kehidupan sehari2-an kite...tanpa cermin??
hidup tiada makna...tiada makna kite tuang bedak
byk2 kat muke tp tak dpt nak setting tebal nipis
bedak kat muke tu....sng2 tak yah pakai bedak la bai..!!!
jgn tak tau...cermin ni pon org le wat filem tau..!!


byk lg cermin yg di-ekploitasi.....antaranya.....



CERMIN MUKA....

"hey pempuan..!!! ko pegi cermin sket muke ko tu..."
pnah tak korg dgr ayat cm ni???...mesti pnah kn...
tu la gune-nye cermin kak oi...cermin la muke tu...
da name pon cermin muke...cermin kan-lah diri anda...
da dpt tenung cermin tu...jgn la tenung smpai bole tembus...
kang retak dan kulat pulak cermin tu...
jgn la korg ber-riak2 pulak...
tau la korg tu hensem/cantik lagi cun/macho tapi hancor...
tenung cermin dan berdoa-lah kamu....

"Allahumma anta hassanta holqi
fahassin huluqi...."

"Ya Allah...engkau telah mencipta-kan tubuhku
sedemikian indah...maka perindah-kan-lah pula
kelakuan dan akhlak-ku..."

"Oh Allah...You have made my body
beautiful so beautify my character also...."

CERMIN MATA

'Dari mata turun ke hati...dari hati terbit-lah cinta'
tp klu rabun cm ne??...takot teros turun ke usus je...
klu da rabun tu...pegi la wat cpt2 cermin mata...
te gedik2 pulak nak ikot fesyen, trend zaman skg...
ade yg nk bingkai tebal...bingkai plastik...
ade pulak tu nak yg takde bngkai...
sukati korg la nak ape pon...
janji korg bole cam mak ayah sendiri...

CERMIN PANDANG SISI dan BELAKANG

disebabkan takde bende ni lah...
kepala anjing jd teleng...
mane tak nye...asal kne baling batu je..
mesti die nak toleh...sa
mpai teleng anjing tu...
ish3...
hakikat-nye kenderaan be motor je yg ade..
naseb bek ade...klu tak...dgn aku2 skali teleng...
tp ade gak jantan2 tak gune yg tak gune -kan
'side mirror' ni se-baEk mngkin...
usha awek la... ape lagi an...

p/s : yg mane awek2 kat luar sne yg perasan
ade jantan usha gune side mirror...
korg amek je side mirror tu...
letak kt basikal korg..hahaha


CERMIN TINGKAP

bgn pg bkak tingkap...nk tido tutup tingkap
betol tak???....
klu tgk citer P.Ramlee... ade 'Ahli Mesyuarat Tingkap'...
lepas tu kne tarik telinga dgn bini die..
cermin tingkap ni klu ta
kde...aduh...
susah hidop makcik2 kt luar sane tu...
cm ne nk bergosip doe...tingkap la satu2-nye
aset yg die ade...lgpon klu takde tingkap...
langsir nak letak mane bang...takkan nk letak
kat dlm keta kot...kan3???

******************************************************************
2 hari sebelum raye aritu...aku sebok2 r kemas2 umah
tgah sdp2 pasang lngsir...tangga yg aku pnjat tu
ter-kena plak kat cermin kt bwh tu...
prankkk....!!!! pecah...retak seribu beb....
da la tu cermin member aku yg bg...
die bg kat aku time nak abes matrik dulu...
da tak dpt aku nk setting rambut blkg aku...



p/s : sorry ye naim...aku tak sengaje la...

***************************************************************

C E R M I N.......
di depan-ku kau jgn la b e r s i n...
nanti b a c i n...
siyes gua ckp... b a c i n...!!!!















October 10, 2009

.: suara sumbang dari bonda :.



mama : "Angah...angah...bgn subuh...!!"

aku : "ye...da bgn da.."

mama : "Bgn la ngah, setan penuh kat telinga ngn mate tu..."

arini ari sabtu... hari minggu...hari yg sesuai utk mkn...
(tak abes2 cite pasal mkn la si arep ni)
mcm biasa la kan... mama aku kejut aku utk bgn subuh...
dgn mate yg da mmg takle nk bukak pg2 bute cm ni...
mate sepet mcm baka dari jepon...
da mcm budak jepon da aku pg td...
naseb bek tak meng-hunus samurai mini aku...
aku bgn-kan jugak bdn aku yg tak berape nak berat ni...
aku gagah-kan jugak diri aku utk bgn dari katil queen size aku tuh...
sbb nak pegi amek wuduk kat bilik air...

putar kepala paip arah lawan jam jarum.... bushh..!!!
air berlumba2 keluar dari kurungan yg tak berpagar tu...
bile aku letak tgn aku bawah kepala paip tu...
menggelupur aku tahan sejuk...mak ai...sejuk giler...
naseb bek mama aku tak suruh aku bersiram pg2 buta ni...
amek je la wuduk...pas smyg tido r balik...
mule dgn kumuran 3 kali....berakhir basuhan di kaki....

"alamak...mane pulak pegi sejadah aku ni...??"
rse mcm smlm aku da sidai da kat sni....
cari punye cari kat tempat yg aku cari...
tambah pulak dgn mulut aku yg membebel sorg2 ni...
rupe2nye sejadah da siap ter'hidang' kt bwh tu...
hehe... ( sorry mama angah bebel td cari sejadah)
lepas tu, dgn muke tak bersalah.... aku smyg...
dgn sekali lafaz je....."Allahuakbar......."

"assalamualaikum warahmatullah.......2X"....
dgn pantas nye aku berniat nk smbong tido blik....
kain pelekat tah ke mane aku campak...
sejadah tu aku gulung...da mcm popiah da.....
aku pon nk selam je ni....
kepala aku baru je nk jatuh atas bntal kekabu tu....
ade pulak suara sumbang sound aku...

"kate nak diet...beriye jek ckp...tido lbh gak.. mne tak nek bdn tu..."

hahaha.... segan je aku ngn suara serak2 basah tu....
terpaksa la aku ikot parents aku pegi joging pg td..
dpt la 2,3 round pusing skolah adek aku...
penat mmg r penat beb...tapi lepas aku mandi td...
bdn aku rse segar je...da mcm bunga nk kembang pg2 la plak..
hahaha....takpe2 arep...teros-kan usaha kau utk kurus blik...


p/s : haha...diet2 gak...jgn lupe kesihatan sendiri tu...
jgn smpai nk diet, organ len yg saket plak...
selamat ber-DIET arep... hehehe..



October 09, 2009

.: aku nak diet :.


bile bosan, bkak blog ni teros aku nk update..
rase mcm ade je bnde nk tulis kt sini...
jari aku ni pon tiap2 hari nak gerak...
suke betol die men tekan2 papan kekunci ni..

arini adalah hari yg agak memenat-kan aku..
sbb ap?? hehe..
aku pegi jogging td...
arep pegi jogging??
biar betol arep??

betol la ni bangg..!!
aku start joging ni pon ade sbb...
klu nk ckp sbb nk cehat tu mmg la kan..
sume org tau jog tu le sehat-kan bdn
sambil2 rehat-kan minda yg serabut alam tu..
ade 2,3 statement yg aku sndiri xle nk terima
yg membuat-kan aku psng niat nk joging..

statement-nye berbunyi mcm ni...
"eh arep... nmpak berisi ek skg ni..."
"arep da tembam r skg... mkn je keje ko ea kt umah "
"ni angah ke along ni"?

klu satu ok lg ...
ni da smpai 3 pihak kate bdn aku da nek..
tak le jdi cm ni...
hahah.. mmg patot la pon aku g joging...

sepatotnye aku start joging bulan pose aritu lg..
tp klu da malas menguasai diri aku ni...
tak dapek den nak nolong eh.. hahaha

takpe la arep...
da start td pon kire ok la tu kan..
cume kne ade smngat yg kuat dlm diri tu..
kne teroskan smpai bile2...
da kurus nnti, dgr pulak statement yg terBAEK dr ladang..






.: ZackrabY :.


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

alhamdulillah.....
arini cukup sebulan aku dgn die...
( 9 sept 09 - 9 oct 09 )
aku dpt kekal-kan hak aku...
aku happy sgttt bile ngn die...

even kitorg tak pnah jumpe lagi
tapi aku bersyukur dpt kekal
sbg teman istimewa die...
teman yg sgt istimewa...
mgkin satu hari nnti
aku akn dpt jumpe die jgk...

setakat ni...
aku rase aku da jumpe
org yg betol2 jd pilihan hati aku
org yg betol2 bole jd teman hidup aku..
jodoh pertemuan sume urusan Allah
aku hanya merncang
Tuhan yg tentukn..

aku syggg sgtttt kat die...
syggg... luv u so much...
i'll make ur day become more happy..

p/s : "arep... ko da jpe cinta hati ko.. ko jge la die leklok ea"
"ingat arep...!!! jgn ulang lg salah silap yg dulu,
silap yg mampu utk menghancur-kan
kebahagiaan hbngn korg ni..."
"satu lg ni...arep!!! nnti klu ko nk g jumpe die,
bole...tp jgn lupe...yg ke3 tu ikot skali..."

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Muhammad Arif Zakwan Mohd Isa
Rabi'atul Adawiyah A. Rahmin

October 08, 2009

.: Raya lagi...... :.



Arini da masuk 19 syawal da....
mcm biasa aku bgn pagi...
mandi + gosok gigi + kemas katil
terus turun bwh cari makanan..
(teroknye arep...bgn2 cari mknan)
hahaha...
perkara biasa kot tu sume...

sambil ngadap astro prima...
aku sumbat sndwich sardin 2 keping...
di susuli dgn 2 teguk susu panas...
(susu nespray beb aku minom)

da sudah melantak sandwich tu
aku lepak je la atas kerusi pnjg tu..
smbil kt tgn kiri pgg botol kacang..
(makan lagi..aduhhh arep...)
aku ngadap je la tv pg2 bute cm ni..

lepas tu dlm pukul 11 lbh....
ting..tong..ting...tong..
loceng umah aku menggelapar...
aku bkak je pintu...
ade 2 makhluk...

"bang...!! nk raye bole x"?

haha...
gelabah aku time tu...
naseb korg la dtg raye time2 cm tu
amek kau air sirap aritu punye...
dgn biskut yg tak sdp langsong ...
da lpas 3,4 minit...
cm biasa la kan...

"bang.. nak balik dulu"...

aku da phm sgt la ayat tu..
klu dlm bahase siam..
ayat kt atas tu mknenye...

"bang... kitorg nk duit raye"..

hahahah
amek kau 2 hengget....
ngeeee.....

p/s : budak2 skg ni pandai, pose sebulan tu blom tentu...
tp raye confirm-kan mesti cukup sebulan





October 05, 2009

.: open house terbaik 2009 :.

agak2 ape ek dlm poket baju melayu aku tu??
ade mcm Ferrero Roche x ?? haha.. sape la yg brani letak Ferrero Roche sbg kueh raye kn.. klu ad pon, maybe sebiji due je kot.. tu pon sbb die dpt bli yg reject2 punye.. haha. .. xdela.. dlm poket aku tu kentang bakar je.. die balut ngn aluminium foil,pastu bakar atas arang.. mengancam bah..!! ad lg yg terbek wok kt open house ni, kambing golek.. mak ai.. giler besar kambing sekor die golek atas arang.. mmg sdp beb.. kne pulak ngn sirap bandung soda,
aduh.... tergugat iman sape yg pose time tu..
then, yg len2 tu, dessert.. kek coklat with the choc moist on top,
and other delicious muffin.. mmg sdp beb mlm tu ktorg mkn..
da mcm kt hotel la plak.. haha.. rumah da la besar cm istana
decoration dlm n luar rumah is the best at that park area...
then, yg palinggggg terbek is.. i got duit raye... RM20 each person..
wow..!!! thats amazing.. juz nice both of u uncle n aunty..
thanks coz invite my family...!! i'll wait 4 the next year...

October 03, 2009

.: the house that being open :.

bace la dulu tajuk je inggeris isi nye melayu....huhu
mmg da jd adat, tradisi, lumrah, kemestian, kesanggupan
rakyat2 jelata di Malaysia ni nak wat 'openhouse' time2
raya cm ni... yela, bulan syawal ni, bulan kemenangan
bg umat Islam lepas sebulan tahan segala2-nye... huhu...
tak kesah la cm ne skali pon dorg open dorg punye house
mmg confirm meriah + happening sbb tu tandenye kite
menyambut dan menjamu tetamu di hari yg mulia ni..
bese la kan, kalau da wat open house tu, mesti bz tuan rumah..
nak buat tu la, buat ni la, sampai cite faveret kt tv pon le trlepas
ye la kan, nak wat open house, mesti nk wat yg terbek tok tetamu
biar skali wat ni, btol2 puas, btol2 dpt rase meriahnye aidilfitri..
so, bende2 cm ni pon besenye tak terlepas dr mem-pengaruhi
pikiran mama aku tok buat gak open house yg di uar-uar-kan...
so ari ahad lepas, fmly aku wat openhouse kecil-2-an..
msk pon simple2 jek... soto with the delicious 'bergedil'...
i made it myself... hahaha.. interesting ye arep..!!!...
thanks to all of the guests that came to our openhouse yg
tak se-berape tu.. thanks sbb dpt abeskn sume juadah yg ad..
so, kite patot teroskn usaha meng-OPEN rumah kite utk
mengeratkn hbngn silaturahim antara umat manusia di malaysia ni..


p/s : open2 gak, jgn dilupe insan yg lebih memerlukan....

.: Kenapa engkau kembali?? :.

Kenapa ek?? perlu ke dorg dtg blik kat dunia yg fana ni??
dunia yg penoh dgn panca-ROBA, panca-LOBAK, panca-KOTAK..
mmg nampak jelas perbezaan mase dorg ni takde...
(kdg2 ade ke, takde ke, same je kot)
tapi, kat diri aku ni, mmg aku nmpak perbezaan-nye...
2,3 hari sebelum..............................seminggu lepas tu..
ni je mase2 yg aku nmpak ok.. laen dr tu hancos..
da msuk mggu ke2 ni, subuh tunggang langgang
bilik bersepah giler, (naseb bek giler tak sepahkan bilik)
lepas tu, sume keje malas giler wei nak wat.. geram je aku..
kan bagus kalau dorg teros dikurung, dirantai, di-per-lakukan sprti
*org kaya menghina org miskin,
*rakyat jelata me-lanyak peragut
*tukang sebat kat penjara me-nyebat perogol
*ALONG me-motong jari peminjam duit
*Anjing wat doogy style kat kucing jiran
ko0rg nak tau x 'engkau' tu sape? 'engkau' tu refer to syaitan...
syaitan yg sgt9 di rejam, di terajang, di telanjang-kan..
da elok2 dorg kne kurung for a month, last2 kene anta balik ke dunia
sbb dorg da bersumpah dgn Yg Maha Kuasa, dorg akn teros
me-nyesatkan anak cucu Adam smapi hari Kiamat...

October 01, 2009

.: takde tajuk :.

bosannye aku skg ni..
da x tau nk wt pe doe...
rse2 mcm da lme je x edit pic..
sbb da xde pic terbru kot..
xpe2, biar kn je la
PS aku tu rest kejap..
asyik muke aku je dpn die,
mesti die bsn gk an..
haha...
eh jp2.. arini aku bgn tido
lmbt cm haram je..
kul 12.30 bru bgn.
aduh....
troknye arep..!!!!
sbb ptg smlm aku x jd tido
pastu mlm smlm lak tido agk lmbt
sbb tu la td bgn lmbt gile..
hahaha.. biarla..
arini je kot..
mls nk lyn.. huhuhu..
arini rse cm mls je.. np ek??
sbb pose??
haha.. jgn skali2 slh kn pose cik arep oi..
x elok tu.... klu tau x larat
bwtpe g pose..
slhkn diri sndiri .. bru btol..
xpela... sbnrnye aku wt ni pon
sbb pertame kerana ALLAH..
sbb yg len2 lak
sbb aku rse b4 ramadhan tahun ni
rse cm da byk sgt wt dose.
byk sgt doe.... risau je aku ni..
so, tok amek jln sngkat,
pose 6 la kot...
insyallah le terhapus dose2
aku selama ni..
da r pnt nk tulis....
nk tido... bubye..!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang