nak menang keris model baru? klik sini.

November 10, 2009

.: zaman muda-mudi yg dirindui :.


ni la rupe aku mase kecik2 dulu
ramai org ckp aku comel gile time ni
ade gak yg ckp aku ni mcm anak cina
tp hakikat nye aku ni zuriat hasil
perkongsian hidup bahagia
pasangan melayu yg berdarah campuran
melayu melaka + melayu siam
lahir kat kelantan tp dibesarkan
sepenuhnye kat johor

tak silap aku mase ni umor aku
dlm 2,3 tahun kot, agaknye la
jgn korg tak tau,
umor semuda tu pon byk kesah
tentang aku yg mak aku citer kat aku

kisahnye.........

ORG CINA NAK BELI AKU

bese la kan, klu da kat s'pore majoriti
penjana ekonomi ialah bangsa cina...
ade la sorg tokey kedai ni
mulut mmg cabul nak kne jahit
(hish...geram aku)
tgah2 mak bapak aku usha2 brg2
letrik kat kedai tu tibe2 die dtg
tegor bapak ngn mak aku...
bole die tanye kat bapak aku
bapak aku tak nak jual aku kat die ke
sbb muke aku time tu mmg sebiji
mcm anak cina, xde sbrng tanda
pon yg mnunjukkan aku ni
seorang melayu tulen...
ape lagi, bapak aku teros kuar dr
kedai cina tu. cuak wooo
mane la tau die nk culik aku ke..
huhuhu....


HILANG KAT PASAR MALAM

klu da name pon pasar mlm
mmg sesak la kan ngn org ramai
dgn bising org terpakik2 lagi
mmg susah nak dgr klu org pggil...
family aku termasuk la dlm
kesesakan manusia kt situ
aku yg mase tu br berumor 3 thn
jln berpimpin tgn dgn mak aku
tgah mak aku leka pilih2 tudung
die tak sedar yg kau da terlepas dr
genggaman die...
yela, pompuan bile da syok nmpk tudung
lupe kejap anak2
bile die sedar je aku da tak de kat situ
menggelabah die cari aku
teros tak jd beli tudung
mak aku tanye kat bapak aku
mcm bese la jwpn seorang suami kn...
dorg pakat nak berpecah,
sorang pegi utara, sorang pegi selatan
cari punye cari smpai ke hujung
last2 mak aku yg jmpe aku
kat mane tau, betol2 kat hujung psr mlm tu
muke mak aku legaaaa je bile da jmpe aku
time die jmpe aku tu, aku cume sebut
2 perkataan je sbb mase tu umor aku pon bpe je
"mama ..abah...mama...abah "
tu je la yg aku tau...
2 bulan tak pegi psr mlm
sbb takut aku hlang lagi..

p/s : patotnye xya beli tudung,
bukan xya g psr mlm. huhu


LEMAS DLM BESEN

klu da pggil bilik air, mesti r
berair, bsh & seangkatan dgnnye
bapak aku belikan aku besen besar
utk memudahkan aku mandi
ye la, umor 3 thn, sronok gile
mandi dlm besen besar
bole berenanng2 lagi tu
sampai la satu mase tu mak aku
yg mandikan aku, siap bersabun lg
tgah sdp2 aku di belai manje
tbe2 telefon umah bunyi
mak aku pon ckp kat aku cm ni
"angah tgu kejap ea, mama nk angkat telefon"
aku agguk je kot time tu
mak aku pon pegi la jwb telefon tu
bile die dtg balik je kt bilik air tu
die menjerit bagai nak trkeluar anak tekak
mane x nye, die tgk kepala aku da
kt dlm air, kaki plak kt atas
kelam kabut die tarik aku balik
klu die lmbt sket tu, lemas da aku
teros die kuarkn aku dr besen tu
mak aku ckp mase tu muke aku rilex je
masih bole mengukir senyuman
senyuman sinis kat mak aku
sbb tggalkan aku sorg2 kt bilik air tu
huhuhu....
;))

aku mmg nakal mase kecik
mcm2 bnde lg aku wat kt family aku
ade yg bole di anggap gurauan
ade jugak yg bole membawa kpd tangisan
impian aku cume satu
jadi anak yg soleh


.: arif zakwan :.





3 comments:

.ku-chinta allah. said...

hahaha~
atok!!!!!!!!!!!
LAWAK gile!!
hadoi...
mcm2 perangai laa...
seb bek da besar elok je otak nye..
ngahahha~
tak abeh gelak ag nih..
wahahahah~

Rabyvia said...

hihi~~nnty u lak jage anak kite leklok tau~jgn kasik ilang2 cm u;D

~ NuRuL ~ said...

sweet jew mse kecik2...
huhu...
nsb bek xkne jual kt cina tu..
nsb bek xilang...
n nsb bek xlemas...
klau x hero mama awk de 2 je..
tp hero yg nie msti kesayangan mama n papa...
comform kembang terus die...
wakakaka...:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang