nak menang keris model baru? klik sini.

November 07, 2009

.: Hikmah atau musibah (2) :.

--kehidupan aku baru bermula--

aku sedar...
aku cube utk terima segala2nye...
seminggu aku lemah...
takde daya aku nak wat keje...
ye la, result aku cam tu
cm ne aku nak ceria2 kan hidup
aku citer result aku kat cobiz sorg je
sbb mase tu die la org yg plg dekat dgn aku
org yg salu je ade ngn aku
mane aku ade, die pon ade gak
2 mlm die tido umah aku
die kate nak teman aku sbb result aku
aku taw, die mmg sorg kwn
bukan kwn lg da, kitorg da mcm kembar da
thx cobiz jd sedare kembar aku
(credit to cobiz)

da lepas seminggu aku pendam
perasaan ngn result tu,
baru la aku bgtau kat family aku
1st skali kat mak aku
die tgk muke aku je, aku rase die
da dpt agak da result aku cm ne
tp aku bgtau gak kt die.
muke die teros berubah
aku tau die sedih
mama aku kecewa
kecewa dgn result aku mcm tu
aku tunduk aku senyap
tanda aku bersetuju dgn kekecewaan die

**********************************************
lpas blik jb dr kelantan
mama ngn abah ckp yg aku kne tggu
sampai bulan 12 tok smbng blaja
sbb cable yg die mintal tlg tu mgkin
ade mslh sikit pasal nk masukkn aku
aku mase tuh yg tgah bad mood
tbe2 ter-kurg ajar kt dorg
(maaf ye mama abah)
mama aku nanges
abah aku tengking aku
aduhhh sakitnye telinga
lame lg ke aku kne dduk dpn dorg ni
last2 dorg ckp
"mama ngn abah syg angah"
angah syg mama abah jugak

bile aku dduk sorg2
aku terpikir, knp aku ditakdirkan
utk lalui jln mcm ni
jln yg penoh dgn dugaan
dugaan yg mgkin layak bg aku
mgkin aku sggup utk hadapinye
tp betol ke aku sggup

mgkin aku ditakdirkan utk teros berada
depan mata dorg utk aku buktikn
pada dorg yg aku betol2 da berubah
betol2 ikhlas nak berubah
dan xnak lagi ulang slh silap aku dulu
dose2 lampau aku pd dorg selame ni
utk dorg teros menatap pembaharuan
dlm diri aku yg aku mmg betol2 da berubah

atau mgkin hayat aku tak lame
kat dunia yg sementara ni
aku ditakdirkan gagal
utk teros berada di rumah
utk menghabiskan masa
menghargai mase yg terbentang
sepuas2nye dgn family aku
supaya lepas ni aku bole pergi dgn tenang
mungkin

************************************************

klu sume kemgkinan atas tu hanya sekadar
kemungkinan, aku akan teros berusha
lbh lpas ni utk dptkn kembali kejayaan
aku yg musnah dulu....

tp klu betol kemungkinan hayat aku
tak lame di dunia ini

pertama skali aku nk memohon ampun dan maaf
pada kedua mama abah aku
aku da x sggup nk tulis slh aku
sbb byk sgtt slh aku kat dorg
maafkan angah ye mama abah

adik beradik aku

lpas tu pada SEMUA KAWAN2 aku
kslahan aku kt korg byk sgt
maafkan aku



seikhlas hati
arif zakwan







7 comments:

atahsaat said...

arif zakwan,
ingat> gagal sekali bukan bermaksud gagal selama lamanya & ingat juge> berjaya sekali buka berjaya utk selama lamanya.

so, family n kwn2 akan sntiase bg sokongan n dorongan utk ko terus langkah maju ke depan mengejar cita2 dan insyaAllah ko akan capai ap yg ko impikan selama ni. may Allah bless u always.

salam ikhlas dr,
atahsaat. xD!

.ku-chinta allah. said...

huhu~
atok..
sdey2 bce post atok kali nih..
erm..
tatau nk kate ape...
sbb kalo cucu kt situasi atok pon..
i'll do da same things kot..
bese ah an mnusie..
huk3..
pape pon..
cucu doakan atok success dunia akhirat..
hepy2 jep..
yg penting senyum..*bia gemuk cket*
ahaks!
senyum ae atok...
tabah! ;D

zakwan said...

atah...

yup2.. btol,, aku stuju...
aku cume perlu perbaiki kesilapan dulu
n klu bole xnk ulang lg..
aku nak jd anak yg baik..

thxx atah... ko antara org yg tau
byk psal aku, sbb sume bnde psal aku
aku da luahkan kt cik blog bin spot ni.
huhu.. moga kite same2 teros maju melangkah
ke depan.. thxxx agian atah ...

zakwan said...

padie....

huhu.. thxxx cu.. atok cume nk luahkn
je ape yg atok rse..
bese la akn manusia..
mcm2 bnde kite le wt
bole pkir..
cume i need support from
all my frends...

p/s: apsal suh atok gemok2??
nk kne ea cu ni..

wawan said...

rilek dol.
sume bnd ad hikmah.
yg pntng lesson ko blaja.
org2 yg berjaya belajar dr kesilapan.
ak percaya belum terlambat lg utk ko blaja dr kesilapan.
GUD LUCK! :)

ethey86 said...

oi..
jAngAn dIUlAngI ksIlApAn lmEr..
AkU pOn pEnAh lAlUi kEAdAAn sbIjIk & lg trOk dr kO..
kO pOn tAU kAn..
kItEr knEr blAjAr dArI kEsIlApAn..
pArEnts kItEr ttAp tbAEk sEbAb sEntIAsE bg sOkOngAn & dOrOngAn..
x skAlI pOn dOrAng bIAr kAn ktEr tkApAi2 tAnpA hAlUAn..
sEmOgA ktEr x lUpEr jAsE & pEngOrbAnAn dOrAng..
(cEsh..wAt AyAt tOuchIng lAk~)

Anonymous said...

The ed hardy clothes style has Christian Audigier lived much longer than its counterparts from the 1980s ed hardy shoes ; it may be because of its relatively ed hardy outlet inoffensive style or because people just love animals ed hardy , but it's less frowned upon ed hardy Bikini .Today you can find high quality blanket and sheet sets in a ed hardy Hats cheetah print. These are common enough that you could even go to ed hardy swimsuits a department store and find them, so you should have no problem finding cheetah ed hardy clothing printed sheets and blankets if they are what you are looking for. Ed Hardy Glasses These can be a great accent to a more contemporary home theme, though obviously are not great for homes that are more conservatively or classically decorated. Curtains that have this type of pattern are more difficult to come by. You may have to go to interior design specialty stores, or look online order to find curtains with cheetah spots printed on them. However, in most cases if you can find them, they are usually not very expensive.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang